|

In Statele Unite ale Americii, dupa ce s-a intamplat tragedia de la Newtown(unde un dement a impuscat vreo 20 de copii) s-a dat vina pe ateism si pe atei in randul comunitatilor religioase si chiar in randul persoanelor publice(Pat Robinson).

Ca fapt divers prezentatorul Fox, Mike Huckabee a declarat ca este vina "eliminarii sistematice a Domnului Dumnezeu din scoli".

Aceste invinuiri indreptate catre ateism si atei au survenit si urma masacrului din cinematograful Aurora.Eu va intreb(indiferent de credinta) cum este oare posibil, logic, ca intr-o tara in care un ou cu ciocolata si surprze (kinder) este ILEGAL iar o arma de foc este LEGALA, sa se dea vina pe ateism si pe atei cand inevitabil (din cauza legilor) se mai nimereste un dement cu o arma si cu tinte vii in jur rezultand intr-un masacru?

Intrebarea mea este cum sa crezi in asemnea rationamente inepte si sa blamezi ateismul pentru ceva care chiar nu are legatura? (aici ma refer la acei crestini din SUA care au pus botul fara un minut de gandire aditionala)Voi posta si un link interesant cu cele mai inepte legi in privinta armelor

http://www.salon.com/2012/12/18/7_craziest_gun_laws_in_a merica/

14 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hillbillys! hillbillys everywhere! laughing

13 răspunsuri:
| a răspuns:

La ce sa te astepti din partea tinerilor cand soldatii sunt constienti ca jefuiesc o tara dupa alta.
http://www.youtube.com/watch?v=AxM7nXzzQKI

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In clipul de mai sus ai un exemplu perfect de moralitate religioasa. Sunt curios cum comentezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I rest my case.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ipocrizia omului este mereu de a vina pe ceva nu de a recunoste ca este vina lor ca tineri lor au o proasta educatie,daca vorbim de ateii sa vb,vezi tu asa ceva in suedia, china, corea de nord, sud, japonia?
in plus doar 15% sunt ateii in usa restul de 85% sunt tot sfinti de aia prin violenta fura petrol de alte tarii, unde e domnule bush acele arme in irak unde sunt?
sa vb de moralitate, conteaza in primul rand educatia primita si empatia ta ca om fata de alti oamenii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Religia este un generator de moralitate.--- Rationamentul uman poate genera moralitate, empatie, nu ai nevoie de relige mai ales cand stim cu totii practica religioasa de impunere a moralitatii.
Nu armele sunt motivul--- Daca companiile de armament nu si-ar urmari interesul sa isi vanda armele pentru profit prin alipirea congresului american pentru a emite diferite legi avantajoase (vezi cresterea vanzarii de arme in randul populatiei post 9/11) nu cred ca ar mai ai atatea crime in America, stat in care pe an se inregistreaza cele mai multe fatalitati din aceasta cauza.
Ateismul spune clar ca nu exista o religie absoluta. Daca aceste afirmatii sunt facute cu scopul de a scoate din programa materia numita religie, atunci putem acuza ateismul.--- Singurul rationament pentru afirmatiile acestea este raportul pus deja intre religie si moralitate insa daca l-am elimina tot nu am putea blama ateismul. Daca ateismul scoate o programa scolara asta nu inseamna ca lumea ca incepe sa se omoare chiar daca acea programa este religia, mai ales ca deja se omoara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Religia ofera doar spaima de iad atat, care hai sa zicem ca se rasfrange aspupra moralitatii fiindca sunt sanse mai putine sa fie incalcata pentru a nu fierbe in smoala pe eternitate. Insa religia se pare ca nu ofera inca o doza mare de moralitate avand in vedere numerele fatalitatilor care inca sa continua sa persiste intr-un stat foarte religios, inca nu cauzeaza acea moralitatea cand americanii sustin invadarea armatei lor in alte tari sa ucida in numele petrolului si a banilor. De asemnea moralitatea religioasa poate indemna la crima cum a si facut-o folosind ca pretext vointa divinta.
Spui corect ca daca am scoate armele omul tot ar omori insa altfel dar daca mai reducem din ele si nu se mai dau legi aberante care promoveaza cumpararea armelor nu ar mai fi cred eu atatea crime din aceasta cauza si nici nevoia inepta da a blama ateismul
In fine, nu vroiam sa ating partea religioasa aici ci partea
defecta din sistemul american de spalare a creierului prin guvern si prin religie. Fiindca aici in aceasta chestiune se foloseste un context tragic pentru a suprima o categorie care chiar nu a avut nimic de a face cu evenimentele in sine. E ca si cum s-ar fi dat vina pe indienii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu inseamna ca e vina ateilor! Eu dau vina pe televizor, calculator( luam in calcul counterstrike), jocuri video si pornografie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LegionarulRoman):

Eu dau vina pe colaborarea dintre congres si producatorii de armament.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru C0nstantin):

rolling on the floor rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Http://www.image-share.com/ijpg-2009-152.html N-am apucat sa atasez si poza aseara ca nu am mai gasit-o :))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai stii sunt oameni bolnavi mintal sau in unele cazuri fanati care de la un mic detaliu poate sa faca masacru.
ceea ca ei dau vina pe ateism este un subiect in vreun talkshow pentru a atrage oamenii/ ai intarata, intr-un cuvint a face raiting la o emisiune. Iar mai departe preotii si ateistii au cazut in capcana.
Insa kinderul este exclus p/t ca prezinta risk(cu toate ca probabil americanii au interzis p/t ca au dorit sa promoveze vreun produs american sau au conflicte cu firma data ), insa arma in afara de risk mai are proprietatea de-a apara. aceasta e specific americanilor mai ales dupa 11 septembrie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Majoritatea americaniilor sunt prosti. De la o vreme n-o sa te mai surprinda prostia lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca majoritatea populatiei nu este atee si in felul asta fac mai mult rating.Cat despre vabilitatea informatiei:0.25% din puscariasii din America sunt atei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează