NOname
| NOname a întrebat:

Dacă ai avea puteri şi cunoştinţe nelimitate, ai fi atotputernic, ce ai crea sau ce schimbări ai face (pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor)?

86 răspunsuri:
| M25M a răspuns:

Nimicirea bolilor crunte, distrugerea monetarismului ( care va rezolva problema lipsei hranei din tarile "slab dezvoltate") si abolirea razboiului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu as face nimic, trebuie sa lasam viata sa decurga asa cum e lasata de la Dumnezeu, iti dai seama ca daca as face ceva o sa fiu imediat tras la raspundere ca ma joc cu soarta omenirii, vrei sa ajung in iad? crying crying

| Dorugar a răspuns:

As oferi oamenilor viata vesnica acum si pe lumea asta, si nu dupa ce ai murit si ti-au mancat viermii nasul. buzele si ochii!

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Înseamnă că toţi doctorii ajung în iad?
Iar cei care stau şi nu fac nimic folositor (dar cred în divinitate) - în rai?

În scenariul nostru ai puteri nelimitate. Poţi să faci un bine. Foloseşte-le!

| FuckTWorld a răspuns:

Nu o sa am acest privilegiu, asa ca nu o sa ma amagesc.

| Mădă0611 a răspuns:

Mentalitatea e baiul, aşa că aici aş lucra prima dată, apoi, n-aş lăsa-o să se denatureze. Unii ar zice că nu dau libertate oamenilor, dar ce fac oamenii nu se numeşte libertate, aşa că... laughing

| ramona30 a răspuns:

Raspunsul trebuie sa difere in functie de fiecare persoana in parte, asa ca nu ma judeca e parerea mea.
In primul rand, nu as vrea sa imbunatatesc tuturor oamenilor. Gen, tigani, violatori pedofili, oameni fara educatie etc. As avea grija sa le inrautatesc viata acestor oameni.
Ce as face pentru restul (majoritatea) oamenilor? Principiul de baza pe care l-as aplica e acela de a le da sanse aproximativ egale la toti. Concret:
1) As avea grija ca niciun copil, tanar sau matur sa nu se imbolnaveasca letal/moara in accidente stupide sau omorati de infractori;
2) As imbunatati organismul uman astfel incat oamenii sa traiasca ceva mai mult (undeva intre 150 si 200 de ani);
3) Pentru a stimula unitatea si dezvoltarea rasei umane as introduce competitia. Adica as crea viata si pe alte sisteme solare din univers si as avea grija ca oamenii sa descopere ca mai exista viata si in alta parte si nu sunt ei buricul universului (dar pot deveni).
In rest as lasa liberul arbitru sa functioneze.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru ramona30):

Cum ai ajuns la intervalul asta 150-200 ani? Asa, din curiozitate...

| MishuD a răspuns:

Hehe, anarhie! Pai ar fi cam asa (si cum mie imi plac listele) :
1. as pocni din degete si as distruge tot ce are legatura cu sistemul monetar. Puf si gata, fara banci, bani, bursa. (si probabil as ucide pe cei 1% din oameni care detin mai mult de 50% din capitalul mondial, ca deh, au trait bine pana acum)
2. As desfiinta orice forma de religie organizata care implica credinta oarba si supunere totala. (Si i'as transforma, sub amenintarea mortii, pe toti "liderii" acestor culte in adevarati servitori publici... salubritate, deratizare, constructii, munca campului. Pentru altceva oricum nu is calificati).
3. As pune la dispozitia fiecarui om toate mijloacele necesare unui trai decent (locuinta, mancare, mijloace de comunicare si informatie )si i'as lasa sa evolueze in liniste si pace fara grija zilei de maine.
4. As aduce inapoi din morti pe Marilyn Monroe si i'as oferi tot ce isi poate dori pentru o noapte de sex! (is omnipotent, probleme? )

NOname
| NOname explică (pentru MishuD):

Ha ha, Mishule, punctul 4 e delicios.
Foarte Like! Mi-l bifez şi eu. Numai trebuie să mă gândesc cu cine s-o înlocuiesc pe miss Monroe (nu prea e pe gustul meu).

| cristi202 a răspuns:

Interesanta intrebare...
Nu as face nimic. Chiar nimic. Atributele aduse in discutie, apartin lui Dumnezeu. Deci as fi ca Dumnezeu. Acum, daca El, care le stie pe toate si ar putea interveni sa imbunatateasca lucrurile (asa credem noi), si nu o face, stie mai bine de ce le lasa asa. Probabil exista motive serioase, pe care noi nu le vom sti in viata aceasta. Si probabil ca El imbunatateste lucrurile, dar noi nu vedem asta. Cine stie cum ar arata lumea daca El nu ar face-o? Nici asta nu stim. Mai mult, El, pentru ca e dragoste desavirsita, si pentru ca chiar ii pasa de oameni, poate lua decizii corecte pentru imbunatatirea vietii lor, insa eu, avind pe linga bunatatea pusa de El in inima mea si rautatea pe car enu o vreau, cu siguranta ca as lua decizii gresite, afectate de ce e rau in mine. Asa ca, mai bine Il las pe El sa conduca lumea, ca stie mai bine ce face. O stiu din viata mea, 20 de ani a condus-o, si, chiar de am avut parte de multe necazuri serioase, a stiut sa faca lucrurile in asa fel incit minusurile sa devina plusuri, intotdeauna am avut mult de cistigat de pe urma necazurilor, dar aceasta doar datorita Lui.

| reihiuke a răspuns:

Niciuna. Cu cat ai cunostinte mai multe, cu atat iti dai seama ca lumea e perfecta asa cum e.

| reihiuke a răspuns (pentru M25M):

Spre exemplu, daca ai elimina razboaiele, s-ar distruge tot sistemul solar, inclusiv rasa umana. Dar pentru asta trebuie sa cunosti cauza reala a razboaielor si cand o cunosti, nu mai vrei sa le schimbi.

| OOOLEOOO a răspuns:

Ma`si sinucide.

Ce sa fac daca stiu totul?
Sa ii ajut pe ceilalti ca sa stie totul si ei iar apoi sa aiba aceeasi soarta? Nu mersi happy

NOname
| NOname explică:

Toate bune şi frumoase, numai fără atacuri la persoană, te rog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce as face pentru a imbunatati viata oamenilor? Le-as da materia prima sa si-o faca ei mai buna. Dar vor? Dupa cum vezi, toti oamenii spun "africanii mor de foame", de ce nu fac ceva sa schimbe asta? Materia prima o au, sau o avem...

| M25M a răspuns (pentru reihiuke):

Cauza reala a razboiului este profitul, iar azi este in beneficiul corporatiilor bancare, petroliere si fabricante de armanent(printre cele mai importante) cand un razboi "izbucneste" subit intr-un colt al planetei.

| Narfundo a răspuns:

In primul rand ma voi schimba pe mine NOname apoi ma voi gandi si la ceilalti.Cu toate acestea se zice" ca odata ce te imbunatatesti pe tine, usor ii influentezi si pe ceilalti, deci prin asta rezulta imbunatatirea intregii omeniri.Desigur pentru asta trebuie sa ai o functie destul de inalta, ca tot veni vorba de atotputernic.

NOname
| NOname explică:

Nu, Mishu, mă refeream la răspunsul tău adresat lui Cristi.
Nu vreau ceartă aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ramona30):

Sa vrea sa devina buricul universului pentru ce?

NOname
| NOname explică (pentru Narfundo):

Destul de logic, Mental.
Dar dacă ai putea să ajuţi, să scapi pe cineva de foame, boală, tortură..., ai sta şi ai privi sau ai face tot ce îţi stă în putinţă ca să ajuţi (că doar poţi orice, nu te costă nimic şi nici prost nu eşti şi vei şti să găseşti o soluţie optimă)?

| MishuD a răspuns (pentru NOname):

Rezolvat laughing

| Narfundo a răspuns (pentru NOname):

Eu respect mult fiecare mentalitate asa ca daca cineva merita o boala sau o tortura, ma tem ca nu ma pot baga sa schimb cursul tragic al istoriei.Raman la ideea mea.Influentez prin bine cat pot pe toata lumea si nimic mai mult.

NOname

Deci, dacă ai ajunge la spital cu dureri covârşitoare şi ar trebuie să fii urgent operat de apendicită, să zicem, ţi s-ar părea normal ca doctorul să-ţi spună că meriţi această boală, deci e ok să mori în chinuri şi te-ar trimite acasă?
Dar el e bun şi te iubeşte...

E bun si isi iubeste meseria. Iubeste sa primeasca o spaguta.Sigur cu totii iubim. Sa iti zic ceva. Las chirurgii sa faca aceste treburi si nu ma bag eu cu cunostintele mele sa ajut pe nimeni.

| reihiuke a răspuns (pentru M25M):

Nu, este exact invers. Pentru ca fabricile de armament au aparut dupa ce a aparut razboiul, nu invers. Prin urmare nu poate fi cauza razboiului ceva ce a aparut dupa el.

NOname

Deci, pe scurt, alegi să fii egoist şi nemilos, nu ajuţi pe nimeni şi risipeşti o bunătate de atotputernicie?
Nu-i păcat de ea? La ce o mai ai?

NOname
| NOname explică:

Monroe n-avea şi un frate?

| M25M a răspuns (pentru reihiuke):

Corecta logica, insa eu am zis azi. De dupa revolutia franceza au inceput sa creasca fabricantii de armament, si implicit bancile care acordau imprumuturi tarilor pentru a cumpara arme.
Dupa atentatele din 11 septembrie 2001 vanzarile de arme au crescut la 140% in randul populatiei de rand. Americanii au invadat Afghanistan si Iraq pentru petrol.
Iranul va fi atacat nu din cauza diferentelor dintre occident si orient nu din cauza pericolului nuclear iranian ci pentru resurse.
In al doilea razboi mondial Rockefeller era mana in mana cu principalul fabricant de armament german IG Farben.
Razboiul Rece a fost o veritabila dovada ca s-au bagat bani cu miliardele in fabricarea armamentului, nu exista nici o amenintare reala, posibila, de nici o parte.

O am pentru mine si cine doreste sa fie ca mine sau asemanator cu chipu meu, poate foarte bine sa se inspire.Nu voi fi o persoana rea ca sa fiu nemilos si egoist.Prefer doar sa nu ma bag peste mentalitatea altora.

Întrebări similare