| Meme10Memu a întrebat:

De ce combaterea credintei in Dumnezeu e ca incercarea de a gasi marginile Universului?

33 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Siimplu, la CREATIE Dumnezeu a pus in om dorinta de al cauta pe CREATOR iar imediat dupa creatie omul si-a pus dorinta de a FI CA Dumnezeu. Sunt doua lucruri total diferite dar pentru cei care vor sa fie ca Dumnezeu este mai de inteles sa CAUTE infinitul alergand pe o trotineta decat sa accepte REALITATEA care ESTE in ei..doar o CHESTIE de mandrie P.S. Sa nu uit, ei se cred liberi in gandire DAR habar nu au cat de manipulati sunt, 100%. este un procentaj modest.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns:

Credinta nu trebuie combatuta. A crede ceva e un lucru normal. Aplicarea credintei in practica ridica unele probleme, intrucat fiind doar o credinta si nu o certitudine lasa loc erorilor. Credinta in Dz e asociata cu cunoasterea universului deoarece povestea respectiva incearca sa explice originea omului, a pamantului si asa mai departe. In acelasi timp necunoasterea unui lucru nu demonstreaza veridicitatea altui lucru. Daca eu sa zicem nu cunosc cum a aparut omul, nu inseamna ca povestea din biblie e adevarata. De exemlu, daca eu nu stiu cat face 1+2 si cineva (poate chiar mai multi spun asta) spune ca face 4, nu inseamna ca cel care spune ca face 4 zice bine. Pentru ca un lucru sa fie adevarat, trebuie sa fie dovedit separat de alte lucruri. Asa e si cu teoria evolutiei. Daca eu nu o cunosc sau daca nu e adevarata, nu garanteaza ca povestea din biblie e adevarata. De aceea e mai bine sa aplicam in practica stiinta. Eu daca stiu ca 1+2 = 3 si aplic lucrul asta in practica e ok, pentru ca am aplicat stiinta ca 1+2=3. Daca eu nu stiu cat face, dar cred ca face 4 si aplic credinta in practica nu fac un lucru bun. Rervenind la credinta in Dz, observ ca povestea nu coincide cu realitatea. Bunatatea, iubirea si puterea nemarginite ale lui Dz nu se verifica atunci cand vedem spitalele pline cu bolnavi pe care Dz nu ii ajuta cu nimic. Daca era bun si puternic o facea si nu se supara nimeni. Tinand cont de lucrul asta si de altele similare din poveste, am convingerea ca povestea nu e de incredere si atunci nu vad de ce ar trebui sa o accept ca adevarata si sa imi conduc viata dupa ea. E mai sigur sa iti conduci viata dupa lucruri reale si verificabile, altfel esti condus de o poveste srisa de niste oameni si atat (oameni care pot spune orice, inclusiv ca au vorbit el sau ca l-au vazut - si de ce ar face lucrul asta? pentru ca pot, e raspunsul ce vine imediat).

| Irinel15123532 a răspuns:

Biblia spune ''Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este adevarat'' nu scrie in biblie ''crede si nu cerceta'' asta o spun cei care nu au citit biblia.
Stiinta adevarata si Biblia nu se contrazic, se completeaza.
Stiinta spune clar ca ne tragem dintr-un singur cuplu, stramos comun pentru ca adn-ul nostru seamana foarte mult de la persoana la persoana, partea cu maimuta este o ipoteza, o ipoteza inseamna ca nu este nimic dovedit. Da, adn-ul nostru seamana cu cel al maimutei, aceleasi studii spun ca seamana in proportie de 70-80% si cu cel al melcului, desigur asta pare mai realist vazand ce se intampla in parlamentul nostru.
Stramos comun, Adam.
Biblia mai spune in primele ei pagini, in Geneza, ca mai intai a fost creata lumina si apoi soarele, nimeni nu credea pentru ca parea ciudat, pana a venit Albert.

Albert Einstein susţine în teoria relativităţii că viteza luminii în vid este o constantă care nu depinde de sistemul de referinţă. Consecinţele acestui fapt sunt relativitatea timpului, a spaţiului, a masei şi a altor mărimi fizice. El a ajuns la acest rezultat prin calcul, dar nu a reuşit să explice din ce cauza viteza luminii în vid este constantă. Explicaţia o găsim în altă parte.Pe prima pagină a Bibliei ni se spune că atunci când a făcut lumea, Dumnezeu mai întâi a făcut lumina şi abia după aceea a creat şi celelalte lucruri care puteau fi luate ca sisteme de referinţă. Având în vedere acest fapt este perfect normal ca viteza luminii în vid să nu depindă de obiectele care nu existau atunci când a fost creată lumina.Vedem astfel că teoria relativităţii oferă o nouă confirmare a relatării biblice privind facerea lumii, dar mai vedem ceva: teoria relativităţii e considerată o culme a cunoaşterii omeneşti, pe când Biblia abia de aici începe.

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

Citesc ce traznai spui mai sus si ce conexiuni fara nici o logica faci si ma intreb daca intr-adevar credinta e doar pentru cei care nu cunosc nici Biblia, nici vreo legatura cu stiinta nu au.

De altfel, Albert E. avea urmatoarea parere despre povestea voastra:

''Cuvântul 'Dumnezeu nu este pentru mine altceva decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, iar Biblia este o culegere de legende venerabile, însă destul de primitive. Nicio interpretare, indiferent cât de subtilă, nu va schimba nimic."

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"...Biblia abia de aici începe."

De fapt Biblia incepe de peste tot si nu duce nicaieri. Are numai dead end-uri.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Holiday):

Eu nu am vorbit de credintele domnului Albert E.
Eu am expus ce a descoperit domnul Albert, si ce a descoperit el nu contrazice biblia, ci o confirma.

De altfel, mi se pare ca citezi doar ce doresti draga prietene, sunt sigur ca stii deja, dar iti reamintesc ce a spus Albert E.
Albert Einstein: „Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim"

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

Dumnezeu este supranatural. Deci nu te aștepta ca natura sa-l explice pe Dumnezeu, ea care a fost creata de Dumnezeu. Iar daca creștinii cred in Dumnezeu este pentru ca au o relație personala cu Acest Supranatural care nu poate fi arătata ci doar simțită de fiecare creștin in parte. Un fel de supranatural cu care este binecuvantat creștinul numit Duhul Sfânt sau Duhul lui Dumnezeu.

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Eu am expus ce a descoperit domnul Albert, si ce a descoperit el nu contrazice biblia, ci o confirma."

O confirma atat de tare, ca nu-l conving absolut de loc povestile tale. De fapt n-ai inteles tu ce a descoperit. Cum am spus, toate conexiunile facute de tine mai sus intre Biblie si stiinta sunt pure fantezii. E adevarat ca unii care habar n-au nici despre Biblie, nici despre stiinta, le-ar putea crede. Pana la urma, credintele religioase cam pe astia se bazeaza.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"...creștinii cred in Dumnezeu este pentru ca au o relație personala cu Acest Supranatural care nu poate fi arătata ci doar simțită de fiecare creștin in parte."

Da, stiu, daca genul asta de relatii cu spiridusi inexistenti n-ar exista, jumatate din spitalele de psihiatrie ar trebui desfiintate. Eu nu contest faptul ca voi credeti ca aveti o "relatie" cu asta, ci afirm ca e doar o dereglare psihica. Atat timp cat relatia se rezuma la a vorbi voi cu spiridusul, e sub control, cand incepe sa va si raspunda spiridusul, e de Balaceanca. De ce e asa, e destul de simplu, dar n-am nici un chef acum sa-ti explic, dar daca insisti o sa-mi fac timp intr-o zi.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| GicaGigekGica a răspuns (pentru Holiday):

Am mai spus si o sa mai spun. Biblia nu e o carte de stiinta. Biblia e ghidul spre mantuire pe care oricine ar trebui sa il citeasca, chiar si ateii. Nu vad nimic rau in a te invata sa iubesti pe aproapele tau sau sa nu furi etc. Te invata doar lucruri bune Biblia.

| Meme10Memu explică (pentru GicaGigekGica):

Biblia e o carte de stiinta.

| Meme10Memu explică (pentru OctavianDanielMaria):

Giordano Bruno nu a fost ucis de Iisus. Apostolii lui Iisus nu au ucis pe nimeni. Te bazezi pe emotii, pe ura ca unii oameni necunoscuti de tine l-au ucis pe Bruno.

| Meme10Memu explică (pentru OctavianDanielMaria):

Iti spun eu de ce. Tora e inclusa in primele 5 carti din Biblie. Coranul e o Biblie contrafacuta. Hinduismul este reprezentat de credința în Brahman, ființă absolută, impersonală, creatoare a Universului. Nu te poti astepta la mantuire de la ceva impersonal.

| Meme10Memu explică (pentru Holiday):

Din contra. Acele spitale sunt pline mai mult de oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeul Cel Viu.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Meme10Memu):

Scopul ei nu e asta, dar poate fi si o carte de stiinta sau istorie.

| Meme10Memu explică (pentru GicaGigekGica):

E o carte de stiinta. Ioan 17:3:"3. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis." Observam ca Iisus pune accentul pe cunoastere sau pe acumularea de cunostinta ceea ce inseamna stiinta in adevaratul sens al cuvantului.

https://dexonline.ro/definitie/cuno%C8%99tin%C8%9B%C4%83

cunoștință sf [At: DOSOFTEI, PS. 102 / V: con~ / Pl: ~țe și (Mol) ~ți / E: cunoaște + -ință] 16 Știință.

| Meme10Memu explică (pentru GicaGigekGica):

Atentie! Iisus nu a facut o deosebire intre credinta si stiinta.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Meme10Memu):

Aaa da, Iisus a venit pe Pamant sa ne invete stiinta, de fapt Biblia a fost scrisa sa ne invete stiinta.
Depinde mult de traducere, prin cunoastere se refera la altceva. Se refera sa il cunosti mai mult pe Dumnezeu.

| Holiday a răspuns (pentru Meme10Memu):

"Iisus nu a facut o deosebire intre credinta si stiinta."

Pai asta spunem si noi. Nu a fost capabil sa faca deosebire intre ele. De aceea probabil perceptia lui despre realitate, abordata prin credinta, difera total de orice tine de vreo stiinta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Irinel15123532):

"– Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă şi nu v-aţi îndoi, aţi face nu numai ceea ce am făcut Eu smochinului, ci, chiar dacă aţi zice acestui munte: „Ridică-te şi aruncă-te în mare!", s-ar întâmpla întocmai!"

Matei 21:21

Eu vad ca scrie acolo sa ai credinta si sa nu te indoiesti.
Oricum, e amuzanta cartulia aia: contine o gramada de contradictii, deci poti sa iei din ea orice iti satisface convingerile.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Holiday):

De mii de ani oameni s-au nascut cu dorinta de a cauta pe CREATOR, dar vine dany si Holiday, baieti cu 3 ***, care nu cred in divinitate.
Sunt persoane care au asistat la vindecari divine, minuni etc. iar voi contestati credinta in Dumnezeu.

| Holiday a răspuns (pentru GicaGigekGica):

"De mii de ani oameni s-au nascut cu dorinta de a cauta pe CREATOR"

Da, si au "gasit" baxuri de creatori. Apoi si-au spart capul unul altuia ca sa demonstreze ca cel gasit de el are scula mai mare. Cam despre asta e vorba.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Holiday):

Avem dreptul sa elegm dintre bine si rau. Noi alegem care e zeul bun.

| Holiday a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Sigur, nu tuturor le plac aceleasi desene animate.

| Meme10Memu explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Iisus vorbea si prin simboluri, pilde.

| Meme10Memu explică (pentru Holiday):

Credinta se bazeaza pe stiinta. Pana la credinta trebuie sa ai stiinta si cum tu nu ai stiinta evident ca nu ai nici credinta.

Exemplificare: sa presupunem ca ai un prieten. Cu cat cunosti mai bine acel prieten poti avea credinta sau increderea ca el va actiona sau actioneaza intr-un anume mod inainte sa ajungi sa verifici.

Tu interpretezi gresit stiinta pentru a nu ai stiinta si asa ajungi sa nu ai nici credinta.

Ma refer la stiinta verificata si care se refera la prezent sau ce se intampla in prezent si nu la teoria neverificabila ca cu miliarde de ani ar fi fost sau s-ar fi intamplat ceva.

| Holiday a răspuns (pentru Meme10Memu):

Da, asa e intr-o oarecare masura. Stiinta de a face fraierii sa-ti dea bani si putere in schimbul unor iluzii, prin raspandirea a ceea ce se numeste credinta. Fabricarea si inocularea ei nu sunt lucruri simple sau facute fara ajutorul stiintei.

| Meme10Memu explică (pentru Holiday):

Tu aduci in discutie niste exemple gresite ca sa iti sustii ideile gresite.

| Meme10Memu explică (pentru GicaGigekGica):

Nu face si tu ca ala care pentru a castiga cat mai multi donatori incearca sa impace si capra si varza. Zice asa: sa nu amestecam stiinta cu religia. Dar de ce sa nu amestecam stiinta cu religia sau cu credinta? Telul lor e sa separam stiinta de credinta pentru ca apoi sa aruncam la gunoi credinta.

Cercetatorii amesteca stiinta cu credinta ca cu zeci de mii de ani in urma ar fi avut loc un anumit eveniment.