| Avalohis a întrebat:

De ce exista sute de mii de biserici cand chiar Iisus Hristos spune urmatoarele:
. Iar cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place, prin sinagogi si prin colturile ulitelor, stand in picioare, sa se roage, ca sa se arate oamenilor; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor.
6. Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care este in ascuns, iti va rasplati tie.
7. Cand va rugati, nu spuneti multe ca neamurile, ca ele cred ca in multa lor vorbarie vor fi ascultate.
8. Deci nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de cele ce aveti trebuinta mai inainte ca sa cereti voi de la El.
9. Deci voi asa sa va rugati: Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau;
10. Vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.
11. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi;
12.  Si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri;
13. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!
14. Ca de veti ierta oamenilor gresealele lor, ierta-va si voua Tatal vostru Cel ceresc;
15. Iar de nu veti ierta oamenilor gresealele lor, nici Tatal vostru nu va va ierta gresealele voastre.
16. Cand postiti, nu fiti tristi ca fatarnicii; ca ei isi smolesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat graiesc voua, si-au luat plata lor.
17. Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fata ta o spala,
18. Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.
19. Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura.


Deci de ce se aduna lumea in biserici si mai si dau bani bisericilor,preotilor,cand spun unii altora ca postesc, cand Dumnezeu a zis cele de mai sus?


Sunt ortodox dar nu prea merg la Biserica.Prefer sa ma rog in liniste acasa in camaruta mea precum zice Iisus Dumnezeu

De ce exista atatea Biserici? Oare chiar avem nevoie de ele? Dumnezeu e pretutindeni,atunci de ce se construiesc atatea biserici si de ce mananca atatia bani de la enoriasi si stat?

Ne trebuiesc asemenea temple si constructii faraonice cand poti pur si simplu sa te rogi singur acasa la o icoana sau cruce?
Credeti ca au un castig cei ce se duc sa se roage in Biserica?
De ce exista atatea rugaciuni,de ce se vand atatea cartulii de rugaciuni cand Iisus ne-a invatat o scurta, simpla si eficienta rugaciune?

14 răspunsuri:
| Elvina a răspuns:

Exista pentru bani. Totul a devenit o afacere. Popii iau bani si de pe mort si de pe viu, la orice acatist, rugaciune, donatii si asa isi iau ei Mertane si Jaguare.

| Elvina a răspuns:

Doar stii ce zice un cantec romanesc:

Diavolul rade in hohote
Nici in biserici nu e dragoste - e afacere.

| danay72 a răspuns:

Exista atat de multe religii pentru ca oamenii au luat doar ce au vrut din Biblie si au creat de a lungul timpului, tot felul de forme de inchinare.Biblia spune clar ca totul ar trebui sa fie gratuit, Matei10:8.Apoi,Dumnezeu ne cere sa ne rugam din inima, nu sa spunem rugaciuni ca si poezi.Matei6:7,8,cum ai aratat tu.

| Avalohis explică (pentru danay72):

Ma refeream la constructiile numite biserici nu la religii.

| Mădă0611 a răspuns:

Si aia buni de nimic cum sa isi faca vila? Catedrala poporului whistling o sa aiba cel putin 27 de metri inaltime, fiecare nivel avand 9, exista oameni inalti de 7 metri? Oare o sa fie banci/scaune pe fiecare nivel ca sa nu mai stea "sarmanii" credinciosi pe afara, in frig si ploaie ascultand slujba la boxe?

Cei care se duc in biserica se duc pentru confort psihic, plus ca acolo poti da bani, pacatele se iarta mai repede daca are popa ultimul tip de masina sau cel putin 2 etaje la casa. smug

Incepi sa te trezesti, bravo tie!

| milan9 a răspuns:

Dar oare nu chiar Fiul lui Dumnezeu S-a rugat intr-o "Biserica" (fie ea si sinagoga)?

Oare nu spune Noul Testament in repetate randuri ca apostolii se adunau pentru rugaciune. Unde se adunau? In inima cuiva sau intr-o locatie?

| milan9 a răspuns:

Necesitatile practice impun existenta unort lacasuri de rugaciune.
Sau tu te-ai referit la miile de culte, de forme si teorii diferite?

| Avalohis explică (pentru milan9):

Ma refer la sutele de mii de constructii cu numele de biserici fie ele ortodoxe, catolice, sau protestante. Iisus a spus clar in ce am postat eu.

| milan9 a răspuns (pentru Avalohis):

Da, dar Mantuitorul nici nu a spus sa stati sa va rugati in ploaie... happy

Ca o paranteza, din bun simt, sectele platitoare de Zeciuieli (ca "donatii") sa nu se pronunte in privinta gratuitatii. Mie oricum nu mi-a cerut vreodata vreun preot pentru nici un serviciu.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E bine sa postesti datorita martirilor care au murit pentru credinta lor. Dar daca postesti asta nu implica mersul la biserica. Eu am avut o discutie mai detaliata cu tine in legatura cu biserica..Nu are rost sa reiau sunt sigur ca ai inteles opinia mea.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Biserica are nevoie de bani la fel ca oamenii in casele lor, pentru facturi, utilitati etc.si biserica este casa de rugaciune a tuturor, iar biserica, cea trupeasca a carui cap este mantuitorul Iisus, este formata din tot poporul binecredincios care sant madulare ale ei, fiecare in parte de cata cinste s-a invrednicit.iar banii nu sant o obligatie.ci o responsabilitate a fiecaruia in parte.

Răspuns utilizator avertizat
| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

De biserica avem nevoie Duminica si in zi de sarbatoare si de spovedit si cuminecat, de un preot, dar nu atatea si nu merge nimeni

| a răspuns:

Se vede ca nu prea dai pe la biserica.
Unde a fost Isus cu parintii la 12 ani?
Unde a inceput sa predice?
Daca nu-ti mai amintesti raspund tot eu.
In Templu.
Cauta pe gogu ce inseamna templu daca ai dubii.

Întrebări recente