| MayBeWill a întrebat:

"Cine scoate sabia, de sabie va pieri" la ce se refera? sens metaforic?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Ca oricine va face rau aproapelui lui va plati cu acelasi rau si el

un verset foarte bun de urmat in viata

| Silviuloan a răspuns (pentru RAY):

Wow ma uimesti.Esti tu sau era altcineva?

8 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Adica vrea sa spuna ca ceea ce faci ti se va face. Daca faci binele bine vei primi daca faci rau raul ti se va intoarce.

| Filip23 a răspuns:

Sunt printre ultimele cuvinte ale Sfantului Moise Etiopianul. De fapt a spus "Doamne, de cand astept sa se implineasca cuvintele Tale "Cine scoate sabia, de sabie va pieri". La el nu au fost metaforice.

| Alikke a răspuns:

"Cine scoate sabia, de sabie va pieri."
"Cine aduce haosul, haosul il va distruge."
"Cine face rau, de rau va avea parte."
Etc.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Prin aceste cuvinte Isus le-a arătat continuatorilor săi care trebuie să fie atitudinea lor faţă de conflictele dintre naţiuni - ei trebuiau să-şi menţină neutralitatea.

| Generalul a răspuns:

Probabil Isus in intelepciunea sa, se referea si la zilele noastre. Astfel, zicala ramane adevarata si in cazul unui hamburger de vita cu extra cheese si bacon. Cine scoate hamburgerul de hamburger va pieri. Ideea este ca hamburgerul iti va mari colesterolul si te va predispune la afectiuni cardiace, deci pana la urma te va omora!

| vitbsk a răspuns:

Citatul poate evidenţia o trecere din planul material (în care unui roman i s-a tăiat urechea) la planul metafizic.

În sensul că, Hristos este singura sabie a dreptăţii, iar omul care-şi va face singur dreptatea (cu sabia lui, după mintea lui), îşi va pierde agoniseala făcută în cer.
Iar, la a doua venire a lui Hristos, va fi judecat pentru că s-a pierdut în mărunţişuri şi a uitat de legea iubirii.

Ca dovadă de iubire, Hristos, îi tămăduieşte rana celui care venise să-l prindă.

Hristos a desfiinţat legea talionului "ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte" de aceea, sensul nu poate fi decât metafizic, cu trimitere la a doua judecată.

De ce e Hristos sabia dreptăţii?
Apocalisa cap I v.16
"În mâna Lui cea dreaptă avea şapte stele; şi din gura Lui ieşea o SABIE ascuţită cu două tăişuri, iar faţa Lui era ca soarele, când străluceşte în puterea lui."

| h05t4g3 a răspuns:

Din câte ştiu eu, vorba asta îşi are rădăcinile în Biblie (într-una din întâmplările povestite de Isus).

Dar, în principiu, se referă la adoptarea unei atitudini. "Vorba" fiind o tâlcuire avertizează pe cel căruia îi este adresată că ceea ce oferă(ca şi atitudine) de ceva similar va avea parte, mai devreme sau mai târziu şi nu neapărat din partea aceleeaşi persoane.

Sensul "vorbei" îl consider a fi cât se poate de real, indiferent de atitudinea adoptată de noi(negativă, pozitivă, indiferentă), toate au anumite efecte atât asupra celora faţă de care manifestăm acea atitudine, cât şi asupra noastră în formarea noastră ca şi temperament, personalitate şi caracter.

Exemple pot fi date nenumărate cu condiţia de a fi duse până la capăt, pentru a putea observa în timp cum ne poate afecta o anumită atitudine adoptată faţă de o persoană sau situaţie.

Sper să te ajute perspectiva mea. Dacă vrei informaţii suplimentare lasă-mi un răspuns aici happy