| Meme10Memu a întrebat:

Isus a spus ca unii oameni vor crede iar altii nu vor crede si ca atat credinta cat si necredinta sunt valabile ca si act fizic de gandire care este real sau valabil. Cum se face ca credinciosul vede in orice descoperire stiintifica o dovada a existentei lui Dumnezeu iar necredinciosul ca o lipsa a dovezii existentei lui Dumnezeu stiind ca nu exista realitate obiectiva in lumea materiala in care traim?

https://www.descopera.ro/......-obiectiva

26 răspunsuri:
| AnonimSuprem1 a răspuns:

Realitatea noastra este pomul cunoasterii binelui si raului, si este singura realitate pacatoasa, cel putin inaintea lui Dumnezeu, ca in mod obisnuit nu exista alte realitati in mod obisnuit. Iar pomul vietii este raiul lui Dumnezeu. Deci raiul poate fi vazut chiar ca o alta realitate (alta dimensiune) complet diferita fata de realitatea noastra cu structura spatio-temporala, cu un altfel de timp, cu un altfel de spatiu, sau poate nici spatiu si timp nu are.
Eu apreciez mai mult sa cercetez cu cat mai posibil partea stiintifica, si nu partea de indoctrinare biblica. Automat daca spun ca sunt realitati, in primul rand realitatea inseamna un inceput de imaginatie, iar omul credincios marturiseste ca pentru stiinta simpla a realitatii noastre credinta in Dumnezeu este o imaginatie, insa tocmai asta e credinta, care pentru realitate se traduce ca fiind ca eu sa pun accentul pe imaginatia mea pentru Dumnezeu (ceea ce pentru religie si Dumnezeul religiei inseamna credinta vie); deci marturisesc ca imaginatia mea este o imaginatie pentru stiinta simpla a realitatii noastre, dar vie pentru credinta in Dumnezeu, caci credinta marturiseste prin sine sa parasim conceptul de realitate inferioara cand vine vorba de imposibilitatea de a-L concepe pe Dumnezeu (macar imagninativ, ca pana la urma credinta in Dumnezeu e o imaginatie, dar credinciosul o aprecieaza ca fiind vie pentru el, Dumnezeu si religie).

| Celcestietot a răspuns:

Realitatea este subiectiva. Majoritatea ateilor au fost traumatizati, ba chiar au ramas cu sechele pe viata si de aceea nu mai cred in Dumnezeu. Adica, uita-te aici daca nu ma crezi :

https://www.tpu.ro/......mente-ati/

Ateii nici macar nu inteleg versetele din Biblie, nici nu inteleg ceea ce citesc, iar exemple pe site aici sunt multe. Ateii si religia, baba si mitraliera =))!

De ce nu incerci sa vezi daca intamplarile din Biblie sunt adevarate sau nu?

| AnonimSuprem1 a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Este singura realitate pacatoasa, deoarece se permite raul, dar intr-adevar in mod constructiv; noi nu ne dam seama de asta. De aceea se permite si raul pe langa bine, rezultant relatia: bine-rau.
Alti pomi (realitati) din Eden reprezinta cel mai probabil realitati prin care raul nu se manifesta la fel, deci nu se vorbeste de un rau simplu, intrucat s-ar vorbi de un pacat; deci acelea altfel isi manifesta arta divina.

| adryang78 a răspuns:

Bineînțeles că nu există realitate obiectivă. Singura realitate valabilă este realitatea perceptivă, tocmai de aceea este diferită pentru fiecare persoană în parte. Einstein a concretizat acest concept complex într-o frază de geniu - totul este relativ. happy
Extrapolând, este normal ca oamenii credincioși să perceapă o realitate strâns legată de o divinitate, asta este realitatea lor.
Ceilalți, la fel, percep propria realitate. Diferența constă în mediul socio-economic în care a evoluat fiecare ca individ, educația primită, caracterul, anturajul etc...
Astfel, la maturitate, fiecare individ își definește propria realitate, perceptivă și, bineînțeles, subiectivă.

Răspuns utilizator avertizat
| AnonimSuprem1 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Inrait adica infocat, nu? happy

| RAY a răspuns:

Multi nu stiu ce inseamna a crede vs a stii, este o mare diferenta, a crede =inseamna a crede in ceva fara a putea dovedi, fara a avea cunostinte despre acelasi lucru, a stii inseamna a cunoaste, a putea dovedi, aici vorbim de http://www.sasseramis.ro/biasul-de-confirmare
acelasi lucru il vezi si pe TPU,teisti nu pun la indoiala ceea ce cred,indoiala te trimite in iadul vesnic,fara indoiala nu exista cunoastere,stiinta, teisti cred orbeste fara sa gandeasca,sa se indoiasca de ceea ce cred,ei cauta non stop sa se confirme ceea ce cred ei, ei nu pun intrebari deschise si inchise,evolutia e gresita,dumnezeu exista si gata, ei nu vor cunoastere, ratiunea este antidotul credinteti oarbe ei nu vor ratiune, sa gandeasca, vor sa fie ca niste oii oarbe atat, de asta tarile sarace sunt atat de religioase, religia si politica merg mana in mana

| RAY a răspuns:

Ateii nici macar nu inteleg versetele din Biblie, nici nu inteleg ceea ce citesc, iar exemple pe site aici sunt multe. Ateii si religia, baba si mitraliera rolling on the floor!

biblia este interpretata de 6000 mii de culte, secte, religi crestine iar tu pretinzi ca doar tu stii sa o interpretezi, vezi ce aberati scrii

| TamplaruAnisoara a răspuns:

"Cum se face ca credinciosul vede in orice descoperire științifică o dovada a existentei lui Dumnezeu..."
A descoperii conform dex = a găsi un lucru căutat necunoscut, s-au ascuns,a afla, a patrunde o taina, a scoate la iveala, a găsi, a face cunoscut, a destăinui, a divulga.
Din moment ce oamenii de știinta descoperă din când in când cate ceva din ceea ce exista, cum poți crede ca ceea ce au descoperit se datorează hazardului si nu unei ființe inteligente?
De ce nu sunt preocupați oamenii de știință sa afle cine le-a creat si pus acolo si nu doar ca exista.Cine a facut calculele si legile după care funcționează universul si chiar si trupurile noastre, si a celorlalte creaturi ale pământului. Ei descoperă cum funcționează, dar cine a decis cum sa funcționeze pentru ei raspunsul este " nu știm ". Este de mirare ca creștinii cred intr-un creator care a creat totul si il menține in funcțiune?

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Daca tu asta ai inteles din evolutie, big bang ca era hazard inseamna ca habar nu ai de ceea ce inseamna metoda stiintifica, crestini impartiti in 6000 de secte, culte, religi crestini cred intr-un creator in moduri diferite nu in modul tau, uni spun ca dumnezeu asta nu e un magician si ca dumnezeu ne-a dat minte sa gandim, sa cunoastem nu sa raspundem la orice intrebare cu dumnezu a facut

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Din moment ce oamenii de știinta descoperă din când in când cate ceva din ceea ce exista, cum poți crede ca ceea ce au descoperit se datorează hazardului si nu unei ființe inteligente?

2, fiinta asta inteligenta care a aparut din absolut nimic,pentru ca nu exista nimic nici spatiu unde sa apara,nici timp cand sa apara,dar a aparut unde si cand,apoi fiinta asta a trait o vesnicie in bezna totala si a creat sute de miliarde de stele din absolut nimic,incredibil,asta da poveste fantastica,si cica asta este ceva rational,logic pe cand evolutia prin selectie naturala nu este posibil,nici big bang, practic daca nu e vreo magie ca raspuns nu este ok, mintea ta accepta doar povesti magice, supranaturale, ploaia o da tot dumnezeu nu?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

De câteva ori ai postat cum ca Isus ar fi existat si ca ar fi fost un prooroc. Daca tot crezi ca a fost un prooroc, atunci trebuie sa crezi si ca ceea ce a proorocit se va intampla.
Iată ce a proorocit Isus in Ioan cap 3/3-8:"...Adevărat,adevărat îți spun ca,daca un om nu se naște din nou,nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu.
Nicodim I-a zis: Cum se poate naște un om bătrân?
Isus I-a răspuns: Adevărat,adevărat îți spun,ca,daca nu se naște cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Împărați lui Dumnezeu.
Ce este născut din carne este carne, si ce este născut din Duh, este duh.
Nu te mira ca ți-am zis: Trebuie sa va nașteți din nou.
Vântul sufla încotro vrea, si-i auzi vuietul; dar nu știi de unde vine, nici încotro merge.Tot așa este cu oricine este născut din Duhul."
Ray, crezi aceasta proorocie?

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Omule exista cv dovezi ca a fost un profet, omul asta nu a scris nimic, ce sa scris este opera unor 4 anonimi, biserica a scos si a bagat ce ia convenit ei, iar interpretezi in folosul tau prin vrajeli, smecheri si ce scriu eu aici

| Celcestietot a răspuns:

,,biblia este interpretata de 6000 mii de culte, secte, religi crestine iar tu pretinzi ca doar tu stii sa o interpretezi, vezi ce aberati scrii''

RAY, daca eu chiar stiu, de ce nu vrei sa accepti? De ce nu vrei sa accepti ca eu spun adevarul? Eu sunt cele 6000 de secte si religii de care vorbesti tu? RASPUNS : NU! Eu sunt cel dintre cei care ofera adevarul fara pret si nici macar nu imi multumesti.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

Eu nu mai fac parte din religia organizata. Mântuirea este personala si nu depinde de organizația religioasa, ca sa faci parte din ea. Suntem in perioada istorica potrivit Bibliei când Dumnezeu ne avertizează:"Ieșiți din mijlocul ei (biserica), poporul Meu, ca sa nu fiți părtași la păcatele ei, si sa nu fiți loviți cu urgiile ei".

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Suntem in perioada istorica potrivit Bibliei când Dumnezeu ne avertizează:"Ieșiți din mijlocul ei (biserica), poporul Meu, ca sa nu fiți părtași la păcatele ei, si sa nu fiți loviți cu urgiile ei".

voi sectancti sunteti asa niste actori buni numa cu gura atat ca cu faptele dumnezeu cu mila

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

A intrat lumea in biserici așa încât ii depășește pe adevărații creștini. Pentru ei botezul este o formalitate pentru a intra in biserica, insa nu sunt cu adevărat convertiți. Fiindcă ei reprezintă majoritatea, Dumnezeu se adresează credincioșilor sa părăsească bisericile si nu celor din lume pentru ca chiar daca le-ar spune lor nu ar asculta nici sa părăsească biserica fiindcă nu sunt vrednici sa se numească creștini, si nici sa se schimbe trăind după voia lui Dumnezeu fiindcă le place lumea cu tot ce reprezintă ea.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cum adica o formalitate daca esti botezat la 6 saptamani, dar nici tu nu te poti numi, stii nu

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

Eu nu am ținut cont de botezul din pruncie. După ce am studiat Biblia am acceptat sa fiu botezata si am ales pe atunci biserica Adventista. Acum constat ca nu este necesar sa aparții unei biserici anume, poți sa fii mântuit si fara sa fii înscris dintr-un registru pământesc. Este important sa fii înscris in Cartea Vieții. Dar asta o vom afla la revenirea Domnului Isus. Pana atunci avem Biblia sau Cuvântul lui Dumnezeu si Duhul Sfânt ca armura împotriva uneltirilor deavolului. "Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi".

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Dar biblic asta face doar voia zeului tau

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ar fi trebuit sa pun in ghilimele "biserica" din care am ieșit. Adevărul este ca biserica reprezintă trupul lui Isus si se refera la totalitatea credincioșilor de pe glob si nu la organizația religioasa sau clădirea unde se aduna credincioșii. Iar creștini exista in toate denominațiunile de pe pământ. Creștinii adevărați formează trupul lui Isus fie ca sunt in organizații religioase, fie ca nu. Si doar Domnul Isus si Dumnezeu Tatăl ii cunoaște.Nimeni altcineva.