Inorogii sunt personaje mitice care cica au trait acum mult timp frumos si bine dar se pare ca au disparut si din moment ce nu au lasat ramasite pamantesti nu se poate spune daca sunt adevarati sau nu. vrajitoarele sunt de 2 categorii: cele care se prefac si cele care au facut un pact cu diavolul( adica trebuie sa stii din Biblie ca vrajitoria nu e de la D-zeu) eu una cred ca exista fantome doar ca nu am avut experienta cu asa ceva deci nu am argumente si in Dumnezeu cred pentru ca Biblia ne spune cam tot ce trebuie sa stim.cu toate ca unele chestii nu prea le inteleg nici chiar cei mai credinciosi...dar asta se pune la alta categorie
Deoarece acestea nu sunt fiinte... Dumnezeu a creat esentialul dar eu cred in supranaturaluri deoarece exista vraji blesteme si altele
Inorogi? Vrajitoare?
Nu cred.Pentru ca nu am vazut pana acum asa ceva.
Apoi in legatura cu zeii
Sunt doar persoane imaginare la care se inchina cei care nu cred in Dumnezeu.
In Dumnezeu cred, pentru ca au fost lasate dovezi ca exista.
Pentru ca asa ne spun parintii si preotii si bunici si na' trebuie mai mult sau mai putin sa'i credem fundita plizz
Deoarece ce ai enumerat tu mai sus sunt pure inventii ale mintii omului care nu a avut ce face, inventii care s-au transformat rapid in teorii si raspunsuri pentru lucrurile ciudate care ni se intampla ale caror mistere evident au fost elucidate pana la urma.Insa existenta lui Dumnezeu este demonstrata de Biblie care nu este o carte de adormit copiii scrisa de unul in momente de creativitate.Toate aceste manuscrise si izvoare istorice si biserici(s-or fi ridicat din senin sau ce?) au dovedit si continua sa dovedeasca ca Dumnezeu este adevarat, nu oi crede acum ca au venit niste inororgi pe pamanat(care o fi creat de vampiri) si au conceput rasa umana ca se simteau singuri.Toate aceste chestii care tin de paranormal(vampiri,vrajitoare,inorogi,spridusi etc.) au fost create de om pentru a explica niste lucruri la momentele cand omenirea nu era asa dezvoltata intelectual,pacat ca nu este si acum avand in vedere ca inca se crede in ele. Spre exemplu : zeii au aparut in Antichitate(inainte de Hristos) in grecia si egipt pentru a explica existenta apei,Soarelui,graului, pamantului s.a.m.d., practic ei aveau un zeu pentru fiecare lucru.Vampirii au aparut la noi de la un zvon tampit cu Vlad Tepes care,desigur,nu este adevarat, ca mai apoi sa fie preluat de americani care au mediatizat faza si de aia acum toti adolescentii sunt obsedati de vampiri desi habar n-au ca au fost,, descoperiti" in propria tara.Si as putea continua si cu celelalte dar este mult prea mult de scris.Aceasta este parerea mea, subiectiva desigur, poate este si faptul ca mie mi-a placut mai mult sa traiesc in realitate si nu fantezie. Sper ca ti-am clarificat unele lucruri.
Pentru ca asa scrie in biblie. Si in plus, eu n-am vazut http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/241059_700b.jpg cu zei, inorogi, vrăjitoare sau alte supranaturaluri.
Andra101, si coranul este o carte sfanta care demonstreaza existenta lui allah, de ce sa nu crezi in allah?!
Buna
Andra101: citez :Toate aceste chestii care tin de paranormal(vampiri,vrajitoare, inorogi, spridusi etc.) au fost create de om pentru a explica niste lucruri la momentele cand omenirea nu era asa dezvoltata intelectual. inchei citatu.
EXACT! vezi ca stii, de aceea a fost creat si dumnezeu!
Daca dumnezeu e raspunsu am gresit intrebarile! deschide ochii fato!
Pentru ca nu este nimic adevarat, nici macar faza cu dumnezeu...prefer sa cred in sfanta vodka si in Sherlock Holmes ala macar a fost adevarat.
Pentru ca se preda in scoli religia, in fiecare slujba de duminica se recite aceleasi cuvinte plictisitoare. Iar dupa ceva timp cuvintele astea iti intra in subconstient si incepi sa te rogi la "tata din ceruri". O persoana care nu merge un timp la biserica isi va da seama ca e doar o inventie.
Draga VladSilviu, ai tu vreo dovada ca inorogii (sau orice alta chestie fantastica)exista? Arata-mi un corn si te cred, pe bune! Pe cand Dumnezeu are mii si mii de dovezi.Se pare ca nu mi-ai citit raspunsul in intregime...trist.Mai degraba ia deschide tu ochii si incepe sa realizezi ca nu esti infratit cun un cal modificat pe photoshop cu picatele roz si coama de aur.Iar chelstone, coranul a aparut dupa ce a aparut Biblia iar allah e un fel de Dumnezeu al lor, nu de inorog!
Buna.Am si eu o intrebare pentru tine (dkidda).Tu chiar vrei sa afli ce credem noi? Eu cred ca nu, deoarece am observat ca tu incerci mai degraba sa ne convingi sa nu mai credem in Dumnezeu si sa ne alaturam zeiilor si vrajitoarelor si sa zburam pe un inorog spre curcubeu.Eu cred in Dumnezeu si nu doar pentru. ca asa m-au invatat parintii, cum au spus altii, ci mai degraba pentru. dovezile sale. Ok nu exista Dumnezeu, atunci noi de unde am aparut? Aa asa-i noi suntem picati din cer!
In realitate multi din care zic ca au credinta in Dumnezeu ...Cred in El el la fel de mult cum cred in inorogi ...doar,sa scape de gura lumii
Mi se pare mie sau cumva il cobori pe Dumnezeu mai jos de propria lui creatie.(daca ar exista) inorogi?
Nu pot sa iti raspund pentru ca nu am "dovezi stiintifice" si mi-am pierdut rabdarea necredincioaso!\
Bine ca v-a dat Dumnezeu minte sa descoperiti si voi "stiinta" vai si amar de noi oameni.
Noi credem ca exista vrajitoare si alte forte supranaturale dar nu le slujim lor pentru ca stim ca in spatele lor se ascunde puterea Diavolului. In Dumnezeu credeam pentru ca El este Creatorul lumii, al tuturor.
Poi dacă cred în zei automat cred și în Dumnezeu, adică el e tot un zeu.
Cât despre chestii paranormale eu pot să-ți zic că majoritatea creștinilor cred...
@Andra101 dar zeii egipteni(Ra, Seth, etc.) au existat inaintea bibliei, nu inseamna ca ei sunt cei reali?
Si apropo, daca iti arat un corn de inorog, tu ce imi arati ca sa te cred? Zici ca ai gasit 10 mii dovezi, dar pana acu nu am vazut nicio stire cum ca "s-a descoperit Dzeu".
Monstrulet,bisericiile si Biblia si izvoarele istorice nu-ti sunt de ajuns? Si hai arata-mi si cornu ca sunt curioasa! Zeii au aparut inaintea Bibliei dar niciodata nu au fost dovezi clare si dupa cum vezi foarte putini stiu de ei acum, peste alti multi ani se va pierde si informatia cu inororgii si alte prostii.
"Zeii au aparut inaintea Bibliei dar niciodata nu au fost dovezi clare" sunt dovezi la fel de clare ca si biblia si alte izvoare istorice in cazul zeilor egipteni, ai vazut pana acum o piramida?
"dupa cum vezi foarte putini stiu de ei acum" adica vrei sa zici ca: daca crede doar unul, inseamna ca e nebun, dar daca cred mai multi, atunci e religie.
Ai putea sa mai faci o pauza de la matanii si sa mai vezi si lucruri noi. Sau iti place sa fii in pas cu "moda", si nu-ti plac antichitatile?
In tarile civilizate nici in d-zeu nu prea mai crede nimeni dar noi avem multi manelisti, needucati si multe babe.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar, ei bine, Monstrulet tu ai idee ca piramidele nu au fost construite doar pentru zei ci si pentru conducatorii egipteni? Citeste te rog ce spunea Andra101 mai inainte referitor la existenta acestor fiinte. Asadar piramidele nu reprezinta nicio dovada caci au fost construite de egipteni si inchinate zeiilor insa nu exista niciun lucru care sa si arate ca zeiilor carora li se inchinau piramide existau.
Iar de partea cu "moda" iti spun ca eu iubesc Legendele Olimpului dara sta nu inseamna ca cred in zei si tot ce se presupune ca au facut.
Piramidele au fost inchinate zeilor de catre egipteni,asta nu inseamna neaparat ca ei au si existat,doar ca egiptenii au crezut in ei si le-au construit piramidele in semn de credinta.Iar faza cu,,moda", sa stii ca si biserica este destul de veche, aproape la fel de veche ca cele mituri si sa stii ca eu apreciez mult istoria si mai ales Antichitatea dar asta nu inseamna ca ma inclin zeilor.Si nu,n-am zis ca,, daca crede doar unul, inseamna ca e nebun, dar daca cred mai multi, atunci e religie". Prin afirmatia mea,m-am referit la faptul ca indoilile despre existenta lor au facut ca in timp sa fiu uitati,pe cand Dumnezeu nu este uitat nici acum si, cum am zis si mai sus, este aproape la fel de veche aparitia lui Hristos cu cea a miturilor cu zei.Si referitor la negarea ta la faptul ca nu ar fi dovezi clare,pe tine te-a botezat Apollo,nu? Si te va casatori,daca nu a facut-o deja, Atena, nu? Dragut! Ce n-as da sa fi fost in locul tau!
Andra101, si ce daca?! Cartea mortilor a egiptenilor a aparut inainea bibliei, si ghici ce?! Credinta egiptenilor a rezistat peste 3000 de ani.
Draga ramona30, doar manelistii, needucatii si babele cred in Dumnezeu? Asculta-ma putin, eu nu ascult manelele (dar nici nu am ceva cu cei care asculta deoarece fiecare cu gusturile sale), desteapta Slava Domnului sunt si baba scuza-ma dar imi am mult pana acolo.Si draguta cum adica in tarile civilizate nu se mai crede in Dumnezeu? Mai citeste si tu cate un articol si cate o carte si nu imi sta cu gura cascata la tot ce vezi si auzi la TV.Eu nu am nimic cu alte credinte cum ar fi musulmanii, catolicii etc ci am ceva cu cei care batjocoresc credinta.Si cred ca am ajuns la un alt subiect acum.Nu vad de ce amesteci manelistii si babele in povestea asta.
''bisericiile si Biblia si izvoarele istorice nu-ti sunt de ajuns?''
''Piramidele au fost inchinate zeilor de catre egipteni, asta nu inseamna neaparat ca ei au si existat, doar ca egiptenii au crezut in ei si le-au construit piramidele in semn de credinta.''
De ce bisericile sunt o dovada iar piramidele nu?! Cat despre zei, se spune ca la inceput au trait alaturi de oameni, de ce n-ar fi adevarat?! Aceasta informatie s-a transmis din generatie in generatie, de ce sa nu fie o dovada?!
Si acum mai vin cu o intrebare.Cand merg oamenii in Egipt la piramide se inchina in fata lor? Va zic eu ca nu, ci fac doar poze in fata lor si le viziteaza.Pe cand atunci cand cineva merge la o Biserica se inchina si se roaga.