|

Iată cum suna definiția pe care OMS o da sănătății:

"Sănătatea este o stare de confort complet,fizic,mental si social si nu pur si simplu,doar absenta bolii sau a stării de invaliditate."Dar " Când spiritul este neliniștit,nici exercițiile fizice,nici dieta,nici medicina nu pot fi de mare folos." Samuel Johnson

Pentru a trata spiritul si implicit fizicul,cele mai bune remedii sunt: credință, rugăciunea, optimismul,bucuria si gândirea pozitiva,dragostea altruista,moartea eului.

Norman Cousins, vorbea despre puterea credinței si a speranței in vindecare:"Corpul uman gravitează in jurul speranței.De aceea, speranțele pacientului sunt arma secreta a medicului.Ele sunt ingredientele ascunse ale oricărei rețete."

Rugăciunea -fie ca rugăciunea lui Francisc de Assisi (1182-1226) sa trezească si in noi dorință după o asemenea experienta:

"O,Doamne!

Te rog sa faci din mine Mesagerul Păcii Tale,

Ca eu sa răspândesc dragostea unde se urăsc oamenii,

Sa aduc iertarea,unde oamenii își rânesc unii altora inimile.

Sa unesc,acolo unde este dezbinare,

Sa aduc lumina,acolo unde domnește întunericul,

Sa aduc bucurie acolo unde domnește numai amărăciune.

Ah,Doamne!

Lasa-ma sa înțeleg si sa împlinesc Voia Ta.

Nu ca eu sa fiu mângâiat,ci ca eu sa mângâi,

Nu ca eu sa fiu înțeles,ci ca eu sa înțeleg,

Nu ca eu sa fiu iubit, ci ca eu sa iubesc.Amin!

Dragostea altruista : Harry si Binaro Overs Treet,niste psihologi foarte cunoscuți,au scris :" Unul din adevărurile de baza ale vieții omenești este ca numai persoana care se dăruiește ajunge sa se împlinească."

Moartea eului-" Am fost răstignit împreună cu Hristos, si trăiesc... dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește in mine.Si viață pe care o trăiesc acum in trup, o trăiesc in credință in Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însuși pentru mine." Galateni 2/20

De ce numai in Romania daca ești creștin ești considerat bolnav psihic,nu numai de către cei din jur, dar chiar si de către medicii psihiatri si de psihologi? Sa fie oare adevărat ce am auzit la radio, la știri ca in Romania cursurile din care învăța studenții la medicina au o vechime de 70 de ani, iar atunci se știe ca regimul comunist era ateu, si făcea o educație ateista atât intre membrii de partid cat si in scoli si facultati?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Parerea mea este ca importanti sunt crestinii si apropiatii lor. Se stie ca slujitorii diavolului au o larga majoritate in toate domeniile. Asa a fost de la Iisus incoace in toate perioadele, si asta deoarece pe pamant este imparatia diavolului asa cum dealfel si Iisus lasa sa se inteleaga :
Ioan 18:36 „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta", a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor; dar acum, Împărăţia Mea nu este de aici."
Crestinii trebuie sa traiasca potrivit invataturii crestine indiferent ce fac slujitorii diavolului.
Corinteni 6:4" Ci, în toate privinţele, arătăm că suntem nişte vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multă răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări,"
Nu este normal ca un slujitor al diavolului, care are ca valori exact nonvalorile crestinului sa il considere pe acesta bolnav psihic? Nu face crestinul toate lucrurile exact pe dos fata de el? Slujitorii lui Dumnezeu nu ii considera anormali pe slujitorii lui satata? ba da! un crestin considera anormal sa ucizi, sa furi, sa minti, etc, iar cei care fac lucruri anormale se numesc anormali!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Lol... daca crestinii ar fi considerati nebuni inseamna ca cei sanatosi sunt paziti la balamuc de a lua contact cu nebunii. Ha, ha, ha.

Cat despre citatele de mai sus, ai facut-o ciorba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai pus doua texte in ghilimele intercalate de un "Dar". Ambele sunt ale lui Samuel Johnson, ca am vazut ca a murit acum vreo 3 sute de ani si ma indoiesc ca OMS ar fi de acord cu asa ceva numit "spirit" sa faca un obiect al medicinei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru loZio):

Conform site Wikipedia OMS a propus in 1946 definiția următoare:"Sănătatea este o stare pe deplin favorabila atât fizic, mintal si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmității."Mai târziu a fost inclusa in aceasta definiție si "capacitatea de a duce o viață productiva social si economic".
Mintea omului este numita in Biblie prin duh sau spirit, depinde de traducător.Ex. " cine cunoaște lucrurile omului in afara de duhul omului?".Nu mintea omului cunoaște totul despre om?
Căutând definiția sănătății am dat peste o informație care întărește Biblia si anume dr Daniel Siegel a scris o carte intitulata "Mintea:O călătorie spre centrul ființei umane". Autorul raspunde la intrebarea :unde se afla mintea? Răspunsul cel mai la îndemână este ca mintea este produsul creierului uman si ca locul mintii este exclusiv in cutia craniana. Insa Daniel Siegel care in acest caz este vocea unei cohorte de 40 de oameni de știință ne încurajează sa ne lărgim viziunea si sa ne imaginam ca mintea este localizata atât in noi înșine ( nu doar in creier ci in întregul organism) cat si intre noi (in fluxul de energie si informațiile care se transfera intre noi si cei cu care avem relații si interacțiuni, dar si intre noi si mediu).Tot dr Siegel ne mai raspunde in cartea lui la o serie de întrebări cheie: cat de reala este subiectivitatea mintii noastre? Care este legătură dintre constiinta si comunitate? Care este sensul existentei noastre pe aceasta planeta? La finalul cărții este posibil sa recunoști ca mai fascinanta decât teoria autorului este chiar viziunea pe care ai dobandit-o asupra vieții proprii.
Cartea costa 45 lei si am sa o comand online.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Pai comand-o daca vrei. Si care ar fi legatura intre minte sau "spirit, duh" conform acelor traducatori si Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru loZio):

Dumnezeu a pus in om suflarea de viață, care se mai numește si duhul omului sau spiritul omului, sau mintea omului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Aha, atunci si Duhul Sfant poate sa fie Minte Sfanta. Probabil de aceea avea atatea probleme uilizatorul acela.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"moartea eului". Prin asta voi ati pervertit lumea mii de ani. Nu i-ati lasat pe oameni sa fie spirite libere, i-ati invatat de mici sa se comporte si sa isi piarda identitatea de sine, pentru o identitate colectiva. Perversilor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Singurii oameni de pe pământ cu adevărat liberi sunt creștinii.Ei nu suferă de egocentrism si astfel nu sunt in pericol de a face infarct.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează