| IoMaria a întrebat:

Hei. Deci azi m-am împărtășit și fără să-mi dau seama m-am spălat pe dinți. Din câte știu de la părinți și cei adulți, nu e ok sa scuipi etc în ziua aceasta. Îmi pare foarte rău că nu am fost mai atenta, nu a fost intenționat. Ma simt foarte vinovată. Ceea ce vreau sa știu: Se pune ca păcat? Vă rog, fără glume sau miștouri. În primul rand, nu e cazul. Chiar tin la lucrurile astea și contează pentru mine relația mea cu Dumnezeu. Eu mi-am cerut iertare din suflet dar vreau sa știu dacă chiar e un păcat ce am greșit eu.

10 răspunsuri:
| Byzantium53 a răspuns:

Nu e bine să scuip/sângerezi DUPĂ ce te-ai împărtășit, nu înainte. Și chiar așa nu e mare păcat, mai ales făcut din neatenție.

| ania a răspuns:

Painea si vinul pe care Mantuitorul Hristos a poruncit sa le mâncăm până la revenirea Lui sunt un simbol al trupului, al sangelui Mantuitorului care au fost sacrificate pentru ca El a ales sa plătească in locul nostru pedeapsa pentru pacatele nostre.Credinta in sacrificiul lui ne face beneficiari ai iertarii depline. Nu are relevanta daca te speli pe urma pe dinți sau nu.

| Byzantium53 a răspuns (pentru ania):

"sunt un simbol al trupului, al sangelui"

Nu sunt niciun simbol, doamnă: sunt însuși Trupul și însuși Sângele Mântuitorului.

"sa plătească in locul nostru pedeapsa pentru pacatele nostre"
Să plătească cui? Satanei? Ar însemna că El a greșit cu ceva și i-a rămas diavolului dator, drept pentru care Se vede nevoit să-l plătească.

"Credinta in sacrificiul lui ne face beneficiari ai iertarii depline."
Altă erezie protestantă. Credința fără fapte moartă este, ne spune Apostolul.

| alfons2390 a răspuns:

Pai ce iese din gura este pacat, imi pare rau, iadul e pentru tine.

| EestiSodalane a răspuns:

Mor când aud "se pune ca păcat?" Nu despre asta e vorba. Bineînțeles că nu e bine să scuipi, dar accidente se întâmplă, mai ales la copii. Asta e, data viitoare ești mai atentă.

| ania a răspuns (pentru Byzantium53):

E însuși Trupul Mantuitorului? Se poate face test ADN?

"Sa plateasca in locul nostru pedeapsa pentru pacatele noastre. "
"Totuși El suferințele noastre le-a purtat
Si durerile noastre le-a luat asupra Lui.
Si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit. Dar El era străpuns pentru pacatele noastre
Zdrobit pentru faradelegile noastre.
Pedeapsa care ne da pacea, a căzut peste El,
Si pri. n rănile Lui suntem vindecati.
Domnul(Tatăl) a gasit cu cale
Sa-L zdrobeasca prin suferință
Dar după ce isi va da viața ca jertfa pentru pacat, va vedea o sămânță de urmasi". Isaia 53:4, 5,10

"Prin har ati fost mantuiti, prin credinta si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni" Efeseni 2 :8, 9
Ce fapte a facut Talharul care era langa Mantuitorul pe cruce, in afara de credinta, caruia totusi Mantuitorul i-a promis ca va fi cu El in rai?

| Byzantium53 a răspuns (pentru ania):

Euharistia e o minune, iar dacă chiar ați avea credința despre care ne vorbiți nu v-ați îndoi de ea. Au Hristos nu le-a zis apostolilor: "Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu" și "acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor"? Cum determinați că minunea aceasta e o metaforă, că Hristos nu vorbea la propriu, iar altele sunt reale și întocmai cum s-au scris? A fost învierea lui Lazăr din Betania o metaforă? Dacă urmăm firul acesta al gândirii, anulăm întreg Noul Testament.

Ce fapte putea face tâlharul pocăit? Dumnezeu nu e absurd, nu ne cere ceva peste măsură; El e iubire și ar vrea ca toți să fim mântuiți în sfârșit. De aceea cazul convertiților este un caz special, însă nu cazul meu și al dumneavoastră.
Bine, veți spune atunci, înseamnă că nu ne mântuim prin fapte; asta așa e. Ne mântuim din mila lui Dumnezeu; niciunul dintre noi nu este vrednic să intre în rai, însă Dumnezeu ne învrednicește. Numai prin Hristos ajungem la mântuire, numai prin El ne putem mântui: "La oameni lucrul e cu neputinţă, dar nu la Dumnezeu. Căci la Dumnezeu toate sunt cu putinţă." Însă mântuirea, așa cum spunea Sfântul Nectarie al Eghinei, începe întotdeauna cu vrerea omului de a-și întoarce spatele la cele ale lumii și la a-L urma pe Dumnezeu. Nu ne forțează nimeni să ne mântuim, trebuie noi să cerem, noi să batem, iar Dumnezeu ne va deschide. Și luați aminte la cele spuse de Mântuitor, că "nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri."

Unde în citatul dat de dvs. din proorocul Isaia se vorbește de o plată dată cuiva? Vă rog citiți versetele înainte de a le da copy-paste. Da, Hristos S-a întrupat, a pătimit și a înviat din dragoste "pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire", cum învață Crezul, dar nu i-a dat nimic satanei pentru asta, nu i-a oferit nimic, cu atât mai puțin morții, pe care a biruit-o.

P.S. Puteți răspunde într-un singur comentariu, de asta s-au inventat rândurile libere.

| mo0nsniper a răspuns:

Eu stiu ca este pacat. Cel mai bine e sa il spui data viitoare la spovedanie.