anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dacă Iisus este puternicul Dumnezeu iar Lucifer îngerul decăzut,dacă Iisus este curat şi puternic iar Lucifer alungat şi puternic,dacă Iisus este Luceafărul de dimineaţă iar Lucifer este Luceafărul de noapte. Opuşii se atrag, poate cei doi lucrează mână în mână cine ştie împart credincioşii la poker.

13 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Isus a spus:,, Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant!,, Nu uita ca la sfarsit Isus va birui aceasta lupta si Lucifer va fi aruncat in iazul de foc si pucioasa!

| Geass a răspuns (pentru EmaS):

Dragă Ema, de unde ştii tu că Lucifer este chiar atât de rău precum spui? Dacă el a fost.cel mai puternic înger înseamnă că a fost şi cel mai curat, oricât ar fi decăzut poveştile creştinilor sunt teribil de amuzante că e răul railor că are coarne, e urât etc.

| EmaS a răspuns (pentru Geass):

Cu cine a început păcatul? Cu diavolul. Este scris în Biblie: 1Ioan 3:8... ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii."

Răspuns utilizator avertizat
| Anonim explică (pentru Geass):

Lucifer nu a fost cel mai puternic înger. Este unul dintre cei mai puternici.
Şi arhanghelul Mihail este la fel de puternic şi l-a biruit cu ajutorul lui Dumnezeu.
Odată cu căderea lui Lucifer, a luat cu el o mulţime de cete îngereşti.
Dumnezeu a creeat omul desăvârşit pentru a suplini locul îngerilor căzuţi.
Dar diavolul a prins ciudă pe iubirea lui Dumnezeu faţă de om pentru că, a văzut în om acel lucru Dumnezeisc, acea suflare de viaţă prin care omul comunica direct cu Dumnezeu şi l-a ispitit cu pomul cunoşterii binelui şi al răului tocmai pentru a-l vedea pe om căzut.
Lucifer poate lua chip luminos, dar va fi mereu deconspirat atunci când se află în prezenţa lucrării Dumnezeului Adevărat, Hristos.
Şi de ce spun asta?
Sfânta evanghelie după Matei capitolul 4 : 1-11
"1.Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul.
2.Şi după ce a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, la urmă a flămânzit.
3.Şi apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.
4.Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu".
5.Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
6.Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău".
7. Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău".
8.Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.
9.Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie.
10.Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti".
11.Atunci L-a lăsat diavolul şi iată îngerii, venind la El, Îi slujeau." (Sfânta Evanghelie după Matei capitolul 4 :1-11)

| mihaitaLGP a răspuns (pentru EmaS):

Religiile sunt creatile unor minti bonlave pentru indoctrinarea si manipularea maselor. Binele fara rau nu ar putea sa existe sub nici o forma. Daca ar exista numai bine, nu ai avea de ce sa te temi, nu e teama, nu e nici control. Pshiologie, "Isus a spus:,, Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant iar Isus va birui in lupta cu Lucifer" binele trebuie sa fie mai puternic ca raul, daca nu ar fi, toti sar indrepta spre puterea suprema. Totul vine din frica, frica de moarte, vesnicia mortii. Aceptati realitatea, la scara universala nu esti mai presus de o piatra. Daca explodeaza Terra, timpul tot asa va curge in infinitul univers. O sa fie doar sfarsitul vietii pe care aceasta o intretine, contam doar pentru noi ca rasa si neam. Religiile sunt alinarea persoanelor slabe, frica de moarte, vesnicia mortii, te arunca in fata creatilor lor, iadul si raiul. Pshiologie. Nu exista doi autori, rau si bine. Exista un singur autor, acest autor merge pe mai multe drumuri aparent, dar totusi aceste drumuri duc tot acolo. Biserica ajuta la conducerea lumi prin noi, preotii sunt oameni simpli care prin urmarea unei scolii desavarsesc o meserie, scopul lor. Pana la urma oare ce persoana poate sa transmita aceasta stare emotionale decat persoana deja indoctrinata, deja care traieste si crede aceste lucruri. Acest mesaj a devenit un mediu de viata, seminte plantate la varste fragede, cand nu exista discernamant sau capacitate de intelegere. Mai tarziu doar o persoana cum un simt nebun poate sa se desprinda de aceasta pacaleala colosala. Dumnezeu este ingropat in biserica. Cred in evolutie, de aicea vine si intrebarea... cine? cine la creat pe Dumnezeu? Nimeni, tot timpu a existat ceva, nimicul nu poate fii explicat sub nici o forma, acel ceva a evoluat. Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga ci totul se transforma. Biserica e o minciuna, religiile sunt create pe indoctrinare si manipulare. Biserica ajuta la conducerea lumii.

| EmaS a răspuns (pentru Geass):

Draga Geass, vezi tu ca satan merge si ii paraste pe fii oamenilor lui Dumnezeu si apoi ii cere pe mana lui ca sa ii incerce si sa ii faca sa sufere?! Apoi el stie ca a pierdut raiul pentru totdeauna de aceea doreste ca si noi sa il pierdem.

| Vasile1967 a răspuns (pentru EmaS):

Nici nu stiu ce sa mai cred, dumnezeu nici nu a fost vazut...nici de ingeri de nimeni, cum sa crezi in ceva in care nu te-a ajutat cu nimic si care nici nu l-ai vazut? vreau argumente, dovezi etc.

| 4b a răspuns:

laughing poate n-ai inteles tu bine jocul

| MasterYoda a răspuns:

Ai vazut ca sti?!

| dragos9234 a răspuns:

In orice caz, daca dumnezeu si toata chestia cu iadul si raiul ar exista, lucifer ar face treaba mai putin curata al lui dumnezeu, deoarece el ii trimite in iad pe pacatosi
.

| richarddawkins a răspuns:

Eu unu nu cred in ambele personaje

| Smiiiley a răspuns:

INCREDIBIL! Intrii pe TPU, dai la intrebari populare, si e imposibil sa nu dai de o intrebare:Cum sa zici ca D-zeu nu exista? Voi ce credeti? Exista, nu exista?


Si apoi vin siroaie de raspunsuri, pareri contradictorii!
Poza asta este tot ceea ce am eu de spus:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/......6918_n.jpg

Cand o sa mai dau peste o intrebare de acest gen, o sa postez acelasi lucru!