|

Intrebasem odata pe TPU daca e acelasi lucru furatul de la o batranica saraca si furatul de la un miliardar in euro precu Vladimir Putin ori Berlusconi. Si toti au spus in cor ca e acelasi lucru. Furtul este furt.

Acum vin sa intreb -daca e acelasi lucru in a ucide din placere,si a ucide pentru apararea tarii romanesti, toti au sarit cu gura ca sunt crime diferite.

In cazul uneia ajungi in iad, si in cel de-al 2 -lea caz ajungi sfant. Eu nu mai inteleg nimic. Ori martir,ori criminal,ori sfant, ori erou?

Dwe ce nu s-a enuntat in porunca a 5 -a cazurile in care este permis sa ucizi un om.Ca sa stiu si eu pe cine sa omor si pe cine nu. Nu de alta dar nu e drept ca Mihai Viteazu sa nu fie sfant sau Vlad tepes -ca si astia au ucis pentru cauze nobile. Numai ca au omis faza cu manastirile.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Biblia spune in Matei 26:52 "Atunci Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la loc, pentru că toţi cei care iau sabia de sabie vor pieri" Ce se intelege de aici?!
Ca oricine va ridica sabia (sau orice alta arma) impotriva altui om nu va mosteni "Imparatia (Regatul) Cerurilor". Oamenii care lupta impotriva altui om, indiferent de motiv, nu se dovedesc a fi adevarti crestini chiar daca la prima vedere ar parea ca "e pentru o cauza nobila". De ce? Deoarece Petru a vrut sa-l apere chiar pe Fiul lui Dumnezeu si totusi el a spus 'NU!'. Exista o cauza mai nobila din punctul de vedere al unui crestin pentru a ridica arma impotriva altcuiva?! Eu cred ca nu!

Si exista si profetia din Iasaia 2:4 "El va face judecată între naţiuni şi va îndrepta lucrurile cu privire la multe popoare. Din săbiile lor vor făuri brăzdare şi din suliţele lor, cosoare. Nicio naţiune nu va mai ridica sabia contra altei naţiuni şi nu vor mai învăţa războiul."
Eu spun ca aceea grupare religioasa care respecta porunca lui Isus si profetia lui Isaia detin adevarata inchinare si sunt crestinii aprobati de Adevaratul Dumnezeu!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Pacatul este tot pacat.Stii tu ca vulpile mici strica viile in floare?!
Fiecare om merita o a doua sansa. Oricat de multe pacate ai avea, daca te intorci la Dumnezeu prin pocainta ti se vor ierta.Asta este dragostea lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În primul caz nu are cum să fie acelaşi lucru, logic!
Şi în Biblie e dat exemplul cu sărmanul care a daruit un bănuţ şi cu bogatul care a dăruit o pungă de galbeni. Şi Biblia dar şi matematic calculat ( procentual ) sărmanul a dăruit mai mult decât bogatul.
Revenind cu o paralelă legată de furat cred că e acelaşi lucru dar se pune cealaltă problemă şi anume : cine fură azi un ou mâine va fura un bou. Legat de pedeapsă şi proporţia care ar trebui respectată exemplele din societatea românească sunt exact pe dos : cine fură milioane va primi o pedeapsă minimă sau de loc iar cine va fura lucruri mărunte va primi o pedeapsă foarte mare.
Legat de exemplul tău de ce nu te apropii de zilele noastre, respectiv Războiul de independenţă, Primul şi al doilea Război mondial. Ofiţerii, subofiţerii şi soldaţii decoraţi pentru fapte de vitejie sunt de fapt criminali în serie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce gluma proasta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Breee? ce spune porunca? sa nu ravnesti, sa nu ucizi.e asa de greu? unde e lege nu e tocmeala.si legea omeneasca permite anumite circumstante atenuante.dar legea lui Dumnezeu merge pana la a ucide timpul.a-l petrece fara rost.a ucide clipa cu care nu te mai intalnesti si pe care o puteai folosi.cu rost.de ce? fiindca viata n-ea fost data fara sa ni se ceara parerea, si ne e luata fara sa fim intrebati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"In cazul uneia ajungi in iad, si in cel de-al 2 -lea caz ajungi sfant. Eu nu mai inteleg nimic. Ori martir, ori criminal, ori sfant, ori erou? "
Si in al doilea caz tot acolo ajungi. Tu ai facut referire la Stefan cel Mare care a fost facut sfant deoarece e considerat aparatorul ortodoxismului in Romania. Tu uiti sau nu vrei sa ti cont de contextul istoric al acelor vremuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei care ucid in razboaie pentru a ajunge la pace sunt obligati sa faca asta : "Ne simţeam ca o turmă fără păstor, care în fiecare zi poate fi pornită pe câmpul de măcel. Toate planurile noastre s-au prăbuşit ca cetăţile clădite de copii, ni s-a întunecat sufletul şi ne-a sângerat inima. Carpaţii erau aproape şi nu era greu să trecem frontiera. Ne-a ispitit gândul, dar nici unul nu ne-am putut decide să părăsim Ardealul, să lăsăm pe mâna străinilor atâţia mii de români, punându-ne la adăpost doar scumpa noastră piele. Ne ademenea mai mult ideea de a trece cu batalionul întreg peste munţi, dar, ţăranii văzând că nu se mişcă România, şi-ar fi părăsit cu greu gospodăriile, nevestele şi copiii, lăsându-le pradă răzbunării statului unguresc."
„Între ruşi erau mulţi basarabeni, după spusa unor prizonieri. Ne luptaserăm, deci, ardelenii şi bucovinenii împotriva basarabenilor. Am blestemat pădurea şi soarta care ne silea să ne ucidem frate pe frate!"
Acestea au fost scrisorile soldatiilor romani din Primul Razboi Mondial.

Dar cea ce nimeni nu intelege este ca...
"Nu exista o cale catre pace, pacea este calea!"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează