| RAY a întrebat:

Dumnezeu nu poate face rau, atunci cum stie el ce e raul? daca nu poate face rau?

75 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Stie ce e rau pentru ca-l face f des, nu vezi cata suferinta e in lume?!

| RAY explică (pentru Mosotti):

Nu stie,dumnezeu nu poate face rau,nu stie ce e raul, nu a experimentat niciodata raul, suferinta este predestinata de catre dumnezeu si lasata de el, tot ce se face e voia tatalui meu, satana nu are liber arbitru asta face doar ce ii spune dumnezeu

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu, nu de la Dumnezeu vine răul și suferința, ci de la diavol, după cum este scris: "„Întreaga lume zace în puterea celui rău" - 1 Ioan 5:19
Dumnezeu este dragoste, în El nu este întinăciune, nici păcat, nici întuneric.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Stie f bine ce e suferinta, nu poate fi ceva predestinat de mine, ceva ce nu cunosc cum e. Intrai trebuie sa stiu ce predestinez.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Si tu ai timp sa crezi in iluzia numita biblie?! Nu sti de unde vine? Au scris-o niste smecheri pentru interesul lor, sa manipuleze fraierii. Au luat si ceva bun din evangheliile alea ale discipolilor lui isus, dar au bagat si ce au dorit ei.

Chiar si asa, si in poveste diavolu tot cu permisiunea lui dumnezeu exista, deci e clar, adica cu alte cuvinte permite raul.
E anapoda si in poveste. Adica eu is bun si las pe unu sa faca rau.

Suferința și răul este permis, deoarece Dumnezeu a lăsat omului liberul arbitru, viața sau moartea, binecuvântarea sau blestemul. Omul își alege calea.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Omule tu esti greu cu mintea, dumnezeu a predestinat totul

Nu ca este permis, dumnezeu a predestinat asta

Şi Satana a răspuns Domnului: „Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
Iov 1:12
Domnul a zis Satanei: „Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna."Şi Satana a plecat dinaintea Domnului.

vezi ma ca dumnezeu lasa raul sa se produca, satana nu face ce are chef, nu are liberul arbitru

Nu prea a lasat nici un liber arbitru, gandeste-te ca de la ce-ti place sa mananci si pana la de cine-ti place, nu ai liberul arbitru.
Suntem niste robotei biologici care sa faca ce a vrut el, adica sa nu-i moara lui prostii cu care se amuza probabil (hai sa luam absurd ca ar exista si ca el ne-a facut), ca de aia pune atat pret pe supravietuire, altfel n-are avea nici un sens, ca pamanatu merge bine si fara noi aici, ca multe alte miliarde de planete.

Te nasti cu inteligenta care e, tu doar te folosesti de ea sa faci chestii, nu ti-o dai tu, te indrag de cine o fi, nu tu alegi, alegi sa mananci din ce iti place, nu stabilesti tu ce sa-ti placa, Ai inclinatii artistice sau nu, nu tu ti le dai tu, simti ce drum in viata vrei sa ai si ti-l urmezi pe ala, iar daca nu-l urmezi o sa te simti neimplinit, deci iar nu prea alegi.

Si multe! Daca eu sunt bun, nu permit sa existe rau, asta clar.
Prietenu meu cel programator ala care n-are succes la fete, nu are placere sa stea pe forumuri, dar asta nu el a decis, asa simte, iar daca sta pe forum nu se simte bine, deci nu poate alege.

Ba poți alege. Din toate cele enumerate de tine mai sus SE POATE alege. Fără îndoială.
Poate să am înclinație să-mi placă alimentele sarate sau picante, dar de frica de a mă imbolăvi, aleg să mănânc sănătos.
Alta: pot să am predispoziție genetică spre sedentarism și a mânca dulciuri, dar din teama de a nu mă imbolăvi de diabet zaharat de tip 2, aleg mâncarea sănătoasă+efort fizic.
Oamenii nu sunt roboți, un om întreg trebuie să aibă cele 3 elemente care îl fac viu, însufletit: TRUP, MINTE și SUFLET.

Alege tu de cine sa te indragostesti, hai sa fim seriosi. SI aici e f important, pentru ca de foarte multe ori chestia asta face f mult rau oamenilor.

Aia cu alesul ce sa mananci da, poti alege, dar si aia poti alege ca ai un anumit tip de personalitate care iti permite sa alegi asta, altfel cucu.
Ca daca ai o personalitate care o doare in pix daca te imbolnavesti sau nu, alegi sa mananci.
Deci la baza tot ceva dat ai.

Da, sunt putine chestii pe care le poti alege, nu zic nu, dar in mare parte mai putin poti din pacate.

Oamenii sunt niste roboti ultraavansati! Citisem undeva odata "masinarii biologice".
Nu am ajuns inca la tehnologia sa-i facam noi, dar vom ajunge.
La robotii de acum le lipsesc emotiile, sentimentele, capacitatea de a invata si decide, ca inca nu suntem in stare sa ii facem un cip (creier) care sa poata face asta, cum face creierul nostru, atata tot.

Uite, barbatu are testosteronul sus, de ce? Ca sa f cat mai multe, a fost programat de natura sa ciocaneasca cat mai multe, ca atara are pofta mare de ses, deci cumva...e obligat sa umble disperat dupa femei. Deci ca un soft, face ce i se zice.

Așa, și? Dacă ai testosteronul sus, nu înseamnă că trebuie să alerge precum un animal când i-a sosit vremea de împerechere, deoarece bărbatul a venit dotat și cu rațiune și stăpânirea impulsurilor.

"Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe c**vari şi pe prea***vari." - Evrei 13:4

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Păi nu-l are, deoarece satana este tot creația lui Dumnezeu, dar satan a fost înger la început dar prin neascultarea de Dumnezeu a devenit rău.
Satana nu este, nu a fost și nu va fi niciodată mai puternic decât Dumnezeu.
Satan are liberul arbitru dar condiționat și oricum, nu e în favoarea omenirii să fie lăsat să se dezlănțuie.

Nici eu nu-s de acord cu alergatul ca prostu dupa asa, ca eu nu-s asa, dar zic cum se intampla.
Dar zici gresit, testosteronul ala asa ii da o pofta, ca greu se poate abtine, de aia i s-a si dat asa sus, tocmai sa NU poate sta pe ganduri.
Tu crezi ca natura e proasta?
E ca o foame din aia tampita, te abtii? Daca te abtii inseamna ca iti place sa suferi.

Tocmai asta a fost si scopul, sa alerge disperat!
E trist, dar adevarat.
Iti stapanesti impulsurile daca ele nu-s asa de puternice, altfel nu merge.

Și dacă mie îmi vine să mănânc 10 ciocolate în supermarket, la raft, deodată, înseamnă că e corect?
Scuză-mă, dar oamenii nu sunt animale iraționale care să nu se poată stăpâni, de aceea Dumnezeu a dat omului Minte și Rațiune.

La baza animale suntem din pacate!
Nu am zis ca e corect, dar le vei manca daca impusul este devastator, crede-ma. Bine, la mine era nebunie, dar asta am zis.
Cand impulsul e mai jos, sigur ca poti alege sa nu, asta clar.

Asa ca s-a dorit sa se asigure ca facem ce trebuie sa facem., si te forteaza cumva prin asta.
Testo da pofta f tare de sex, si te face sa nu mai rezisti, si aia e.
Daca omu avea minte si ratiune, nu ii urca testo f sus, ci zicea asa "lasa ma ca gandeste si rationeaza barbatu ca trebuie sa f pe una si pe alta ca sa nu crapati".
Dar asa, a zis ca sa nu prea poata decide, asa ca sa fie sigur ca va face ce "trebuie".

Daca eu vreau sa te fac acum sa mananci 3 ciocolate, te voi face daca as avea controlul.
Iti dau asa o pofta si iti bag si o nepasare de consecinte, si le mananci asa razand! E f simplu.

Cate tampeni, pai are sau nu are femeie

Pe ce dovezi (palpabile) te bazezi când afirmi că sunt tâmpenii?

Esti sectanta

Rea este o persoană care le face rău altora, după asta știe.
Tot ce se face este voia lui Dumnezeu, adică este permis, dar nu este și plăcut Lui. Este permis pentru ca oamenii, prin răbdare și credință să își facă și mai mare cunună în rai. Dacă nu se pocăiesc, cei care fac rău vor fi pedepsiți la rândul lor.

Omule dz nu poate face rau si nici sa experimenteze raul.

Nu poate face rău, dar știe ce este răul.

Nu stie ce e raul, pentru ca in iudaism se accepta ideea ca dummezeu este cauza tuturor lucrurilor

Și ce-i cu asta?

De aceea avem neocortex, ca să ținem sub control impulsurile astea.

Personalitatea oamenilor se poate schimba.
Dacă o fată, să zicem, este predispusă să se îndrăgostească de smardoi, poate lucra cu ea, cu traumele din trecut, ca să vadă de unde vine această tendință și se poate schimba.

Nu poti, daca impulsurile sunt prea intense, n-ai cum.
Ma, dar tu crezi ca natura e idioata? Pai asta a si urmarit, ca unele sa nu le poti controla! De aia s-a si facut sa fie unele f intense, ca sa te oblige sa faci ce s-a dorit.

Ca si indragosteala, tu de ce crezi ca exista? Ca sa te zapaceasca sa nu mai ai controlul, iti anuleaza cortexul ala al tau.
Ce faci, te pui cu natura?
A facut asa, ca atunci cand inconstientul detecteaza un partener eligibil pentru perpetuare, tu sa te cuplezi cu ala, nu ca... vreau, nu vreau, ca e rau, ca e al dracu si vreau unu mai destept, mai asa, nu tata, tu te duci cu ala! Trebe sa faci copil cu ala, clar.
Asa ca-ti ia mintile, si sti si tu ca natura castiga, in indragosteala nu ai controlul.

Asa ca-ti pierzi capul, faci mult sex, si rezulta copii (facem abstractie ca exista metode de protectie acum, insa creieru merge pe legile vechi cand nu era protectie).
Cortexu ala ajuta cand s-a dorit sa ajute, cand s-a dorit sa poti alege tu, cand nu s-a dorit, adios.

Ca daca te lasa pe tine sa gandesti, cand dadea una de o jigodie rea adica de unu din ala fortos si f masculin, proast si cu caracter de cacao, zicea "mmm, nu..nu e bun pentru mine".
Dar pentru natura exact ala e bun! Ca in trecut ala apara familia, copilul de altii, asa ca trebuie sa...te conformezi.
Si asa cu destule.

Cand te ia o pofta din aia de sex de te indoaie, trebuie sa te rezolvi, ca, cu una, ca singur, dar trebuie, ca altfel esti agitat, tensionat, nu poti a te opune.
Ca si foamea aia intensa.

Sigur ca acum barbatii aia fatali nu mai au sens, ca aia tocilari si pampalai sunt de viitor, au bani mai multi, stabilitate, creier, insa in trecut astia nu erau buni, asa ca de aia femeile ii vad neatractivi la figura si nu simt atractie de ei.
Si nici aici nu poate alege, o sa zica "da, stiu ca e asa si asa dar NU simt ca ma atrage, deci nu ma cuplez cu el".
Asa ca...aia e.

Tendinta vine din gene la cei fara traume psihologice, nu se schimba, vine ca in trecut, smadroii aveau forta fizica si aparau teritoriul, familia, copilul de intrusi, asa ca femeile sunt adaptate sa fie atrasi de din astia adica vede ca figura lor e f atractiva, figura emite aceste calitati.

Asa ca nu te mai amagi, ca nu e vb de personalitate aici din pacate.
Chiar daca va sta cu un tocilar neatractiv total si pampalau, va sta din interes sau ca nu are pe altul, dar nu va simti nimic pentru el.
Asta la tinerete, sigur ca la 50 ani nu te mai uiti dupa frumusete, dar astea-s legile atractiei.
SI asa suntem 99, 99 % din oameni, si barbatii se uita dupa femeile frumoase care emit de fapt sanatate si fertilitate, si femeile se uita dupa macho.

Vezi ca iti pierzi timpul

Citeste biblia

Nu, ca poate omul nu stie, si eu de mult nu stiam, dar cand am aflat, mi-am schimbat viziunea.

Nu. Oficial sunt creștin-ortodocsă, am mai spus.

Eu în ruptul capului nu m-aș cupla (și nici atâta mărita) cu un bărbat de genul "bad boy". Tot la tipul acela cuminte, cumpătat și simplu m-aș uita.
Fetele sunt atrase de indivizi de genul "bad boy", deoarece nu au experiență sufiecientă cu băieții/bărbații și îl văd pe acela provocator, fiind atrase de atitudinea lui de macho, dar când ajung să conviețuiască împreună, pe fondul neînțelegerilor și incompatibilității, acestea se despart de el și tot băieți cuminți și echilibrați își vor căuta.

Am pomenit femei frumoase cu boli incurabile, așadar, aparențele lor fizice înșelau.

Observ că ai rămas blocat pe anumite idei pe care obișnuiești să le repeți la nesfârșit, fiind 100% sigur că acela e adevărul absolut.

Te-ai cupla cu o femeie deosebit de frumoasă dar deosebit de ea?

Eu repet adevaruri, ca nu vrei tu sa accepti, e altceva, studiaza si tu ceva psihologie evolutionista si ai sa afli ce si cum, studiaza natura umana, nu o cunosti se vede, si analizeaza si realitatea, si ai sa ajungi la niste concluzii.

De cate ori e subiectul o sa zic acelasi lucru de 1001 ori, ca doar unul e adevarul, asta este, nu am ce sa zic altceva in legea atractiei, si deci trebuie sa lamuresc omul ala cand se intreaba de ce, de ce, de ce.
Cum a fost colegul de forum care se mira ca el e cuminte si una s-a dus la colegul lui care e rau si arogant, se mira baiatul de ce, i-am explicat. Dar a si zis "da, arata mai bine ca mine".

Ca exista si exceptii, e altceva, ca tine, sau care o mai fi, insa 99 % sunt cum zic eu, pe verificate, si multi pot confirma ce zic.

Daca imi ia mintile femeia aia rea, da, e posibil sa ma cuplez, sa fac ce vrea ea chiar daca sufar! Cunoscand mecanismul, stiu ca e posibil sa fac asta. Slava domnului ca nu am trecut prin asta, insa se poate intampla.
Ptr ca in acea situatie nu mai judec cu ratiunea, si asta poate sa-ti confirme sute de milioane de oameni ca e cum zic.

Pe creierul reptilian NU am evoluat deloc, am evoluat pe structurile superioare, care n-au nici o treaba cu legea ateactiei, de aia se si zice "inimi nu-i poti porunci", ca-ti ia controlul rational.
Dar daca vrei sa te amagesti si iti face bine asta, sigur, e okey, insa eu nu pot sa induc in eroare lumea si sa nu le zic adevarul.
Si ideea e ca ce zic eu e verificabil la majoritatea, ce zici tu, mai putin.

Sunt milioane de prosti si rai care au succes la parteneri de sex opus tocmai ca arata f bine, si se lasa umiliti, sufera, doar ca-s indragostiti de aia, se stie asta, nu ca zic eu. Si unii cuminti, asezati n-au succes asa, ca n-au figurile alea f atractive, de aia auzis "ce o fi vazut la derbedeul ala... uite vecinu cu facultate, cu bani, asezat, cuminte".

Frumusetea e adevarat ca nu e proba si suficienta pentru o rel de calitate, insa e proba eliminatorie insa, la tinerete.
Asta e, ca ne convine, ca nu ne convine.
Da, bolile moderne nu se aliniaza cu fizicul, insa in trecutul indepartat nu era vorba de asa ceva, deci nu se pune.
Frumusetea la femei in ancestral = sanatate si fertilitate, asa ca barbatii erau adaptati sa fie atrasi de asa ceva.

Cunosc persoane care nu au această tendință, sunt în relații cu tipi fără atâția mușchi, dar cu creierul orientat spre educație.

De fapt este vorba de două concepte numite animus și anima:
https://www.youtube.com/watch?v=Q2VJnyiUnRY

Da, Dumnezeu este cauza tuturor lucrurilor, dar mai există și Lucifer care a fost făcut de El, dar Lucifer a ales să fie rău.
Dumnezeu îl lasă să facă răutăți persoanelor, pe măsura putinței lor de a suporta.
La sfârșit diavolul va fi pedepsit.

Nu am zis de muschi, chiar n-are nici o legatura, e vorba aici de figura, ca figura decide ce si cum, adica daca e atractiva sau nu.
Tipii aia cu care sunt alea, sunt cat de cat atractivi la figura.
Ca au si educatie, e altceva.

Daca nu erau cat de cat atractivi, nu mai aflau ele ce educatie au aia, ca nu le-ar mai fi interesat sa afle, ori evita contactul cu acel om, ori statea cu el din interes la o adica.

Ca dovada, unul din prietenii mei era cam golanel, cam rau, fara studii superioare (nici bacu nu l-a dat decat dupa 10 ani de la terminarea liceului la seral), si atragea la gagici de rupea cu figura lui aia mai agresiva, mai masculina, si nu avea muschi mai deloc. La toate verstele atregea de la 15 pana la 42 cat are acum.

Iar celalalt prieten de aceiasi varsta care e programator, avea si bani, casa, masina, era cuminte, linistit, respectuos, nu se uita mai nici una la el. I-am facut si eu cunostinta cu unele, mai ales una care si ea vroia un programator ca partener, raspunusul era "nu ma atrage deloc asta...nu ma int cat de cuminte e".
A ajuns la 42 ani singur, au mai fost tentative dar alea il vroiau de interes, si asta nu se pune, ca nu accepta el asa ceva.

Or fi si putine exceptii care chiar nu au nici o treaba cu fizicul, dar foarte rar.
Astia suntem. Toti cocalarii aratosi dar ai dracu si prosti au gagici cu duiumu, si f multi baieti cuminti n-au, sau daca au, au relatii de carton doar, ca aveau alea un interes la ei.

Si nu e vb de educatie, ca nu le-a zis mama si tata "sa va uitati la aratosi golanei, prosti si rai ma fetelor", e vb de instinct din pacate.

Atitudinea contează mult, poți să fi băiat de treabă și să te comporți cu femeile de parcă ele ți-ar face o favoare că îți vorbesc, arătându-le că ai face orice numai să te aleagă pe tine, ceea ce nu le va atrage deoarece nu se vor simți deloc provocate.
Băieții "răi" au o parte din acea siguranță de sine care le excită atât de mult, dar ei o au exacerbată.
Din fericire există și o cale de mijloc.

Pai da, dar pana la atitudine, intai e fizicul, intai arunca priviri inainte sa vada atitudinea, daca a trecut proba fizicului, gata, dupa aia vedem ce si cum mai departe.

Da, normal ca exista varianta de mijloc adica oamenii medii atractivi. Dar tot fizicul e cel ce deschide usa, ca daca nu e deloc atractiv e nasoleala.
Baietii rai de fapt atrag priviri ca inconstientul femeilor cand vad figura aia, automat recepteaza ca are si atitudine si tot ce trebuie, ca insusi trasaturile figurii emit calitatile ce le are ala.

În unele situații ai timp să stai de vorbă cu ea și când vede ce replici bune ai, automat creierul ei te va plăcea, până la urmă frumusețea este obiectivă.
Totul constă în replicile pe care le dai.

De aia se uita multe la tine daca arati bine, se uita de dinainte sa dai replica? Ca dupa replica te place? Ce naiba, nici vorba. Dupa aia daca ai fizic mediu atractiv, da, le place si de replici dai si te place mai mult, e altceva.

S-a uitat la tine, tu te-ai dus, stati de vorba, si dupa aia afla ce si cum si despre ce zici, ce faci, etc.
Altfel nici nu mai ajungeti sa stai de vorba?! Sau veti sta cel mult ca amici, nu conteaza replicile si restul.

Sunt oameni care sunt in pesterea si se amagesc cu minciuni, ai dreptate, oricine poate vedea astq

Nu conteaza, orice studiu a dovedit ca pers narciste cu un comportant de baiat rau dar daca era urat era respins

Omule satana face doar ce vrea dz, nu ai citit biblia nu avem ce discuta

Pai da, ce zic eu se poate verifica oricand, si cu dumnezeu si cu legile atractiei, deci e simplu.

Nu tu alegi ce vrei

Nu? Dacă merg într-un magazin alege alt client pentru mine?

Omule gândește,vorbeam de atractie fizica,nu tu alegi pe cine il placi, iubesti si iisus este pictat ca un barbat hot. Are si patratele, brate mari, pupile mari, de ce nu e urat?

Poți să îmi dai un exemplu de astfel de studiu, te rog?

Da, pentru că dacă El l-ar lăsa liber, Satana ar distruge Pământul cu o singură lovitură de gheară.

Nu am nevoie să studiez psihologie evoluționsită, deoarece pot vedea pe viu, în societate, comprotamentele oamenilor și preferințele lor.
Nimeni, ține minte, NIMENI nu deține adevărul absolut, deoarece, într-o oarecare măsură, fiecare are dreptate în felul său.
Acel coleg de pe site este doar o excepție care se pare că ți-a rămas întipărită în minte.
Afirmi că, cunoști mecanismul dar de simțit nu prea afirmi "am simțit", "simt", etc.
Una e să cunoști un mecanism și alta e să SIMȚI.
Remarc o ușoară invidie când vorbești despre acei băieți de tipul "bad boys", afirmând că au fete frumoase alături. Ți-am mai zis și o repet: acel fete stau alături de indivizii de genul doar o perioadă de timp dar apoi tot băieți echilibrați caută pentru a-și întemeia o familie.
Există atâtea cupluri de persoane care nu au cea mai frumoasă figură dar sunt împreună de atâtia ani, se iubesc, și nu s-au înșelat niciodată. A clasa oamenii după figură mi se pare ceva superficial. Știi că Dumnezeu nu se uită la fața omului ci la inima sa?
Vorbești de TRECUT, de epoca străveche, dar noi trăim în PREZENT, în secolul 21, mileniul 3, anul 2021. Ceea ce spui tu nu se mai aplică în aceași măsură ca în acea epocă, deoarece acei strămoși ai noștrii erau mai puțin evoluați pe partea emoțională, sentimentală și intelectuală și acționau mai mult pe baza instinctelor primare.

DIn ce afirmați faci, îmi dai impresia că ești o persoană care nu cunoaște viața, nu ești ieșit în lume, te bazezi doar pe ceea ce ai citit dar nu ai TRĂIT personal. Așa pot să afirm și eu că bărbații scunzi, cu tunsoare ciudată și cu mustață scurtă au predipoziție să înceapă un război mondial, dat fiind asemănarea lor fizică cu Hitler dar nu înseamnă că toți asemenea înfățișării lui vor face asta.
Tu nu ești ieșit în lume, nu cunoști viața în adevăratul sens al cuvântului, nici natura umană, tu te bazezi doar pe ceea ce ai citit în teorie dar care nu ai trăit/văzut în practică.

Omule iti pierzi timpul cu aia, nu ce discuta cu ei

De unde ideea ca eu am invidie pe ala frumosi?! Eu am prezentat cum e situatia.
Si da, in general aia f frumosi au caractere proaste, sunt mai redusi intelectual, si asta se cam stie, nu o zic asa de invidie ci e tot o chestie evolutionista. Nu toti, dar multi, sunt mai asentimentali, mai detasati.
Si asta este pentru ca frumos inseamna cu, calitati ancestrale f masculine, adica... uneori rautate, fermitate, duritate, forta, inteligenta nu prea se necesita cine stie ce atunci, si nici bunele maniere, asa ca iar da ce zic eu adica ce zice evolutionismul, nu ce zic eu, de fapt ce zic faptele.

Tu n-ai vazut ca multi destepti, tocilari, sunt cam neatractivi?! Sau mai putin atractivi. Nu iti ridica intrebari deloc? Multi frumosi sunt aroganti, rai, violenti uneori, caractere infecte, tradari, inselat f usor, nu legi si tu deloc chestiile?
Si zici ca ai vazut comportamentele, daca n-ai observat astea, e grav, si nici nu ti-ai pus intrebari.
Nu ma leg de exceptii, ca sunt si frumosi destepti si cu caracter, sunt si tocilari frumosi, eu zic de majoritatea cum e regula.

Eu zic totusi sa studiezi evolutionismul ca poate cine stie, afli ceva de pe acolo, inainte sa contrazici fara argumente. Eu mi-am confirmat evolutionismul din fapte, n-am crezut asa aiurea (apropo de faptul de a crede in ceva).
Degeaba are cineva 10 relatii daca tot n-a invatat nimic din ele, e irelevant cata practica are.

Sau inseamna ca traiesti in alta lume paralela, si lumea de acolo are alt comportament, asta da, si atunci te iei si tu dupa faptele de acolo care-s altele. Dar nu cred.

Vrei tu sa ne amagim, dar nu ne ajuta. Ce e frumos si lui dzeu ii place, sti vorba aia, n-a zis "cine e destept si lui dzeu ii place".
Chiar si profu de fizica din liceu care era director zicea asa:
"Faci multe cu fizica, dar mai multe cu fizicul".

Gandeste-te asa, ca scopul natural al omului e de reproducere si supravietuire da? Gandeste-te logic cum se puteau indeplini astea si cum trebuia sa fie oamenii la duritatea naturii, vietii, si dupa ce criterii trebuia sa se cupleze lumea, si deci ce legi ale atractiei trebuia sa existe.
Traim acum dupa regulile vechi din pacate. Genetica nu s-a schimbat, aia se schimba in sute de mii, milioane de ani, deci logic nu avea cum sa se schimbe asa repede la noi, lumea moderna a aparut de f curand doar. De ex scoala are cam 3000 ani mi se pare doar.

Normal ca dupa un timp iti alegi un om asezat, insa trebuie sa te atraga fizic mediu macar, nu sa fie deloc atractiv, asta am zis.
Nu am zis ca doar adonisii se cupleaza, asta clar.

Se cupleaza lumea cu cine o fi, ca n-are incotro. Daca 10 baieti din 40 sunt atractivi, din 50 fete, vor toate familie, si ia cum o fi. Dar cand trece unu misto pe drum, sa vezi cum ii fug ochii.
Se f cu frumosii si dupa aia gaseste un prost sa traga pe el (cand vede ca frumosul nu o ia), dar asta nu inseamna ca il place pe ala, in unele cazuri zic.

Aia cu oamenii scunzi cu mustata care ar face razboi, nu poate fi demonstrata, deci ai dreptate, nu am putea afirma asta.

Pai nu, ca multi nu stiau, si cand afla, citesc, studiaza, analizeaza si realitatea si e altceva, asa am facut eu de ex, si eu la inceput gandeam ca Marfil. Eu o pun sa probeze, nu sa se ia dupa ce zic eu.
Nici asa sa nu informezi nu e bine, doar gandind ca zici degeaba.

Si tot asa o tineam ca nuuu, nuuu, nu cont domne fizicu, pana cand am constatat contrariul fara sa vreau in societate, pe langa ca am tot stat de vb cu diversi care au fost sinceri si au zis adevarul, nu mincinosi "nuuu cont domne fizicu, dar de fapt eu tot cu un frumusel sau o frumusica stau, sau tot dupa astia imi sar ochii de nu mai pot fara sa vreau".

Studiezea?

Da, studiaza, analizeaza ce am zis, citesc, se conving din real ca e asa sau nu.
Asa cum si eu analizez si analizam ce ziceau altii, si mai invatam cate ceva daca era cazul.

Fii serios, pai tu esti diferit, nu te compara cu toti nebuni

Locul tau nu este in ro, si in Germania la o academie de stiinta nu in evul mediu

Nu, dar eu asa am facut mereu, am ascultat ce au zis altii, nu am respins ca nu e asa, am vrut sa verific, si dupa ce am verificat, am tras o conlcuzie daca e ca ala sau nu, uneori ziceau prost, alteori au zis bine, si de fiecare data deveneam mai invatat cu putin.

Pai si eu cu atractia eram la fel, habar nu aveam, credeam altceva, si ala care tot mi-a zis, mi-a tot prezentat argumemte, m-a pus sa verific, in final am testat, si i-am multumit ca mi-a tot zis!
Sti cum e, si de la un prost ai ce invata la o adica.

Inainte chiar daca eram in realitate si observam oamenii si comportamentele lor, nu realizam ce se ascunde in fundal, ca nu prea dadeam importanta, aparentele inselau.
Cand am devenit mai atent in urma a ce zicea omul, cand am studiat mecanismele ce mi-a zis ala sa studiez, atunci m-am prins, si am observat ce trebuie, am inteles cum functioneaza omul pe legea atractiei.

Iar daca a zis cineva ca-s prost la ceva, eu am zis "mersi ca mi-ai zis, ca sa nu mai fiu prost, sa invat".

Voi n-ati vazut ce a fost cu Mita biciclista? Era o fata f saraca venita in Bucuresti in anii 30, si era de o frumusete super, cand trecea cu bicla pe langa capsa si altele din astea, toti burghezii, afaceristii, se opreau din vb si se uitau la ea! A ajuns sa traiasca in lux, a avut si ditamai palatelul de 18 sau 28 camere cu 15 bai, pe fond de fizic, avea gagii f bogati.

Nu i-a dat ca era desteapta sau ca se purta frumos.
O sa se zica "aaa, aia erau fraieri, nu aveau nimic in cap daca conta atat fizicul", pai majoritatea asa sunt, natura a vrut sa ne inmultim, nu sa fim prea destepti.
Avea relatii bune si cu regele parca.
Cand a arestat-o un jandarm ca s-a dus la facut baie aproape goala, au inceput sa sune telefoanele sa-i dea drumu!

Dar traim intr o societate ipocrita,rea,barfitoare, oameni rai, mincinoși, te judeca pentru orice lucru, se cred perfecti si vad absolut orice numa sa te judece, ei nu sunt ca tine

Pai eu zic niste chestii verificabile, cine are putin cap, le va verifica informatiile ce le dau eu, cine nu, aia e, ce sa zic.

E exact cum eu explic ca un TV nu merge fara curent, iar ala zice ca merge, ca a vazut el TV-uri fara fir si ca merge si asa.
Si nu il pun sa ma creada, il pun sa analizeze mai bine si mai atent mecanismul TV-ului, si daca o va face, isi va schimba parerea, va intelege de ce nu merge fara curent chiar si fara sa probeze.

Asa si la om, daca cunosti cum merge treaba, sti ce si cum.
Ce vezi in societate? Oameni cuplati, oameni care tot o dau ca le-a placut sufletul, comportamentul, inteligenta, si nuuu conteaza domne fizicu.
Daca nu cunosti cum merge treaba, ii crezi.
Daca cunosti, ai sa vezi ca nu ii mai crezi.

Ca au apreciat si inteligenta si comportamentul, este cu totul altceva, insa dupa ce fizicul a fost validat ca fiind macar cat de cat atractiv.

Asa am facut unuia, zicea ca fasolea scade glicemia ca asa scrie in n locuri.
Eu i-am zis "pune mana si verifica sa vezi ca, creste, ca si ea are carbo, n-are cum sa scada".
Nu credea dar pana la urma a verificat cu aparatul, si evident ca, crestea.
Dar a verificat, a fost dispus sa faca asta, nu respingea in prostie ce ziceam fara a studia sa vada daca am zis sau nu bine.

Si de fapt burghezii aia, aristocratii, patronii nu erau asa prosti, ca daca erau prosti nu aveau afaceri, dar gena e gana, erau programati sa lesine dupa frumusete, si asta au si facut fara sa vrea.
Din contra, fata era cam simpla la minte sa zic, ca ma-sa a strans ceva bani sa o trimita la Bucuresti sa se mai educe putin, si era servitoare pe la bogati, deci nu crapa de desteptaciune.
Iar la comportament nu stiu cum era.
Ca daca era desteapta, o dadea la scoala sa studieze, liceu, facultate.
Ca dovada ca si dupa ce s-a luxat si avea mari posibilitati, tot n-a invatat!

Daca nu arata asa bine, murea servitoare, nimeni nu i-ar fi apreciat simplitatea si comportamentul ca sa-i dea atatea, ar fi luat-o un amarat ca si ea, ca sa-i spele aluia chilotii si sa fie si servitoarea lui, pe langa unde lucra, si dupa aia poate o mai si pocnea din cand in cand.
Iar daca era inteligenta, plictisea cu discutiile ei inteligente, deci nu era apreciata de majoritatea! Deci...cum o dai...tot la fizic ajungem.

Așa, și? Dacă repeți la nesfârșit aceleași idei crezi că o să-i aliniezi pe ceilalți și o să gândească asemenea?
Mai mult vrei să impui o idee decât s-o împartășești.
Vrei să-ți dea toată lumea dreptate?

Tu nu vezi ca face misto de tine

Pai cand e subiectul, trebuie sa zici cam acelasi lucru, ca daca pun un link cu explicatiile care se aplica, nu merge, ca subiectul vrea sa-l mentionezi in post adica sa te referi personal la problema lui cumva.
Ca era o idee "citeste aici..si ai sa intelegi ce si cum".

Deci daca de 1000 ori e subiectul, de 1000 ori o sa zic cam acelasi lucru, nu vad o problema.
Si asa voi face si mai departe.
Cui nu ii convine sa nu citeasca, sa nu raspunda, asta e.

Ptr ca fiind topicurl diferite, nu ajung oamenii sa citeasca ce am zis odata, si care se aplica si la ei, trebuie sa le zici la toti cei ce intreaba si daca e cam aceiasi problema.

Deci:
Cand zic ceva eu, ala se gandeste, analizeaza ce zic si vede el care zice bine, nu impun nimic. Daca are cap, daca n-are, se contrazice aiurea fara sa gandeasca sau sa analizeze, sa verifice.
E normal sa-mi sustin cu argumente parerea mea, nu e vb sa-mi dea dreptate, iar daca am dreptate, aia e! Ce sa-i faci, asta e viata, e trista.
Pot avea si dreptate, sau nu, ramane la latitudinea userului la ce concluzie ajunge, dar unii au ajuns la concluzia ca am dreptate...

Insa pe legea atractiei am sigur dreptate si pe verificate, ca nu vrei tu sa accepti, e treaba ta si te minti singura, sau nu te prinzi ca asa e.

Chiar acum am vazut pe Kanal D cum proaste de femei au trimis bani la asa zisi generali americani, sa vezi ce bine aratau tipii aia, doamne.
Se indrag de ei si le trimitea bani.
Ala le vrajea, si la un moment dat cereau bani.

Ca daca le scriam eu sau prietenu meu programatoru, si altii cam neatractivi, nici nu mai stateau de vorba (cum am si testat de altfel de zeci de ori, am verificat teoria), evident dat poza, tot asa vb frumos si cum trebuie.
Deci., si ele aratau vai de mama lor, grase, deformate, dar le placea frumosul, aia e.
Tu crezi ca daca fizicul nu era cheia, ala mai punea poze cu barbat lucrat la sala si frumusel foc?! Stia f bine ce si cum.

Nu face misto, chiar crede ce zice, i se pare ca vreau eu sa mi se dea dreptate, asta a inteles.
Si oricum nu si-a argumentat cu fapte teoria ei!
Ce a vazut ea asa superficial in comportamentul oamenilor e una, ce e real e alta in spate.
Eu am mai zis, daca ar cunoaste natura umana, ar ajunge singura la conlcuzia mea, dar nu o cunoaste si nici nu vrea sa o cunoasca.

Eu cred că mai degrabă inteligența e proba eliminatorie.
Nu știu despre ce generali americani vorbești, nu mă uit la TV, darămite la Știri, așadar nu știu cum arătau acei bărbați sau acele femei.
Cum îți explici că unele cupluri formate dintr-un băiat frumos și o fată mai puțin atractivă sau invers, sunt împreună și se înțeleg bine? Că acel băiat frumos avea de unde alege dintr-o multitudine de fete frumoase și populare dar a ales-o pe ea, fata mai puțin atrăgătoare. Nu oare felul ei de a fi, carisma, vibe-ul l-au atras?
Ai auzit de Carismă? De Vibe?
Carisma vine mai mult din interior decât din exterior. Dacă nu mă crezi, documentează-te.
Să nu ajungi să plictisești lumea repetând aceași idee.
Tu pe care ai alege-o: pe fata cea simplă, inteligentă și cuminte dar cu un fizic normal sau mai puțin atractiv sau pe cea mai populară din liceu, dar care nu învață carte, e și arogantă și obraznică pe deasupra?
Cu care dintre ele două crezi că-ți vei întemeia o familie?
Cu care crezi că vei avea o relație de căsnicie sănătoasă și de ce?
Ar trebui să-ți dea de gândit asta, deoarece ai deja o vârstă înaintată și ar cam fi timpul să te așezi la casa ta, vorba aceea.
Hai să-ți spun un exemplu: unchiul meu în tinerețe, mai exact în perioada facultății, nu era foarte atractiv d.p.d.v fizic, era înalt și slăbănog iar expresia figurii sale era mai tot timpul una serioasă. În schimb era inteligent, cuminte și silitor. Ei bine, în perioada aceea a cunoscut-o pe soția lui. Ea era atractivă fizic, avea părul lung, o figură care exprima gingășie, nu era foarte înaltă. Mulți băieți o curtau, la fel multe fete și pe unchiul meu. Ei bine, cei 2 au început să se intâlnească, au socializat iar după o vreme s-au și căsătorit. În prezent au 35 de ani de căsătorie și 4 copii sănătoși. Întrebată de diverse persoane de ce a ales să se mărite cu unchiul meu și nu cu ceilalți băieți, unii mult mai atrăgători decât unchiul meu, ea a răspuns, ghici ce? Că l-a ales pe el, deoarece a atras-o felul lui de a fi, că era cuminte, fidel și responsabil, și că a simțit că el e genul cu care își poate întemeia o familie iar că acei baieti, oricât de frumoși fizic sau alfa erau, erau "alunecoși", irespinsabili și cu un comportament și caracter mai puțin plăcut.
La 35 de ani de căsatorie, unchiul meu a mărturisit că a ales-o pe mătușa mea dintre toate fetele, unele care cică arătau "trăznet", deoarece ea era cuminte, virgină în primul rând, era și este și acum o persoană religioasă, cu principii sănătoase de viață, organizată, fidelă. Cât despre acele fete care l-au curtat a zis că doar aspectul fizic era de ele.
Vezi? Nici unul nu a pomenit de fizic în ecuația asta.

Sfatul meu este să te maturizezi, să încerci să gândești mai în profunzime și să ieși din carapacea în care te afli. Când vei reuși asta, vei realiza că nu totul se reduce la fizic.
Nu toți se uită după "frumușei" și "frumușele" cum afirmi tu. Aceasta este proiecția ta, că absolut totul se rezumă și începe de la fizic. Și scuză-mă că zic, poate mă înșel, dar din unele afirmații pe care le faci, că TOȚI se uită numai și numai la figure atrăgatoare și trupuri musculoase și trase prin inel, asta îmi sună a invidie și un fel de resemnare pasiv-agresivă, datorită faptului că acei "frumusei" alfa, au succes la femei și tu nu, după cum tu însuti ai afirmat. Frustrarea vine la pachet cu invidia, cele două merg mână în mână.

Și un citat de final:
"Dacă fizic e tot ceea ce ai, înseamnă că te-ai ratat ca femeie/bărbat."winking

Si pana la urma cine se plictiseste sa nu citeasca si sa nu raspunda, asta am mai zis, deci nu e problema, nu putem vb in numele altora doar dupa cum vedem noi treaba.
Plus ca de multe ori nu stiu unii de altii, adica daca cineva posteaza un topic despre, altul vine si posteaza si el, si cand explici unuia, celalalt poate sa nu citeasca, si pentru el e prima data cand ii zic asta.
Si daca discutia se continua, aia e, se dezbate.

As alege o fata mediu atractiva, evident, dar sa aiba ceva in cap si cu, comportament okey, insa tot ma atrage
Si de fapt si astfel de tipe imi plac, medii atractive, nu am probleme cu asta.

Cu citatul ai dreptate, nu poti face o familie, o rel serioasa doar pe fizic.

Era vb de oameni mai deloc atractivi, nu de cei medii atractivi.
NU as alege insa o fata total neatractiva dar sa aiba comportament ok si ceva in cap.
Si cam asa as fi toti de fapt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îți voi răspunde în această manieră: presupun că tu nu poți vorbi limba chineză și nici să traduci alfabetul lor. Atunci cum știi că există limba chineză și alfabetul chinezesc?

Ce afirmatie penibila, pai pot afla ma., nu trebuie sa cred

| FighterForChristLuptatorPentruHristos a răspuns:

Dumnezeu știe ce e răul pentru că e atotștiutor. Însă, Dumnezeu nu poate face răul deoarece El este sfânt, adică fără de păcat. Când Isus s-a întrupat, El a trăit o viață perfectă deși știa ce înseamnă răul.
De exemplu, se știe că nu este bine să furi în ciuda faptului că poți alege să furi sau să nu. Tot astfel, Dumnezeu știe ce este răul însă a ales să nu facă răul. Dacă Dumnezeu făcea răul nu eram pe nicăieri.

| RAY explică (pentru FighterForChristLuptatorPentruHristos):

Dumnezeu a trait o viata perfecta, unde a trăit