|

Irod si Pilat din Pont sunt una si aceeasi persoana?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut. Nu, au fost doi de Irod(unul care era conducător când era Iisus mic, care a ordonat uciderea pruncilor și altul când Iisus propovăduia, acest al doilea Irod este nepotul celui care a ordonat uciderea pruncilor)și Pilat din Pont este prefectul care trebuia să decidă dacă Iisus merită răstignit sau merită iertat (la insistența poporului a decis ca Iisus să fie răstignit). Este adevărat că Iisus a fost judecat și de Irod(mă refer la al doilea Irod acela de pe vremea când Iisus propovăduia), dar Irod și Pilat din Pont au fost două persoane diferite.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu. Irod Antipa era regele iudeilor, iar Pontiu Pilat era guvernator roman.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Au fost doua persoane diferite, nu este una si aceeasi persoana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia spune asa: Luca 3:1  "În anul al cincisprezecelea al domniei lui Tiberiu Cezar, pe când Pilat din Pont era dregător în Iudea, Irod, cârmuitor al Galileii, Filip, fratele lui, cârmuitor al Ituriei şi al Trahonitei, Lisania, cârmuitor al Abilenei."
Cu alte cuvinte Irod (sau Irod Antipa) era un conducator al tinutului respectiv (imparat). El a domnit de fapt ca un rege după moartea tatălui său, Irod cel Mare, până a fost demis cam în anul 39 d.Hr...
Pilat din Pont - Era un guvernator sau procurator... era un administrator de rang atunci, numit de împărat ca „guvernator" al unei subdivizii a unei provincii. În timpul acesta Iudea era o subdiviziune a provinciei romane Siria.

Sper ca esti multumit. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează