|

De ce nu puteti crede ca Dumnezeu ne-a creat cu ajutorul stiintei?Eu, personal il vad pe acest Dumnezeu, ca o existenta superioara, experta in toate domeniile, in tot ce inseamna chimie, stiinta, biologie, psihologie, si, cam tot ce formeaza lumea. Eu chiar cred in aceasta fiinta superioara.Dar tot ce se predica la biserica, sau tto ce scrie in biblie mi se pare o prostie. Oamenii pastreaza aperentele altor vremuri, inainte de inventarea electricitatii, cand oamenii nu stiau cum va fi mai tarziu.

Adica, de ce nu mai continua scrierea bibliei Dumnezeu? De ce a scris-o doar pana la un moment dat?

Vedeti, n-are logica. Asa cum n-are logica nici faptul ca cele mai populare intrebari sunt cele legate de religie. In fond, aici e un site unde ajutam oamenii, nu unde ne etalam credintele, si "legaturile" noastre cum Dumenzeu. Nu sunt expert, dar vad o gramada depersoana care pretind ca fac lucruri pe care nu le pot face.

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeul tau nu e cel biblic, si cu el e problema, si, bineinteles, cei care cred in el. Daca stiinta zice ca incalzirea globala o sa duca la schimbarea climei, la fenomene meteorologice extreme, oamenii spun ca e pedeapsa de la dumnezeu, si daca n-ar fi niste legi, i-ar omori pe cei care nu gandesc ca ei, pentru ca negandind ca ei esti pacatos.
Cum ar putea sa creada ce crezi tu cand ei au experiente religioase? Degeaba le explici ca e doar sugestia primita din biblie sau de la preot, oamenii se prea tem de iad si de pedepse ca sa isi deschida mintea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dzeul religiei nu, insa daca spui cineva ne-a creat da tot ce se poate daca acel cineva a fost tot ceva ca si noi.Aceasta teorie este cit se poate de aproape de adevar.Dar sa spui ca dzeu pe baza stiintei sau era el cum sa fie adica? Pai dzeu asta al religiei nu prea avea el nevoie de multe, nici nu trebuie sa stie ceva.Doar daca gindea ceva gata se si facea.Ca urmare nul vad cu eprubete si asa mai departe sa stea si sa baziie stiu si eu prin ce laborator al raiului sau pe unde era el.Asa ca o civilizatie de pe undeva ajunsa cumva la sf a ajuns pe aici si ne-a creat, ori a creat mai tot ce vedem, dupa care sau stins si am ramas noi si restul, da tot ce se poate.Si putem spune ca aveau si un sef pe care il chema zii cum vrei si dzeu daca iti place, tot ce se poate.Asa mai merge.Altfel nu prea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Personal nu cred in conoasterea absoluta, fara indoiala biblia nu e creatia unui zeu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred că Dumnezeu a creat întregul Univers iar ştiinţa a apărut în urma acestui fapt. Spun asta deoarece ştiinţa este "sfera de activitate umană a cărei funcţii constă în dobândirea şi sistematizarea teoretică a cunoştinţelor despre realitate".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt multi oameni pe aici care se cred superiori datorita faptului ca ale lor concepte sunt de neclintit, imposibil de contrazis (in viziunea lor). Sunt multi cei care folosesc cuvinte prea mari..pe care probabil nici ei nu le inteleg. Fiecare alege sa creada ce vrea iar celalalt ar trebui sa ii respecte alegerea. Pana la urma fiecare traieste pentru sine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt unele intrebari care nu au inca raspuns, iar la unele nici nu ne putem imagina unul. Dar, sa creezi raspunsuri ca si om la aceste intrebari, fara sa te bazezi macar pe stiinta si dovezi concrete, este total aiurea, iar asta inseamna religie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Excelenta intrebare!
Daca si-ar pune cat mai multi asemenea intrebari, ce spuneti, primitivismul vechilor dogme ar dispărea? Cu siguranta!
Bineinteles ca exista o inteligenta superioara in univers, care tine totul in echilibru, altfel ar fi un haos de nedescris!
Stii ce suntem noi (Terra) la nivel univers? http://www.trilulilu.ro/......-de-lumina
Nu crezi ca ar fi o aroganță si o greseala bineinteles, din partea noastra sa credem ca Iahwe, aceasta inchipuire primitiva, stapaneste universul?
Omenirea trebuie (si se va intampla acest lucru) sa-si revizuiasca viziunea despre Divin, chiar daca unele forțe pamantesti nu doresc acest lucru!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pai eu nu vorbesc de Dumnezeu biblic, nici de alte d-astea. Eu cred ca e CEVA acolo ce ne-a facut. Dar, dupa mine, Dumnezeu-l despre care vorbesc e un cunoscator al stiintei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează