| EmaS a întrebat:

Chiar si filosofi atei precum Sartre si Camus care au meditat profund asupra acestei chestiuni, recunosc ca credinta in Dumnezeu poate face diferenta in viata unui om. Credeti sau nu ca credinta te poate face mai bun, te poate schimba?

Răspuns Câştigător
| Dandanache a răspuns:

Sunt de acord, credinta poate avea efecte psihologice si de conduita pozitive.

39 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt crestin.

| doctorandus a răspuns:

Pentru ei credinta in Dumnezeu inseamna o sinucidere filosofica, adica moartea spirituala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinţa în Dumnezeu, da Ema, ne poate schimba oricât de păcătoşi şi răi a-m fi şi oricât de mult L-am urât sau Îl urâm pe Dumnezeu. El are planul Său cu fiecare dintre noi...

Nu vreau să fie cu supărare, dar de ce răspunzi "agresiv" unor utilizatori fie ei "satanişti", "atei" sau orice altceva? Ai spus: "EmaS explică (pentru Hørrør):
Satanist esti tu. Inca nu te-au suspendat? " Nu te judec, dar vreau să-ţi atrag atenţia că la capătul celălalt a-l internetului şi dincolo de ecranul fiecărui PC sau laptop există o fiinţă umană cu suflet şi sentimente. Orice spunem pe el/ea îl poate afecta în mod indirect.

Domnul să te binecuvânteze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dandanache):

Ma bucur!

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Este adevarat, credinta si dovedirea ei prin fapte te schimba total,.Ma refer la credinta adevarata care dupa cum spune Isus in Ioan 8:32>( cand ve-ti cunoaste adevarul, ve-ti fi liberi)."Liberi de ce? De invatatura si modul de viata gresit, liber sa alegi drumul pe care sa mergi.Sau mergi dupa adevar sau ramai unde ai fost.

| chelstone a răspuns:

In cazul crestinismului, aceasta credinta a schimbat pe oameni in rau, nu in bine.
Pe unii ii schimba in bine, putini sunt aceia, pe majoritatea ii schimba in rau fara sa-si dea seama.
Pai, hai sa vedem:
Pe unul l-a schimbat credinta incat a vrut sa arunce o universitate in aer la Iasi.
Pe altii i-au schimbat credinta, omorand prin America oameni nevinovati.
Pe unii i-a influentat atat de tare in rau credinta incat fac exorcizari prin biserici si mai omoara si oameni prin aceste practici.
Toate aceste fapte sunt urmare a convingerilor religioase crestine. Si, acestea sunt doar cateva cazuri, ele sunt mult mai multe.

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Vorbesti in necunostinta de cauza. Sunt multi oameni dependenti de droguri de alte cele care au fost transformati de Dumnezeu, prin credinta in El.''
Fals, 0, 01% sunt aceia ce se vindeca de dependenta de droguri prin credinta in dumnezeu, restul celor vindecati se vindeca cu ajutorul stiintei si al tratamentelor medicale, in clinici specializate. Pot sa-ti spun ca oriunde in lumea civilizata (ca acolo exista si cei mai multi dependenti) toti cei ce se vindeca de dependenta de droguri o fac in clinici spitalizate, iar in Romania majoritatea (peste 95%) o fac la fel.

| sabrina103 a răspuns:

Sartre si Camus nu se compara cu ateismul de azi sau noul ateism. Ei au studiat credinta. Daca vrei sa vezi diferenta la nivel de "moralitatea aplicata "uite un site. Are traducere in romana. E bazat mai mult pe interviuri. http://www.youtube.com/watch?v=o7pe3_VQbUM

| Mikhtarian a răspuns:

Credinta este caldura venita de la Creator( acum depinde si ce credinta ).
Credinta este baza triunghiului intre iubire si pace.
Credinta inseamna toate sentimentele bune puse in suflet.