|

'Noul mileniu ne-a mai facut un cadou! A retras de pe piata generozitatea, caritatea, menirea de a darui celuilalt ceea ce nu-ti ajunge pentru tine, sacrificiul de sine.' -Emil Cioran- Daca traiesti contrar celor spuse mai sus adica: normal, moral, bun pe cat stii si poti fata de tine si ceilalti dar negi existenta lui Dumnezeu sau a oricarei duvinitati creatoare, atunci mai duci o viata placuta Lui?

La vesnica si aproape mecanica intrebare de clasa I 'Ce trebuie sa faci pentru a fi un bun crestin?' cam asta ar fi raspunsul, exceptand mersul la biserica, postul, rugaciunea care ridica iarasi atatea alte intrebari si controverse (fara rost as zice).

Ma gandeam acum un timp, chiar daca esti de o alta religie sau chiar esti adeptul unei secte (totul porind de cultul nostru, cultul crestin) nu poti fi un om bun?

Este o intrebare cu raspuns da/nu -cu principiul tertiului exclus, ca sa zic asa, sau exista si o cale de mijloc?

multumesc

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Bunaintelegere, daca esti adeptul unei secte esti 0(zero); credinta fara fapte este moarta! Nu exista cale de mijloc : Raiul sau iadul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Teoretic il superi pe El daca nu crezi in El intr-atat incat vei ajunge in Iad oricate fapte bune ai fi facut.
2. Oamenii pot fi buni indiferent de religii in aceeasi masura in care pot fi rai. Problema consta si persista la nivel de mentalitate unde preconceptiile sunt trantite fara vreo noima asupra oamenilor de alta religie pentru ca cei care eticheteza se considera indreptatiti fiind, nu-i asa, adeptii religiei corecte.
Se intelege de la sine ca nu vorbesc la modul general.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Asa este, nu inteleg ce este atat de gresit, spre exemplu, cu religia protestanta
multi spun ca au aparut tarziu...dar asta nu cred ca-i o scuza
a, sau am mai auzit si alte lucruri de genul 'ei o considera pe fecioara Maria o persoana de rand' dar nu, nu este adevarat este doar o diferenta de sens al cuvantului 'de rand' sau alte lucruri interpretate gresit.
pana la urma nu este o graseala, un pacat sa judeci?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru fadnox):

Din nou teoretic este o greseala(pacat) sa judeci si sa etichetezi insa nu este mai simplu decat sa strapungi cu mintea niste straturi exterioare? - Intrebare retorica

Sincer din punct de vedere personal atat timp cat nu mi se baga o religie pe gat nu am nimic cu ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu chiar, sa stii ca a retras comunismul si banditismul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia spune:" Caci nu este alt nume sub cer dat oamenilor spre mantuire decat Iisus Hristos"
Nici o grupare politico-religioasa nu poate monopoliza mantuirea.
Mantuirea este darul exclusiv al Fiului ce il da celor ce cred in El, fie ei Ortodoxi, Catolici sau Protestanti, in afara crestinismului [fie el de orice nuanta] nu exista mantuire, deoarece nu s-a dat oamenilr alb nume sub cer prin care pot fi mantuiri decat Iisus Hristos. happy
Dumnezeu sa va binecuvinteze! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează