Rastalmacirea asta face ca tot omul sa-si traiasca viata cum doreste si apoi sa creada prosteste ca este mantuit, indiferent daca este sau nu un crestin practicant, daca are sau nu o relatie personala cu Dumnezeu. De aia avem atatea milioane de pseudocrestini in Romania. Eu insumi am fost unul. Poti fi cel mai hot, cel mai curvar, cel mai nenorocit, la sfarsit esti dezlegat daca familia da 300 de lei la preot si iti face nu stiu ce pomeni... Nu va mai lasati pacaliti, dragii mei! Dumnezeu le-a incredintat (celor ce sunt ucenici ai lui) SLUJBA IMPACARII si nu iertarea pacatelor. Aia a facut-o Hristos, o data pentru totdeauna, singur - la cruce! De aia il numim Mantuitorul!
"Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu." (1 Corinteni 6:9-10)
Apropo de falsuri la traducere, primii crestini nu aveau preoti ordinati, ci apostoli, episcopi, prezbiteri, diaconi! NICIODATA acestia nu au pretins a mantui pe cineva. Pocainta si credinta, asta a fost mesajul lor. Apoi s-au asteptat sa vada vieti transformate prin Duhul lui Dumnezeu. Eu nu as vorbi daca nu as experimentat o astfel de schimbare in propria viata. Cum, chiar si logic gandind, sa poti crede ca un om (uneori mai pacatos decat intreg satul) are autoritate si sfintenie si calitate de mantuitor? El nu se poate mantui pe sine, dar pe altii! Si, din nefericire, credinta fara fapte e moarta, cum spune Iacov! Dupa roadele lor ii cunoastem pe cei ce sunt ai lui Dumnezeu. De ce credeti voi ca oamenii urla pe TPU impotriva lui Dumnezeu? Pentru ca Biblia zice una si asa-zisii crestini au o viata total diferita! Tara asta trista si pagana in minciuna pe care o traieste sub o masca crestina, are nevoie de Dumnezeu, altfel nu are nici o sansa!
Acuzam in stanga si in dreapta pe cei care au incercat sa vada cu sinceritate ce spune de fapt Cuvantul Domnului, dar nu ne pasa ca ne bazam pe o traducere a Bibliei care inlocuieste termenii grecesti πρεσβυτέρους (care inseamna batran) şi ἐπίσκοπος(sau supraveghetor) cu ἱερεύς (preot in greaca) doar pentru a justifica o doctrina istorica FALSA...
Apropo de pasajul de mai sus, folosit intr-un mod gresit si scos total din context, pentru a justifica preotia sacramentala. Domnul li s-a adresat UCENICILOR (mathētēs in greaca). Nu sunt numiti apostoli (apostolos in greaca).
Pace in inima si nu mi-o luati in nume de rau. Milan, dincolo de diferentele de opinie dintre noi, apreciez sinceritatea din inima ta, ea e evidenta. Si nu cred ca nu va avea rod.
"sa fie fixate in scris si pana sa fie aprobat canonul scripturistic?''
Stii, sunt sigur nu cauti tu raspuns de la mine.
Pai, voiam sa inteleg si eu pana unde o sa ajungi cu "Biblia si numai Biblia"; ca te faci a nu pricepe de ce Ortodoxia se bazeaza atat de mult si pe Traditie.
Unul care a ajuns acolo doar gandind mercantil, te va spovedi cu ciuda. Asta nu inseamna ca spovedania ta ar fi fara efect, daca tu ai fi sincer. Nu preotul te iarta, ci Hristos (savarsitor nevazut al Tainelor Sale); preotul te iarta numai daca ai pacatuit cu ceva fata de el.
La doctor de ce le baga lumea plicul in buzunar? Chiar fara ca el sa ceara? Cred ca si credinciosii au ajuns cumva sa plateasca preotul nu pentru presupusa iertare pe care le-ar da-o prin spovedanie, ci pentru osteneala sa. Cat de putin, dar sa fie platit. Sa nu se stie omul dator nimanui.
PorumbRodica1965 întreabă:
qgenius153 întreabă: