Esti incredibila cum gasesti mereu ceva sa vi impotriva mea si cum manevrezi cuvintele si sa intorci situatia in favoarea ta, dar nu o sa ma las pentru-ca stiu ca adevarul este la mine.
Uite, Îti voi prezenta pe scurt un caz citit într-o culegere despre manifestările drăcesti, asa-zisele "fenomene paranormale". Un ziarist era convins că arta vrăjitoarelor e simplă sarlatanie. A scris pe o hârtie o falsă autobiografie si i-a dus-o unei ghicitoare ca să se convingă că aceasta va cădea în cursa care îi fusese pregătită. În falsa autobiografie scria: "Mă numesc... si sunt căsătorit cu Elvira încă de când eram studenti. Am avut noroc în viată. Sotia mea este o femeie minunată, între noi a fost întotdeauna o întelegere demnă de un model de familie. Părintii nostri au fost fericiti că nu ne-am creat unul altuia probleme de nici un fel. Atât mama mea cât si mama sotiei mele au si acum grijă de noi si de cei trei copii ai nostri. Din punct de vedere material o ducem decent, nu ne lipseste nimic, dar nu suntem bogati. Am 48 de ani si este normal să stiu ce mă asteaptă în viitor. Mă îndoiesc că o vrăjitoare poate să îmi prevestească viitorul, mie si familiei mele."
Ziaristul a avut un soc la auzul cuvintelor vrăjitoarei: "Numele dumitale este..., si nu cum scrie aici. Ai fost căsătorit de două ori, prima oară numai opt luni. Sotia actuală nu se numeste Elvira, ea poartă numele Maria, asa mi se arată. De student ai luat-o pe prima, aia cu opt luni. Cu asta te-ai însurat după divort. Dumneata duci o viată rea cu sotia, iartă-mă, este o femeie ce si-a bătut joc de dumneata de atâtea ori că nu pot să însir ca să nu te superi. Aveti împreună un copil, văd aici, este o fetită. Mult rău v-a făcut mama soacră, a umblat si cu vrăji, acum sunteti pe despărtire. (...) De viitor îti zic să faci rânduială, esti om cu cap. După ce faci rânduială o să fie ca lumea. Eu pot să te ajut!"
Ziaristul a rămas blocat. El era convins că vrăjitoarea va cădea în cursa care îi fusese întinsă. Universul lăuntric al ziaristului se clătina, convingerile sale erau puternic zdruncinate. Nu avea cum să nege o realitate: fiinta din fata lui îi spusese lucruri pe care nu avea cum să le stie.
Da, era evident că vrăjitoarea avea niste puteri care depăseau întelegerea omenească.
. Nu era greu de bănuit că autobiografia prezentată initial era falsă. Oamenii care vin la vrăjitoare vin pentru că au necazuri (numai în foarte rare situatii unii vin din pură curiozitate).
Însă, chiar dacă si un psiholog bun putea bănui că autobiografia e falsă, totusi el nu putea spune datele personale ale ziaristului. E imposibil de contestat că vrăjitoarea avea acces la o sursă de informatii care depăsea realitatea pe care o cunostea ziaristul. Sursa ei de informatii era diavolul. Dar asta nu a înteles ziaristul, impresionat de faptul că puterea de care se folosea vrăjitoarea nu venea de la vreun glob de cristal, nici de la vreun craniu de om, ca în desenele animate, ci de la o cruce de fier.
Spune-mi acum Madalina daca Diavolul nu exista sau fortele paranormale, de unde a stiut vrajitoarea datele adevarate ale ziaristului tinand cont ca aceasta nu la cunoscut niciodata? Te rog doar sa nu vi cu argumente ridicole.
1. Adevarul, querido amigo, e cam subiectiv ![]()
2. site-ul de unde ai luat povestea e crestin ortodox; cand o sa intelegi ca povestile de genul nu sunt reale?
nici pildele nu sunt reale, sunt un fel de fabula (Fabula este o scurtă povestire alegorică, care aparține genului epic, de obicei în versuri, în care autorul, personificând animalele, plantele și lucrurile, satirizează anumite naravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta.)
Sursa povestii tale este? Ce naiba e cu voi, fratilor? Credinta si credulitatea nu sunt acelasi lucru. De cand un articol dintr-un tabloid sau presupusa patanie paranormala a unui jurnalist au devenit dovezi de spiritualitate? Si ne mai miram ca ne iau ateii la misto ca suntem batuti in cap.
De ce nu ar fi asta o dovada? Cea cu care discut a zis ca crestinii nu mint, acum dupa asta se contrazice, zice ca patania asta este o fabula, deci nu exista, ar fi o minciuna.
Si acum orice scrie un ziar de scandal e o dovada? Daca scrie acelasi wowbiz ca s-a descoperit trupul lui Hristos si anumite capete bisericesti recunosc ca nu a inviat, o sa crezi?