| Vlad1234509194792828 a întrebat:

Este păcat sa fii popular pe internet/in viața reala?

14 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu e. Dar ma intreb eu citi dintre noi, devenind populari, nu ar cadea in cel mai grav pacat, al mindriei? Cind ajungi sus, tentatia de a te vedea a fi cineva, de a te vedea sus, mai presus decat ceilalti, e imensa. Poate chiar pentru ca sti ca e adevarat acel lucru. Nu e problema ca esti sus, sau chiar ca te vezi sus, e normal sa iti stii pozitia. E vorba de atitudinea ce poate decurge de aici. Si parerea mea e ca pacatul mindriei e la fel de tentant ca si cel sexual, doar ca, in timp ce cel sexual poate fi vizibil, cel al mindriei e ascuns. Poti avea o parere buna despre cineva care e sus, dar el totusi sa fie ros de pacatul mindriei, sa traiasca din satisfactia a ce e el, a ce a ajuns, fara sa ii mai pese de altele, facind totul, chiar si fapte bune, pentru a alimenta acea satisfactie. Si cand te centrezi pe pozitia ta, pe ce ai ajuns sa fii, e mindrie. Un om umil intotdeauna va stii sa nu uite de unde a plecat, va stii sa se intoarca acolo. Cel mindru nu mai poate, i se pare injositor sa faca acest lucru.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e bai. daca esti popular clar ai si ceva banuti si cu banutii se iarta tot

| RAY a răspuns:

Iisus nu era vedeta?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ce legatura are? Normal ca nu.

| Meme10Memu a răspuns:

E o desertaciune. Iisus a spus: "la ce-i foloseste omului sa castige lumea daca isi pierde sufletul sau viata?"

| LovedbyGrace a răspuns:

Nu, însă e păcat să ți se urce la cap. big grin

| Algo098 a răspuns:

Pacatul e o notiune relativa. Nu e pacat sa fii vedeta. Sunt populari chiar si cei care propaga povestile false, mincinoase si fanteziste cu Dz cel inventat, atotputernic, iubitor si invizibil care cu puterea si iubirea lui nemarginita lasa oamenii sa moara in razboaie, de boli si de foame, apoi dupa moarte, adica niciodata, pentru uriasul efort facut de omul naiv de a crede in povestile fanteziste le daruieste naivilor nici mai mult nici mai putin decat o viata infinita si plina de bucurii.

| HappyUser a răspuns:

Nu, nu este pacat sa fii vedeta. Si Paula Seling este populara si nu pacatuieste.

| Heraclit a răspuns:

Pacat? Nu
Prostesc?
Mmm... avand in vedere personalitatea oamenilor populari pe net e cam prostesc

| Irinel15123532 a răspuns:

Daca nu esti popular pe fapte interzise de biblie, nu.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Depinde. Prin ceea ce faci ajunge cineva să păcătuiască? Trebuie să ai și asta în vedere pe lângă păcatele directe cunoscute deja(minciuna, hoția, curvia ș.a.)
Uite un exemplu simplu: dacă ai un corp bine lucrat și "promovezi" îmbrăcămintea sexy, provocatoare iar o femeie te-a poftit[Matei 5:28] atunci ai o explicație de dat lui Dumnezeu pentru păcatul ei[Matei 18:7].

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dacă îţi foloseşti popularitatea pentru a promova ceea ce e creştinesc, frumos, vrednic de laudă, curat, atunci nu cred că popularitatea e în sine un păcat, ci doar modul cum te foloseşti de ea.
Dacă, de exemplu, şi sunt multe celebrităţi de genul, o cântăreaţă de renume mondial îşi foloseşte popularitatea pentru a promova imoralitatea, prin melodii cu tentă sexuală şi videoclipuri unde apare sumar îmbrăcată sau în alte ipostaze degradante, atunci da! se poate afirma că popularitatea în cazul ei e un păcat, dar o iau ca şi caz particular.
Oricum, Dumnezeu nu ne vrea să fim populari, faimoşi şi plini de bani, nicăieri în Biblie nu se specifică, că asta ar fi cumva voia Domnului.
Dumnezeu vrea, PENTRU BINELE NOSTRU, să-I slujim cu credinţă şi sinceritate şi să respectăm legile şi poruncile divine.

| Dana2103 a răspuns:

Este o consecinta, dar nu un pacat

| Covid20 a răspuns:

Teoretic nu. Practic, depinde daca a deveni popular presupune anumite compromisuri, sau daca hraneste mandria etc.