| AvalohisAlin a întrebat:

Nu e mai bine sa ne rugăm acasă în camera noastră singuri, cum a zis Iisus și să încercăm să avem o relație personală cu Iisus, cu Dumnezeu în loc să ascultăm ce zice preotul și să ne ducem la biserica? Cred că așa ar vrea Iisus că doar a zis asta in Biblie.

Iisus:"Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi și la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că și-au luat răsplata. Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru știe de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi. Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: ‘Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiţilor noștri și nu ne duce în ispită, ci izbăvește-ne de cel rău. Căci a Ta este împărăţia și puterea și slava în veci. Amin!"
Ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Ai dreptate draga prietene, este foarte bine sa ne inchinam acasa singuri, doar noi si Dumnezeu, asa este. Dar nu este suficient, este uneori nevoie de o inchinare publica. Domnul Iisus a spus si ''Biserica este casa Tatalui meu, o casa de rugaciune''
Iisus mai spune ''Biserica este mireasa Mea''

Iisus face o paralelea, descrie relatia Lui cu Biserica, casi relatia dintre un barbat si o sotie, adica o relatie foarte stransa, apropiata, o relatie de dragoste. Iisus iubeste biserica pentru ca acolo El ne strange la un loc, ne strange la un loc pe noi, copiii Lui, poti fi crestin fara sa vii la biserica, dar vei fi ca un carbune care a fost scos din foc, nu dupa mult timp daca nu esti atent, te vei stinge. Biserica este locul unde este Dumnezeu, de ce crezi ca se spune ''Biserica este casa Tatalui Meu'' Pentru ca acolo locuieste Dumnezeu. Tu cand mergi acolo nu te gandi ca te duci la preot, icoane, sau altceva, gandeste-te ca te duci acasa la Dumnezeu. Domnul sa iti dea intelepciune. Hristos te iubeste.

2 răspunsuri:
| ancaval a răspuns:

Fiecare face cum consideră.
Da, și eu sunt de acord ca fiecare să se roage în intimitatea lui.

| Jardelin a răspuns (pentru Irinel15123532):

Eu ma gandesc ca ma duc nu numai in casa lui Dumnezeu, ci si la preot, si la icoanele mele dragi si la mirosul de tamaie si mai ales la Potirul Sfant in care se afla Trupul si Sangele Domnului meu scump.