| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Jertfa Lui Hristos de pe cruce ne-a scapat de pedeapsa iadului?

28 răspunsuri:
| danut a răspuns:

NUMAI daca alegi sa faci ce a facut si spus Isus.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"...daca alegi sa faci ce a facut si spus Isus"

Adica doar schizofrenicii care mor atarnati pe un stalp sunt salvati de spiridus?!

| danut a răspuns (pentru Holiday):

La tine spiridusii sunt doar in cap asa ca nu ai nevoie de stalp, iti ajunge doar un telefon, 112 si sigur te-au rezolvat.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Exact asta spuneam si eu mai demult. Astia cu spiridusi in cap sunt clienti pentru 112.

| ania a răspuns:

Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu l/a înviat din morți, vei fi mântuit.( Romani 10/9)
Deci salvarea de iad presupune să alegem să ne trăim viața sub autoritatea, domnia lui Iisus Hristos.

| milan9 a răspuns:

Prin Jertfa Lui, dumnezeu Fiul ne-a deschis posibilitatea mantuirii.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu exista iad. Isus s-a jertfit pentru a răscumpăra omenirea din păcat. Cu o condiție : sa crezi si sa alegi sa te naști din nou din apa si din duh. După aceea sa trăiești fara sa mai păcătuiești. Cine nu crede si nu se naște din nou va avea parte de judecata de apoi si de moartea a doua. Cei care cred si se nasc din nou au parte de viață veșnică.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Iisus era un sarlatan.S-a prefacut ca e mort, si iete ca e''fiu''

Răspuns utilizator avertizat
| Digikey a răspuns:

In primul rand n-a fost vorba de nicio cruce.In cel mai bun caz un stalp rotund.N-a fost jertfa, a fost mai degraba prostie sa te declari regele iudeilor cand romanii abolisera monarhia.
Iadul a fost adaugat de crestini ca sa sperie credinciosii.

| Algo098 a răspuns:

Nu prin jertfa unor oameni se inlatura greselile atora. E o idee gresita care nu are legatura cu dreptatea. E o poveste care poate genera emotii pentru a da greutate celorlalte povesti. Povestea dupa ce culpabilizeaza colectiv omul, la gramada, vine si cu un sacrificiu, asa incat omul sa se simta si vinovat si dator. Daca punem la socoteala si promisiunile de bine fara acoperire - Raiul si amenintarile fnteziste - Iadul avem in fata tabloul unei presiuni psihologice ce are rolul de a ingradi libertatea de gandire a omului, de a-l face pe om sa renunte la ratiune in favoarea credintei.

| dany1988 a răspuns (pentru Algo098):

De frica cred in zei.Sa nu imi mai zica ca Dumnezeu nu e zeu.Ca ''Dumnezeu'' e un pronume de politete.Cum ai zice la unu ''Dumneavoastra''

| Algo098 a răspuns (pentru dany1988):

Asa este, au czut in capcana povestilor.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Algo098):

Așa a spus si Satan Evei. Si Eva la crezut. A gustat din pom, dar a gustat si moartea. Dar nu rodul pomului i-a pricinuit moartea ci neascultarea de Dumnezeu.

| Algo098 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Valoarea de adevar a unei afirmatii nu depinde de cine face acea afirmatie si nici de numarul celor care fac acea afirmatie. Un adevar poate fi spus si de un singur om sau de cel mai inferior si detestabil personaj si tot adevar ramane, la fel cum si o minciuna spusa de un numar imens de oameni sau spusa de un om demn de toata increderea, tot minciuna ramane. Valoarea de adevar se stabileste prin verificare, deci stiinta si nu credinta.

| dany1988 a răspuns (pentru Algo098):

Mereu cad rolling on the floor

| Algo098 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

E foarte corecta si buna observatia. Se poate vedea ca Eva l-a crezut, deci nu a verificat veridicitatea informatiei primite, a mers pe credinta in ceva fals si a actionat gresit. Deci, chiar si dintr-o poveste se pot desprinde lucruri utile.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Parca Dumnezeu le-a zis ca mor imediat ce vor manca din pom, si iete ca Adam a trait ''930 ani''.Deci. Dumnezeu a mintit.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru dany1988):

Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului ci mântuirea lui. Adam si Eva ca sa trăiască depindeau de pomul vieții. După căderea in păcat li s-a interzis sa mai ajunga la pomul vieții.
In aceiași situație a ajuns omenirea de la Adam si pana in ziua de azi. Dumnezeu e plin de indurare si milostiv, încet la manie, plin de bunătate si credincioșie care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea si păcatul, dar nu socotește pe cel vinovat drept nevinovat...
Cu alte cuvinte Dumnezeu da posibilitatea omului sa se pocăiască ca sa fie mântuit. Fiecare insa are dreptul sa aleaga.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ce e ala ''pacat''? De cand e pacat sa mananci?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru dany1988):

Păcatul este fărădelege. Adică neascultarea de Legile lui Dumnezeu. Legile lui Dumnezeu : Legea celor zece porunci, Legea sanitara, Legea juridica, Legea Ceremoniala. Aceasta din urma nu mai exista in Noul Testament deoarece s-a terminat cu jertifiea de animale, fiind înlocuita de Jertfa Domnului Isus.
Nu este păcat a manca, este păcat daca mănânci ceea ce Dumnezeu interzice : animale necurate, sânge, grăsimea chiar si de la animalele curate ( colesterol )la fel alcoolul, cafeaua, tutunul, drogurile de orice fel. Dumnezeu nu dorește îmbolnăvirea trupului, deoarece dorește ca omul sa se bucure de viață si sa judece sanatos. Un trup bolnav îmbolnăvește si psihicul.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Deci daca nu il perii, e pacat.

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu. Ci jertfa Lui Hristos este un colac de salvare, tu esti in mijlocul oceanului, cineva iti arunca un colac, esti salvat in acel moment? Nu, nu esti. Potentialul de a fi salvat este acolo, dar trebuie sa faci cativa pasi si sa apuci colacul, numai cand ai apucat colacul esti salvat cu adevarat.
Ce trebuie sa faci ca sa fii mantuit? Nimic, mantuirea vine prin harul Lui Dumnezeu, tot ce trebuie sa faci, este sa o ceri, si El ti-o va da cu cea mai mare bucurie si dragoste, pentru tine si pentru mine a venit aici, si ne cheama in fiecare zi si ne asteapta cu bratele deschise sa ne intoarcem la El.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Gresit.Iisus era un sarlatan.S-a prefacut mort.Mai exact.S-a lasat prins, apoi s-a lasat ucis, apoi s-a folosit de ''puterea de ''zeu'' ca sa reinvie.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Lasa exemplu cu colacul, acel colac chiar de salveaza de la moarte, dar pe noi nu ne salveaza nimeni de la moartea celulara.

| ania a răspuns (pentru dany1988):

N/a supraviețuit nimeni unei execuții romane complete.

| GicaGigekGica a răspuns:

Doar pe cei care il accepta ca mantuitor si fiu al lui Dumnezeu si care il urmeaza si face tot ce a facut el. El nu s-a inchinat la icoane, la sfinti si altii. Cand a postit nu a mancat nimic, nu cum postesc altii. Si mai sunt multe lucruri care le-a facut el si putini sunt cei care il urmeaza cu adevarat... dar toti isi ascund defectele cu mantia de crestin si ei sunt nimic.

| Naavin a răspuns:

Da. Dar numai daca contribuim si noi. Nu ajunge doar sa crezi in Iisus. Sa iti explic mai bine:
Din cauza pacatului luo Adam si al Evei(pacatul neascultarii), toti oamenii pana la Invierea lui Iisus ajungeau in iad, chiar daca erau buni sau daca credeau in Dumnezeu, intrucat toti suntem copiii lui Adam si ai Evei. Acest lucru nu era corect, era impotriva vointei lui Dumnezeu, dar era urmarea neascultarii, urmare cu care Dumnezeu ii avertizase pe oameni(Facerea 2:17). Dumnezeu a vrut sa schimbe acest lucru, deoarece nu era corect, iar Dumnezeu este drept(Iesirea 34:6). De aceea, El a venit in lume din Maica Domnului, care era Fecioara Curata, si de la Duhul Sfant. Acesta era Dumnezeu-Fiul intrupat, Iisus (Ioan 1:1). Acesta este, oarecum, felul prin care Jertfa lui Hristos ne scapa din iad, dar doar daca depunem si noi eforturi(2 Petru 1:5-8). Totusi, mantuirea se castiga doar prin harul lui Dumnezeu, har care odata ce il ai, te ajuta sa sporesti pe calea credintei si a faptelor bune. Iadul este cat se poate de real, scrie clar in Luca 16:19-31.
Uite aici poti afla mai multe despre Moartea lui Iisus si despre rostul Ei:
https://mantuireaorg.blogspot.com/p/materiale-video.html
Sper ca ti-am fost de ajutor!