|

Crestinii mananca si beau sangele D-zeului lor, bine inteles metaforic ca fizic chiar toti crestinii din lume ar spune rugaciuni timp de 1000 de ani sa se transforrme o paine in antebratul lui Isus si un vin in sangele lui, ca apoi sa il bage la mat, tot in zadar ar fi, insa la nivel moral ritualul e cu desavarsire sinistru. Cum sa mananci carnea Dumnezeului tau si sa-i bei sangele? Eu unul nu pot sa pricep care este magia din jurul sangelui in crestinism. Si de ce ii place lui D-zeu(tatal) mirosul de sange si grasime mai mult decat cel de legume. Nu e putin cam primitv?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Este doar simbolic ca sa ne amintim de Jertfa Domnului Isus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cind cineva se impreuneaza cu sotia sa facind dragoste, devine una cu ea, un singur trup, dupa cum zice Biblia. Unitatea realizata e extraordinara, atit de puternica incit divortul nu desparte, ci produce o ruptura serioasa. La fel e si cu Impatasania, sau Cina Domnului, cum i se mai zice. Mincind trupul lui Isus, bind singele Lui, devii una cu El, o singura fiinta, ceva dumnezeiesc se naste in fiinta ta de om limitat pacatului si slabiciunii. E cel mai frumos act pe care l-am experimentat vreodata.
Stiu ca e greu de inteles, si mai greu de acceptat. Dar asta este, e vorba de niste realitati ale acestei lumi, si daca ne conformam lor, nu avem decit de cistigat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A mânca trupul lui Hristos și a bea sângele Lui, înseamnă a te identifica cu destinul lui, a alege să murim față de noi înșine și ne contagia spiritul nostru cu viața lui Hristos de după înviere, a-l lăsa să ne conștientizeze de păcatele noastre și a-L ruga să ne curățească sufletul de ele, a fi gata să-ți păstrezi credința oricare ar fi prețul care ți s-ar cere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu-i adevarat de 2012 ani, da are e asa frumos sa bei sange sa manci paine face bine la sanatate in timp isi creste carne in stomac

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mi-a placut raspunsul tau.Desi nu sunt credincios, intrebarile acestea cu pretentia de persiflare la adresa unei intregi categorii de oameni, denota mai degraba primitivism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E un ritual initiatic strict spiritual si ai spus-o chiar tu ca i o metafora cu conotatii strict spirituale.Jertfele de singe era un ritual ce se practica inainte de Isus Cristos si tocmai Dumdezeu tatal, Creatorul dupa ce din iubire pentru pacatosii urmasi ai lui Adam si Evei a trimis pe lume pe fiul sau de le-a rascumparat pacatele cu propriul singe si jertfa, a interzis jertfele de singe orice fel in numele credintei. Deci ...Creatorul fiind spirit numai rau voitorii, anticrestinii sau limitatii pot sa afirme ca Dumnezeu Tatal e iubitor de magie cu miros de singe si grasime.
I-ti voi raspunde si eu cu un exemplu concret sa ti dai seama ce inseamna un spirit de om orb superficial in gindire si unul cu spirit profund, bineinteles in viziunea mea. Exemplu imi pare sugestiv si face diferenta intre puterea credintei si neincredere sau orbire spirituala.
(Cindva, traia in Africa de Sud un taran ce poseda un pamint destul de intins dar pe care nu prea crestea vegetatie desi el il ara impreuna cu fii sai cu multa truda si-l semana cu iarba pentru oile sale. In zadar insa, pamintul era si greu de muncit pentru ca peste tot erau bolovani pietrosi duri de un verde murdar ce aruncau si el si fii lui dupa oi si iarba prea putina si firava. In cele din urma el si ai sai au vindut pe putini bani tarina arida si au cumparat in alta parte un teren mai bun, mai manos.
Cel ce a cumparat trenul la cercetat cu mai multa atentie si in scurt timp a dedus ca acei bolovani duri cind inlatura pamintul ce -i acoperea erau de o culoare verde ca smaraldul. A facut o prospectare detaliata a terenului chemind specialisti si a descoperit sub pamintul sau cea mai bogata mina de smaralde din tara, bineinteles el fiind proprietarul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează