La cati ai fost de tragi concluzii generalizatoare? Eu am cunoscut vreo 15, insa doar unul vorbeste autoritar, insa este apreciat de toti. Cred ca vrei sa induci parerea ta, pentru ca daca erai cu adevarat interesat dadeai si localitatea.
Nu ştiu câţi preoţi cunoşti, ca să spui că ţi-ai făcut o imagine, dar majoritatea nu este a celor care sunt impunători, precum spui. Mai este şi un motiv practic: puţine biserici având o bună sonorizare, staţii de amplificare, a vorbi ceva mai tare, devine un defect profesional, tot la fel cum procedează un profesor la catedră...
De unde ai scos-o ca preotii ortodocsi vorbesc tare si impunator?! Mie nu mi se pare ca predomina cei impunatori! Or fi si unii care au un timbru mai sonor si mai ridica si vocea atunci cind tin o predica, dupa cum sint si unii pe care de-abia ii auzi, dar mie mi se pare ca in general predomina cei care vorbesc normal.
Un preot din Humoreni : Tiberiu Lutac
Dar ceea ce cuți tu se găsește în mănăstiri.
Caută pe siteul Mănăstirii Sihăstria Putnei predicile, iar acolo vei auzi cuvântările duhovnicilor mănăstirii.
Și să ști, deși unii preoți ortodocși vorbesc impunător la slujbă, la spovedanie sunt calmi. Deci nu uita:
Sihăstria Putnei predici, în cazul în care nu găsești caută Sihăstria Putnei Părintele Damaschin. Sper că te-am ajutat.
In general preotii ortodocsi sunt interesati doar de bani!
Pe ei nu-i intereseaza faptul ca Isus a spus ca nu poti iubi pe doi stapani in acelasi timpp, banii si pe Dumnezeu!
De aia Isis le spunea ca sunt sl
ujbasii Mamonei
Parintele Andrei, staretul Manastirii Nicula. Te fascineaza in primul rand prin tonul pe care il foloseste