| Simon37 a întrebat:

Daca Dumnezeu nu exista, atunci cine a creat universul?

Astept raspunsuri serioase de la atei.

Răspuns Câştigător
| a3e6u9 a răspuns:

Inorogul Roz Invizibil a creat Universul. :)

Dacă vrei răspunsul corect, trebuie să pui întrebarea corectă: cum a apărut Universul?

Întrebarea ta conține o eroare de logică, și anume presupui că "cineva" a creat Universul, deci răspunsul se află deja în întrebare, ceea ce e gândire circulară.
http://en.wikipedia.org/wiki/Begging_the_question

69 răspunsuri:
| Simon37 explică (pentru a3e6u9):

"cum a apărut Universul?"

Întrebarea ta conține o eroare de logică, și anume presupui că Universul a aparut din senin.

| sublime89 a răspuns (pentru Simon37):

Dar a zis stiinta ca a aparut din senin? NU SE STIE. Intelegi astea 3 cuvinte? Nu poti sa spui ca daca nu se stie a fost creat de cineva.

| Crâstoşelul a răspuns:

Monstru cu sarmalele l-a creat

| Scarbo a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Eu zic pur si simplu ca habar nu am, asa sunt eu mai prost, dar nu e o solutie ca un om imbracat in halat care traieste in nori a creat universul, nu are logica, mai ales eu nu inteleg de ce tu crezi intr-un zeu pe care nu il intelegi, se poate descotorosi de rasa asta mult mult subinferioara lui.

| Simon37 explică (pentru sublime89):

NU SE STIE? poate tu nu stii.

Eu stiu exact cum a fost.

"La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul"
Geneza 1:1

| a3e6u9 a răspuns (pentru sublime89):

Răspunsul la întrebarea cea mare se află în fluctuații cuantice. happy

Universul are energie totală zero, ceea ce înseamnă că a apărut din nimic. tongue

| Simon37 explică:

Ridicol. cum sa aiba universul energie totala zero? in cazul in care nu stiai universul e foarte complex. nu am reusit sa observam decat o mica parte din el. Cum au reusit 'oamenii de stiinta' sa calculeze energia totala a ceva ce nu au reusit sa descopere nici 1 %? laughing)

| Simon37 explică (pentru a3e6u9):

Ca sa nu mai spun ca abstractiile cum ar fi matematica nu au nici un corespondent in lumea reala, prin urmare sa calculezi energia din univers e imposibil laughing
si care energie? is multe tipuri de energie laughing
energie electrica, energie gravitationala, energie nucleara. etc.

| Simon37 explică (pentru a3e6u9):

Stii exista o expresie printre oamenii de stiinta

"Daca crezi ca intelegi fizica cuantica, atunci inseamna ca nu intelegi fizica cuantica"

| Mădă0611 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Ne-ai prins cu mâţa-n sac =((

http://www.youtube.com/watch?v=4CqLtbw0rlM

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru Scarbo):

De ce nu este o solutie sa existe cineva sus care a creat totul? Doar pentru ca nu l-ai vazut tu? Sant multe lucruri care exista si totusi nu le vedem.Campul magnetic,curentul,vantul,forta gravitationala...dar vedem efectele lor
Tot la fel,nu are logica sa credem ca totul a venit de la sine
Sau poate din cauza suferintei, oamenii se indeparteaza de cel divin, sau au intrebari fara raspuns dupa parerea lor.Dar Biblia da raspunsuri la cele mai profunde intrebari cum ar fi:de ce suferim, ce se intampla dupa moarte, care este viitorul omenirii...
De ce cred eu in Biblie? deoarece creatia este mult prea complexa ca sa apara de la sine si deoarece prin intermediul Bibliei am ajuns sa cunosc o parte din personalitatea lui Dumnezeu si sa am raspunsuri la intrebarile mele
Eu vreau sa va mai spun un lucru voua ateilor:
"Daca Cred Ca Exista Dumnezeu Si El Nu Exista, N-Am Pierdut Nimic. Dar Daca Nu Cred Ca Exista Si El Exista Cu Adevarat, Atunci Am Pierdut Totul." – Blaise Pascal

| sempreinvolo30 a răspuns:

Eu zic sa moara diavolul, nu as vrea sa mori, ca viata este prea pretioasa
Deveniti atei doar sa nu mai auziti cuvantul Dumnezeu, dar de fapt nu aveti nici o temelie la teoriile voastre

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru sublime89):

Daca nu ai raspunsul la intrebarea cine l-a creat pe Dumnezeu nu inseamna ca nu exista? Noi umanii nu intelegem lucrurile pamantesti ion profunzime si vrem raspunsuri la cele ceresti? Dac unul nu intelege cum a fost construita o masina, un avion sau un submarin si cum functioneaza acestea, nu inseamna ca ele nu exista.Si daca am primii raspunsul la intrebare, probabil nu l-am intelege, deci daca Dumnezeu a decis sa nu ne dea raspunsul la aceasta intrebare, inseamna ca nu ne este de folos
Daca un copil de 2 ani te-ar intreba cum a aparut pe lume, chiar daca in loc de raspunsul prostesc"te-a adus barza, i-ai spune adevarul, tot nu ar intelege."
Cam asa e si cu noi oamenii.Santem prea departe de perfectiune, avand in vedere cat folosim din creier ca sa putem intelege chiar totul

| sublime89 a răspuns (pentru sempreinvolo30):

A zis cineva ca daca nu stim cum a aparut universul, el nu exista? laughing
Si nu este adevarat ca nu ne folosim tot creierul.

| Scarbo a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Ce reprezinta perfectiunea pentru tine?

| Lizzu a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Comozi?
Credinciosii sunt comozi pentru ca orice necaz il atribuie si-l pune in spinarea unui "ceva" din cer care te trece prin teste (!)

Iar cand o problema nu se rezolva asa cum se asteapta dau "vina" pe un dzeu creat tot de ei pentru a spune ca "asa a vrut dzeu " sau altele de gen neincercand in schimb sa faca nimic cu propria lor putere sau vointa.

winking

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Hai nu mai spune. presupunand ca se poate cataloga generalist chestia asta atunci credinciosii sunt comozi din punct de vedere logic, social si mai ales stiintific. Da atat de comozi de parca sunt o turma de oi bete. Fix ca Pufulica de la tevereu.

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Si tu ce temelie ai la teoria creationismului? crede si nu cerceta? halal temelie. E fix da absolut fix cum ai spune De ce exista apa? Ca Dumnezeu! Hai ne lasi ca macane.

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru RAY):

Vrei sa spui fiii avand in vedere ca nu avea doar unul.Sau la tine in Biblia poate doar unul estehappy
A avut mai multi fii printr-e care Ruben, Simeon, Dan, Neftali, Iosif (Geneza29)
Acum ca ti-am demonstrat ca imi cunosc Biblia, sa vedem cat de bine o cunosti pe a ta:
Demonstreazami din Biblie ca nu exista Dumnezeu(ca doar asta crezi, nu-i asa?)
Poti face acest lucru?

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru Scarbo):

In perfectiune a trait adam si eva deci a fii perfect inseamna a trai vesnic fara sa mai fim influentati de boala si moarte.Inseamna sa ne folosim capacitatile la maxim deci creierul sa ne stimuleze a face lucruri care acum doar le putem visa.
A fii perfect inseamna a avea control perfect asupra vorbelor si actiunilor noastre.
Iar Dumnezeu chiar asta promite pentru viitor:perfectiune vesnica pe pamant(apocalipsa21:4)

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Ai nimerit gresit."crede si nu cerceta este cea mai idioata fraza care putea sa vina de la popi".Eu consider ca pentru a crede in ceva este important sa cercetam,sa ne informam,sa discutam si abia apoi sa sustinem ceva. Ceea ce nu prea se intampla in cazul celor ce nu cred in Dumnezeu. Dupa parerea mea,doar de dragul de a scapa de un zeu care le da porunci,pentru unii este mai simplu sa nu crezi in nimic ca sa poti face ce vrei, desii aceasta actiune in timp nu va schimba rezultatele.
Eu nu am o terorie, ci faptele demonstreaza ca in spatele nostru se afla cel mai mare specialist.
unicitatea noastră. Toţi oamenii sunt unici în multe privinţe, ceea ce înseamnă deci că şi voi sunteţi unici. În ce fel? Probabil aţi auzit că creierul a fost comparat cu un computer performant. Totuşi, în realitate, descoperirile recente arată că această comparaţie nu este nici pe departe potrivită. Un om de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts a spus: „Computerele de azi nu se pot compara nici măcar cu un copil de patru ani în ce priveşte capacitatea lor de a vedea, de a vorbi, de a se mişca sau de a-şi folosi bunul-simţ. . . Cu privire la capacitatea de procesare de date chiar a celui mai performant supercomputer s-a estimat că aceasta este egală cu capacitatea sistemului nervos al unui melc — o infimă parte din capacitatea supercomputerului din cutia [noastră] craniană".
Vorbirea este o capacitate de care dispunem datorită creierului nostru. Deşi unii oameni vorbesc două, trei sau mai multe limbi, capacitatea de a vorbi chiar şi o singură limbă ne face unici (Isaia 36:11; Faptele 21:37–40). Profesorii R. S. şi D. H. Fouts au pus următoarea întrebare: „Numai omul. . . poate comunica prin intermediul limbajului? . . Toate animalele superioare comunică, fără îndoială,. . . prin gesturi, miros, chemări, strigăte, cântece şi chiar prin intermediul dansului, ca în cazul albinelor. Cu toate acestea, spre deosebire de om, celelalte animale nu par să aibă un limbaj structurat din punct de vedere gramatical. În plus, animalele nu pot face desene artistice, lucru foarte important. În cel mai fericit caz, ele sunt în stare doar să mâzgălească". Într-adevăr, numai oamenii îşi pot folosi creierul pentru a vorbi o limbă şi pentru a realiza desene sugestive. — Compară cu Isaia 8:1; 30:8; Luca 1:3.
Mai mult decât atât, avem o conştiinţă de sine; suntem conştienţi că existăm (Proverbele 14:10). Aţi văzut vreodată o pasăre, un câine sau o pisică uitându-se într-o oglindă şi apoi lovind cu ciocul, mârâind ameninţător sau sărind asupra ei? Nerecunoscându-se, animalele au impresia că văd alt animal. Spre deosebire de animale, când noi ne privim în oglindă ştim că suntem noi (Iacov 1:23, 24). Poate că dorim să vedem cum arătăm sau ne întrebăm cum vom arăta peste câţiva ani. Animalele nu fac lucrul acesta. Da, creierul nostru ne face unici. Cui trebuie să-i atribuim meritul pentru aceasta? Cine altcineva a făcut creierul nostru dacă nu Dumnezeu?
Creierul ne permite, de asemenea, să apreciem arta şi muzica, precum şi să avem un simţ al moralităţii (Exodul 15:20; Judecătorii 11:34; 1 Împăraţi 6:1, 29–35; Matei 11:16, 17). De ce noi avem acest simţ, iar animalele nu? Ele îşi folosesc creierul în primul rând pentru a se îngriji de necesităţile imediate — obţinerea hranei, găsirea unui partener sau construirea unui culcuş. Numai oamenii gândesc dincolo de prezent. Unii chiar se gândesc la consecinţele pe care acţiunile lor le vor avea peste ani asupra mediului sau asupra descendenţilor lor. De ce? În Eclesiastul 3:11 se spune despre oameni: „[Creatorul] a pus în inimile lor şi veşnicia". Într-adevăr, capacitatea noastră de a ne gândi ce înseamnă veşnicia sau de a ne imagina viaţa fără sfârşit este deosebită.

Structura universului, inclusiv a planetei noastre, reflectă un reglaj de o precizie uluitoare. De exemplu, două dintre proprietăţile remarcabile ale soarelui nostru şi ale altor stele sunt eficienţa de durată şi stabilitatea. Potrivit estimărilor actuale, numărul galaxiilor existente în universul vizibil este cuprins între 50 de miliarde (50 000 000 000) şi 125 de miliarde. Galaxia Calea Lactee conţine miliarde de stele. Să reflectăm acum la următorul lucru: Ştim că motorul unui automobil necesită o corelare exactă între cantitatea de combustibil şi cea de aer. Dacă aveţi maşină, probabil că plătiţi un mecanic priceput pentru a regla motorul maşinii, astfel încât maşina voastră să meargă mai silenţios şi cu un randament mai mare. Dacă o astfel de precizie este importantă pentru un simplu motor, ce putem spune, de exemplu, despre randamentul soarelui nostru „arzător"? Evident, principalele forţe implicate sunt reglate cu multă precizie pentru ca pe pământ să existe viaţă. Este această precizie pur şi simplu un rod al întâmplării? În antichitate, un bărbat pe nume Iov a fost întrebat: „Tu ai proclamat legile care guvernează cerurile sau tu ai stabilit legile naturii pe pământ?" (Iov 38:33, The New English Bible). Nici un om nu a făcut aceasta. Aşadar, de unde provine această precizie? — Psalmul 19:1.
Ar putea ea proveni de la ceva sau de la Cineva care nu poate fi văzut de ochiul uman? Să analizăm această întrebare prin prisma ştiinţei moderne. Majoritatea astronomilor acceptă în prezent că există corpuri cereşti foarte puternice, numite găuri negre. Aceste găuri negre nu pot fi văzute, totuşi experţii sunt siguri că ele există. În mod asemănător, Biblia relatează că într-un alt domeniu există creaturi puternice care nu pot fi văzute, adică creaturi spirituale. Dacă aceste fiinţe invizibile puternice există, nu este raţional să credem că precizia revelată în întregul univers a provenit de la o Inteligenţă puternică? — Neemia 9:6.
A doua dovadă care îi poate ajuta pe oameni să recunoască că există un Creator se referă la originea vieţii. Faptul că viaţa nu apare pur şi simplu din nimic prin generaţia spontanee este acceptat începând cu perioada în care Louis Pasteur şi-a efectuat experimentele. Atunci cum a apărut viaţa pe pământ? În anii ’50, oamenii de ştiinţă au încercat să demonstreze că viaţa s-ar fi putut dezvolta lent într-un aşa-zis ocean primar, când atmosfera primitivă se afla în permanenţă sub acţiunea fulgerelor. Dovezi mult mai recente arată însă că nu este posibil ca viaţa terestră să fi apărut astfel, pentru că nu a existat niciodată o atmosferă de acest gen. Prin urmare, unii oameni de ştiinţă caută o explicaţie cu mai puţine neajunsuri. Dar, în acelaşi timp, nu scapă ei din vedere esenţialul?
După ce a dedicat zeci de ani studierii universului şi a vieţii din el, omul de ştiinţă britanic Sir Fred Hoyle a spus următoarele: „În loc să se accepte extrem de mica probabilitate ca viaţa să fi apărut datorită forţelor oarbe ale naturii, s-a părut mai nimerit să se presupună că apariţia vieţii a fost un act intelectual intenţionat". Într-adevăr, cu cât aflăm mai multe lucruri despre miracolele vieţii, cu atât mai logic devine faptul că viaţa provine dintr-o Sursă inteligentă. — Iov 33:4; Psalmii 8:3, 4; 36:9; Faptele 17:28.

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru sempreinvolo30):

"s-a părut mai nimerit să se presupună"

In definitiv si la urma urmei tu personal n-ai cercetat nimic. Vorbesti din carti, din auzite, de pe internet, filtrand doar ceea ce iti convine. Sunt la fel de multe presupuneri si teorii de partea adversa. Daca inteligenta exista ca stare de fapt in univers si aceasta inteligenta a creat viata si universul, te asigur ca nu este inteligenta pe care o credem noi, nu este un dumnezeu. Si asta e logic din multe puncte de vedere pe care nu le discut nici cu oameni indoctrinati nici cu oameni caposi fiindca e o pierdere de timp.

In timp ce eu personal ca ateu am considerat de buna cuviinta sa judec logic ca ar putea exista o inteligenta creatoare, intr-un anumit fel pe care nu il putem intelege, sau poate un gen de impuls lipsit de genul de vointa pe care il intelegem noi, restul nu fac decat sa sustina absolut orbeste una din cele doua teorii.

Oamenii de stiinta cu bun simt nu au negat niciodata ca ar putea exista CEVA. Insa din nefericire credinciosii neaga cu obstinenta inexistenta, sustinand ca ei detin adevarul absolut, fara insa a admite macar lucruri stiintifice dovedite. Stii poate foarte bine ca biserica a infierat secole la rand stiinta iar evul mediu ne-a tinut in loc de la avansul stiintific.

Te asigur ca exista animale care stiu ca se privesc pe ele cand privesc intr-o oglinda. Unul din ele e elefantul. Mai informeaza-te si nu vorbi aiurea.

| milan9 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Numai o manipulare a unui membru al unei oarecare secte putea afirma ca dictonul "crede si nu cerceta" ar apartine crestinismului. NU apartine crestinismului ci unui filosof roman NE-crestin Paracelsus de prin secolele III- IV, tocmai ca sfidare la adresa principiilor morale crestine...

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru milan9):

Eu n-am afirmat asta, asa se spune. Oricum caracterul de turma de oi bete aproape general al credinciosilor seamana izbitor cu aceasta zicala, e chiar fix acelasi lucru. Asta fac majoritatea credinciosilor. Ba chiar multi dintre ei dezavueaza si infiereaza orice are legatura cu stiinta doar din dorinta de a-si sustine intr-un mod stupid ideea de divinitate intr-un mod absolut disociat de stiinta ceea ce e absolut gresit. Eu sunt ateu insa n-am exclus niciodata ca ar putea exista ceva doar ca NU sub forma de zeu dumnezeu divinitate zi-i cum vrei. Si nu numai eu am unele dubii. Desi stiinta da multe raspunsuri sigure privind chiar anumite lanturi evolutive, sunt oameni de stiinta care nu exclud o interventie inteligenta asupra crearii vietii. Doar ca ei nu cred in genul de divinitate religioasa. Si-atunci cine e oare intolerant si agresiv in ecuatia asta?

| Hutzy95 a răspuns:

A fost creat de o explozie numita Big-Bang

| meandme77 a răspuns:

Eu l-am creat.Ateii sunt cei care pot dovedii ca Dumnezeu nu exista, adica cu dovezi clare, cred ca te referi liberi cugetatori, deci alegeti cuvintele mai cu grija.

| meandme77 a răspuns (pentru adrian1419):

Good point! vote up!

| Katczinsky a răspuns (pentru adrian1419):

Nu poti spune asta. Noi ne raportam la divinitate cand spunem ca este atemporala, atotstiutoate si atotputernica. Nu poti aplica aceste atributii lumii pe care incerci sa o explici, tu, ca ateu. Tu nu te poti raporta la divinitate pentru a-ti sustine teoria stiintifica; te contrazici. Tu trebuie sa-ti explici universul fara Dumnezeu; ori aparitia dintotdeauna este o caracteristica a dumnezeiri si nu trebuie aplicata intr-o teorie ce respinge existenta Dumnezeului. La tine e mai greu. Trebuie sa demonstrezi totul; si aici e marea problema a stiintei. Demonstreaza lucruri marunte; lucrurile mari sunt speculate si de cele mai multe ori "lasate in paragina" fara nici o explicatie.

Sper ca ai inteles.

| Katczinsky a răspuns (pentru sublime89):

Orice exista are nevoie de un creator, o cauza sau un prim miscator. Cum nu poti merge din cauza in efect la infinit, cum materia nu poate aparea de nicaieri, cum nimic nu se misca prin sine, de la sine, vom concepe un Creator de materie, un prim micator, un "motor" ce a introdus miscarea in lume si o prima cauza ce a cauzat totul si care nu a fost cauzata de altceva. Cauza, miscatorul si creatorul nu sunt altcineva decat Dumnezeu. Pentru ca e nevoie de o fiinta ce are constiinta de sinte pentru a crea asa o grozavie, cum e universul.

| adrian1419 a răspuns (pentru Katczinsky):

Deci, tu nu trebuie sa explici logic. Uite ipocrizie