| Helper07 a întrebat:

"De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu* cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică.
Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie* pentru cei** ce sunt pe calea pierzării, dar pentru noi, care† suntem pe calea mântuirii, este puterea†† lui Dumnezeu.
Căci este scris: „Voi prăpădi* înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi." Unde* este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a** prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia? Căci* întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.
Iudeii*, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune,
dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei* este o pricină de poticnire, şi pentru neamuri o nebunie**, dar pentru cei chemaţi, fie iudei, fie greci, este puterea* şi înţelepciunea** lui Dumnezeu.
Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înţeleaptă decât oamenii, şi slăbiciunea lui Dumnezeu este mai tare decât oamenii. De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi, care aţi fost chemaţi: printre voi nu* sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile* nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.
Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care* nu sunt, ca** să nimicească pe cele ce sunt,
pentru ca* nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.
Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune*, neprihănire**, sfinţire† şi răscumpărare††, pentru ca, după cum este scris: „Cine* se laudă să se laude în Domnul." "

Nu e oare adevarat?

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Vreau sa vad si eu cuv dumnezeu scris in scrisorile lui pavel catre corintei, traducerea e proasta

| Celcestietot a răspuns:

Ba da.

| Holiday a răspuns:

Ce ar trebui sa intelegem? Cu cat esti mai prost si mai slab, cu atat esti mai pe placul spiridusului?!
Cam asa ceva...

| Octavian199 a răspuns (pentru Holiday):

Autorii vor ca lumea sa fie proasta.

| Helper07 explică (pentru Holiday):

Ar trebui sa intelegi ca Credinta crestinilor este considerata prosie pentru ceilalti si stiinta voastra este considerata prostie de noi si Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru Octavian199):

Primi crestini au vrut sa scoata vt dar cum basmul nu are sens fara el a ramas

| Octavian199 a răspuns (pentru RAY):

Se prea poate.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Mai întrebi? Numai ca pot raspunde afirmativ doar cei ce "au gustat cat de bun este Domnul".

| Octavian199 a răspuns:

Irinele, du-te pe la vechiul testament, sa vezi ce frumos e rolling on the floor

| Irinel15123532 a răspuns:

Foarte adevarat si frumos text, apostolul Pavel scrie putin mai complicat, dar e de departe cel mai frumos in exprimare, si multa intelepciune.
Nu uita sa specifici pasajul, 1 Corinteni 1:17

| Helper07 explică:

(1 Corinteni 1:17)

| BlackLight1987 a răspuns:

De ce întrebi? Ai îndoieli?hee hee Este vorba despre harul Dumnezeiesc ce vorbea prin Sfântul Apostol Pavel. Evident ca nimeni nu poate contrazice asta!