| maryand12 a întrebat:

"Cele şapte stele sunt îngerii celor şapte Biserici, iar sfeşnicele cele şapte sunt şapte Biserici."

Ce inseamna asta?
Vreau raspunsuri de la cunascatori(care sa imi explice ce inseamna), dar si de la atei si cerestini care sa-si spuna parerea!
//va rog fara sapunsuri neserioase//

Răspuns Câştigător
| martzian a răspuns:

Versetul la care faci referire este cel din Apocalipsa 1:20. - "Taina celor şapte stele pe care le-ai văzut în mâna dreaptă a Mea şi a celor şapte sfeşnice de aur: cele şapte stele sunt îngerii celor şapte biserici; şi cele şapte sfeşnice sunt şapte biserici."

Cele 7 sfesnice de aur reprezinta, simbolic, cele 7 biserici din Asia mica (Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia, Laodiceea) - carora Dumnezeu li se adreseaza in urmatoarele capitole. Scopul lui Dumnezeu era ca prin aceste mesaje era sa incurajeze bisericile, care treceau prin vremuri foarte dificile de persecutie, dar El a vorbit individual si inca vrea si astazi sa ne vorbeasca fiecaruia din noi: „Cel ce are urechi, sa auda ce zice bisericilor Duhul!" Biserica este alcatuita din oameni si fiecare prin viata personala determina starea spirituala a bisericii. Deci trebuie sa luam/primim personal mesajele lui Isus si sa ne examinam cu atentie.

Ce sapte stele se refera la liderii celor 7 biserici. Termenul tradus ca "inger" este (in gr.) aggelos care se traduce prin mesager.

Sper ca ti-am putut fi de folos si te rog sa imi spui daca, in citirea Apocalipsei iti mai pot fi de folos, ca unul care a studiat-o cap coada.

O zi faina.

| maryand12 explică (pentru martzian):

Foarte de ajutor!
Ms. mult pentru ajutor!

| martzian a răspuns (pentru maryand12):

Cu mare placere.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ingerii au misiuni diferite ca fiind slujitori ai Domnului ce nu sant ca noi.ei nu mananca, nu beau nu dorm, si au alte aptitudini, deci si indatoriri.tot ce e in lumea vazuta au cate un inger nevazut care se ingrijeste de bunul mers al voii Domnului.iar cele sapte biserici sant bisericile care primesc in apocalipsa mesaje de la Dumnezeu, prin sfantul ioan.

| charonmario a răspuns:

Pai ateii ce sa iti explice ca nici pentru ei nu au ajuns sa inteleaga daca vrei o dezbatere adevarata legata de subiectul asta lasa id tau de mess in mail si iti voi explica concret Biblic ce inseamna si vei intelege Fi Binecuvantat e mult de povestit si de explicat

| Sharada a răspuns:

Nu putem intra la interpretari sunt lucruri prea profunde. citeste o carte despre acest subiect ca sa nu fii dus in eroare