| RAY a întrebat:

Creștinilor ati uitat cand ati ars pisicile ca sunt posedate de diavol, atunci era normal, nimeni nu avea deviatii mintale, cum se mai schimba lumea. Atunci era moral?

33 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Pai fiecare schimbare a fost facuta de marii smecheri in functie de interes!
Ardeau pisicile si oamenii asa zisi vrajitori, ca biserca catolica vroia sa domine tot, sa nu vine careva sa conteste treaba lor.
Catolicismul era criminal.

Si din innapoiere in conceptii, si asta e adevarat.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Ce monstru fara inima ar arde pisici?
Oamenii uneori ma scarbesc asa de mult incat as lua un topor si le-as da la toti in cap cu el.

| RAY explică (pentru WisdomInTheDark):

In Italia se si manca pisici si in China, dar si voi chinuti vaca animal sfant in india, ei au filte ca sa nu pățească nimic nici macar o insecta, orice animal simte durete, eu consum curcan dar crescut liber

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru RAY):

Cand spuneti "voi" m-ai cam inclus si pe mine, desi eu sunt vegetarian.

| RAY explică (pentru WisdomInTheDark):

Ma refeream la crestini.

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru RAY):

Mi-am dat seama, dar mi-ai raspuns mie si am spus "voi".

| Sppin a răspuns (pentru WisdomInTheDark):

De ce nu vegan?

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru Sppin):

Pentru ca asta ar insemna sa adopt un stil de viata complet diferit de cel pe care il am, si nu sunt predispus la schimbari majore. Putin cate putin da, dar nu ceva major asa dintr-o data.
Deja exista persoane care se uita ciudat la mine cand aud ca sunt vegetarian, si imi pun tot felul de intrebari stupide, cum ar fi "Deci esti la dieta? Cat o sa dureze? Cand o sa reincepi sa mananci carne?" si alte intrebari stupide care nu isi au rostul. Si as prefera sa nu ma bag in ceva in care trebuie sa explic persoanelor nestiutoare ca veganismul e cu totul altceva, e un stil de viata.
Deja ma enerveaza cand persoanele ma intreaba daca sunt la dieta atunci cand spun ca sunt vegetarian, si sa devin vegan ar trebui sa stau sa le explic ca nu numai nu consum carne, dar nici nu folosesc nimic care este facut din produse animale.
Sa devin vegan inseamna ca ar trebui sa caut si sa ma informez despre orice produs pe care il cumpar, care nu este numai de consum, dar si de folosit.
Deja e greu sa traiesc ca si vegetarian intr-o tara in care predomina carnea in mancare, dar sa devin vegan ar fi sinucidere curata.

| Sppin a răspuns (pentru WisdomInTheDark):

Da, corect.

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Ok RAY, si intrebarea care e?

| RAY explică (pentru pacatosulClaudiu):

Atunci era moral?

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru RAY):

Nu, dar erau ghidati de niste perceptii total eronate.
Daca tot te-ai decis sa postezi acest... nu mai bine o faceai la categoria Religie?

| RAY explică (pentru pacatosulClaudiu):

Ai dreptate, sunt obosit

| Apokales a răspuns (pentru RAY):

Da, era moral. Este gresit sa judeci faptele de atunci cu morala pe care o ai acum. Uita-te ce s-a intamplat cu miscarea BLM.

| RAY explică (pentru Apokales):

Ce morala omule

| Apokales a răspuns (pentru RAY):

Oricare ar fi aia laughing. Altadata iti era omorata fica si nevasta pentru ca ai furat, asta era tot morala.

| RAY explică (pentru Apokales):

Daca eu te ucid e imoral pentru tine, e moral pentru mine, hai sa o facem moral, suntem crestini dar tu esti din umgaria eu ro care trage primul? Care e criminal? Care e erou? Atunci numai e imoral sa te ucid, nu vezi ca toti eroi erau criminali in serie

| Apokales a răspuns (pentru RAY):

Este discutabil si foarte greu de determinat. Eroul poate fi cel victorios in lupta sau cel ce moare pentru cauza, martirul. Iisus este un erou, desi nu a uciswinking.

| RAY explică (pentru Apokales):

Iisus a luat toate pacatele asupra lui, de asta a suferit mult, imaginează-ți ca simti toata suferints din lume

| Apokales a răspuns (pentru RAY):

Ca om as fi paralizat de durere. Dar asta voiam sa spun, exista eroi precum Iisus, precum Gandhi, care nu au ridicat sabia. Iar morala este diferita de la o cultura la alta. Nu te mai gandi la nihilism pentru ca exista reguli pe pamant. Gandeste-te cand te joci ca si copil si incalci regulile jocului, esti exclus de catre ceilalti. Asa este si cand esti adult.

| anonim14653876 a răspuns (pentru Apokales):

Cum naiba este moral sa omori sute și mii de animale nevinovate din cauza unor credințe cretine, imbecile, primitive și barbare? Ești bătut în cap dacă nu vezi nimic greșit în legătură cu asta!

| Apokales a răspuns (pentru anonim14653876):

Pentru noi este gresit acum, pentru ei nu era nimic gresit, ba chiar era considerat un lucru moral. Morala poate fi diferita de la o epoca la alta, de la o cultura la alta.

| anonim14653876 a răspuns (pentru Apokales):

Obiectiv vorbind, a fost ceva greșit ce nu avea justificare sau circumstanțe atenuante.

| Apokales a răspuns (pentru anonim14653876):

Da, dar ei credeau ca fac bine, nu ai cum sa ii califici ca fiind rai, maxim prosti.

| anonim14653876 a răspuns (pentru Apokales):

După logica asta nu îi putem clasifica pe naziști ca fiind răi, maxim prosti. Relativismul moral este o filozofie periculoasă, avem nevoie de motive obiective pentru a clasifica ceva drept moral sau imoral. Oamenii din viitor se vor uita la generația noastră și vor spune cât de imorali am fost noi pentru războaiele pe care le-am dus, felul în care tratam animalele și în care distrugem natura, politicienii pe care i-am ales etc și probabil(sa sperăm) vor avea o opinie proasta despre noi. Și e de bine, ar trebui sa facă asta.

| Apokales a răspuns (pentru anonim14653876):

Este greu sa definesti ceea ce este imoral/moral pentru ca nu face parte din realitatea obiectiva, face mai mult parte din cea intersubiectiva.
Sa omori animale pentru in regula, d-asta am ajuns aici. N-o sa ma vezi stand infricosat de propriul eu pentru ca am omorat o gaina sau/si un porc. Asta fac oamenii, din cand in cand.

| anonim14653876 a răspuns (pentru Apokales):

Nu nu este absolut deloc greu. Raul înseamnă omor, violență, minciuna, abuz de putere, refuz de ajuta pe cineva care nu ti-a greșit cu nimic atunci când ai posibilitatea, încălcarea drepturilor altuia, distrugerea naturii, extremismul politic, religia etc. Pe scurt tot ce raneste alți oameni sau animalele/natura. Nu este ceva subiectiv sau relativist. Orice omor de animale este imoral, dar și eu ca vegan accept ca exista situații când e justificabil. Nu moral, dar justificabil. Dar sa omori niște animale nevinovate din cauza unor superstiții cretine este o atrocitate de neiertat, nu contează perioada istorică. Omorul de animale nevinovate este altul din sutele de motive pentru care religia este și mereu a fost o ciuma oribilă pentru omenire care trebuie exterminata în totalitate și în orice formă dacă vrem o lume mai buna și mai rațională.

| Apokales a răspuns (pentru anonim14653876):

Dar prin omor ai ajuns aici. Cate crime au fost savarsite ca tu sa fii in viata astazi, ca sa-mi scrii?
Drepturile omului? Ele sunt tot o minciuna. Parca nu-ti placea minciuna?
Daca nu distrugeam natura arzand padurile si creand pajisti, nu ajungeam sa obtinem suprematia asupra regnului animal. Cum ar fi fost daca, din considerente morale, nu am fi ucis animalele? Da, astazi putem sa renuntam la carne, macar sa minimalizam consumul, insa nu am fi reusit cu o astfel de morala pe care tu o propui astazi. D-asta morala difera de la o era la alta sau, mai bine zis, de la o cultura la alta. Si animalele nu sunt imorale, ele omoara alte animale, nu? Sau sunt doar proaste? Eu cred ca este in natura noastra sa ucidem cand situatia o cere, fie pentru mancare, fie cand viata ne este pusa in pericol, desi am ucis si din alte motive. Explica-mi, te rog.

| AndreeaVanDrunen a răspuns:

Sunt creștină.
Dar, pe bune, că nu am ars nici o pisică. laughing
Iar cei care au făcut-o, n-au făcut-o și în numele meu.
Cine greșește sau păcătuiește (ca să fiu în temă) o face în nume personal, nu în numele tuturor.
Eu sunt răspunzătoare doar de credința mea, nu și de zminteala altora. Indiferent cine ar fi ei.

| Sppin a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Nu ai ars pisica dar ai ars purcelul de craciun, daca nu tu tot cineva pentru tine.

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru Sppin):

Nici.
Sunt vegană. (am mai spus).
Și familia mea la fel.
(cu toate că aș prefera pisica la tavă, cu orez, ca în restaurantele chinezești, decât porc... laughing )

| Sppin a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Animalele ar trebui sa se incline in fata voastra, chiar si Regele junglei.
Evident de ce ai prefera pisica in locul porcului, findca e mult mai curata.

| Gligore2000 a răspuns:

N-am ars nicio pisica pana acum, dar mi-ai dat o idee buna.