| Zamolxe777 a întrebat:

O intrebare pentru crestini.Ce se va intampla cu cei care nu cred in Dumnezeu, ateii? Vor ajunge in iad, indiferent daca au facut fapte bune? Dar cu agnosticii? Dar cu oamenii primitivi? Ca cei din Africa, care n-au vazut probabil in viata lor un om alb. Poate pare naiva intrebarea, dar sunt curios de ce raspunsuri voi primi.

41 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Iadul in Biblie se refera la distrugere, nu chin vesnic. Apocalipsa21:8.Apoi,Dumnezeu ofera tuturor posibilitatea sa-l cunoasca, depinde doar de noi.

| Zamolxe777 explică (pentru danay72):

Dar despre astea ce zici?!?
apocalipsa 20:10 "Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor"
marcu 9:43 Dacă mîna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decît să ai două mîni, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge,
Iuda 1:7 "Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor, cari se dăduseră ca şi ele la curvie şi au poftit după trupul altuia, ne stau înainte ca o pildă, suferind pedeapsa unui foc vecinic."(vecinic=vesnic)
Apocalipsa 14:11 Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n'au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!
Daniel 12:2 Mulţi din cei ce dorm în ţărîna pămîntului se vor scula: unii pentru viaţa vecinică, şi alţii pentru ocară şi ruşine vecinică.

| iurii75 a răspuns (pentru Zamolxe777):

Apocalipsa 20:10 - http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2008247#h=5:0-13:388
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2008802#h=22:0-25:416
marcu 9:43 -Isus le spune continuatorilor săi că trebuie să îndepărteze din viaţa lor orice lucru care i-ar putea face să se poticnească, chiar dacă ar fi pentru ei la fel de preţios ca o mână, un picior sau un ochi. Mai bine va fi pentru ei să rămână fără acest lucru la care ţin şi să intre în Regatul lui Dumnezeu, decât să-l păstreze şi să fie aruncaţi în Gheena (un loc din apropierea Ierusalimului unde se întreţinea un foc permanent pentru arderea gunoaielor), care simbolizează distrugerea eternă.
Iuda 7, BC: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile din jurul lor, care se dăduseră ca şi ele cu totul desfrânării şi umblau după trup străin, sunt ca un exemplu, suferind pedeapsa unui foc veşnic". (Focul care a distrus Sodoma şi Gomora a încetat să ardă cu mii de ani în urmă, dar ravagiile cauzate de acel foc au rămas, pentru că oraşele n-au mai fost reconstruite niciodată. Însă judecata lui Dumnezeu nu a fost doar împotriva acelor oraşe, ci şi împotriva locuitorilor lor răi. Ceea ce li s-a întâmplat lor este un avertisment şi pentru noi. În Luca 17:29, Isus spune că au fost ‘distruşi’, iar în Iuda 7 se arată că distrugerea este veşnică.)
Geneza 2:17... căci, în ziua în care vei mânca din el, în mod sigur vei muri".
Romani 6:23 Căci plata păcatului este moartea
romani 6:7 Fiindcă cine a murit a fost absolvit de păcat.
Dacă omul plăteşte cu viaţa pentru păcat - pentru ce să fie pedepsit după moarte?

| Zamolxe777 explică (pentru iurii75):

Ce religie esti?

| iurii75 a răspuns (pentru Zamolxe777):

Sânt Martor al lui Iehova.

| Zamolxe777 explică (pentru iurii75):

Nu m-am gandit.Mi s-a parut interesanta conceptia dar nu ma gandeam ca esti martor.

| danay72 a răspuns (pentru Zamolxe777):

Nu uita ca Biblia nu se contrazice si foloseste de multe ori un limbaj simbolic, ea se completeaza reciproc, deci cand se referala iazul care arde cu foc si pucioasa, conform Biblii e vorba de moartea a doua. Apocalipsa21:8; 20:14, 15. Apoi acest lucru e in armonie si faptul ca sufletul e omul si moare, nu merge in alt loc.Geneza2:7,Ezechiel8:4,Eclesiastul9:5,6,10

| darrio2007 a răspuns:

Toti ajungem acolo unde ne este scris.In pamant.Indiferent de credinta.

| KoWalSky a răspuns:

Desi nu cunosc, eu sunt de parere ca vor ajunge si ei in rai atat timp cat au facut fapte bune, chiar daca nu au crezut in Dumnezeu.

| Zamolxe777 explică (pentru KoWalSky):

Asa ar fi corect cred ca!

| milan9 a răspuns:

Faptele fiecaruia vor vorbi... (credinţa este şi ea un fapt în sine, o exprimare a vointei, si stim ca toate alegerile suporta consecintele)...

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

| milan9 a răspuns:

Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt VEŞNICE!
Nu vrea nimeni varianta a doua, happy a îndepărtării de Sursa Vieţii şi a Fericirii, dar în CREŞTINISM, SCRIPTURA este cea LĂSATĂ SĂ SE PRONUNŢE, nu iniţiativele unuia sau altuia:

Ioan 5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre ÎNVIEREA VIEŢII şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA osândirii."

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Ioan 5, 26: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are VIAŢĂ VEŞNICĂ şi la judecată nu va veni (se deduce că "ceilaţi" vor veni, nu sunt morţi...). "

II Corinteni 5, 1: "Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, VEŞNICĂ, în ceruri."

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui VEŞNIC.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în VEŞNICIE.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda VEŞNICĂ.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel VEŞNIC.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.

II Tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la VIAŢĂ VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi ruşine VEŞNICĂ.

| cristimihailov a răspuns (pentru milan9):

Ma tata... cu asta m-ai rupt.
Nu cumva esti fan JW?

| milan9 a răspuns (pentru cristimihailov):

Sunt ortodox 100%.

| cristimihailov a răspuns (pentru milan9):

Milane9... vrei doar sa ai raspunsuri mai multe?

| iurii75 a răspuns (pentru cristimihailov):

rolling on the floor
Ai zis bine.
Uită-te puţin la lista lui de răspunsuri, e interesant. laughing

| milan9 a răspuns:

Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!

Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)

In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

Exprimarea METAFORICĂ este foarte des întâlnită în Biblie. Dar lipsa de cultură lingvistică a dus la interpretări eronate ale ei, la apariţia a zeci de mii de feluri de interpretări si secte.

| milan9 a răspuns:

Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI!

1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI...

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4, etc...

| sublime89 a răspuns:

Cand ai zis "oamenii primitivi", m-am gandit ca vrei sa spui despre acei oameni care au trait cu mii de ani in urma. Si asta e o buna intrebare. Oare si astia au ajuns toti in iad pentru ca nu au crezut in d-zeul crestin? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Are sa se duca fistecare acolo unde-i este randuit, conform faptelor sale. legea lui Dumnezeu o are fistecare scrisa in inima lui.si nu in aia din piept.da ce probleme iti faci tu, pentru altii.ma gerula? ia ma si traieste-ti viata ta, si lasa africa cu leii si girafele ei.citeste biblia si nu mai pune intrebari ca biblia iti va raspunde la ele.crezi tu ca daca nu crezi pierzi ceva fiindca citesti o carte a cartilor?

| KhludCiprian a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca inima ii va judeca, ce rost mai are Biblia? Ca sa schimbe inima si daca ei nu se simteau judecati, acum sa se simta?

Raspunde Biblia la toate intrebarile? Si iti da raspunsuri atat de clare? Ar trebui sa citesti Biblia si sa publici in jurnale de filosofie, sau de religie sau de geografie sau de geologie sau de biologie. Si vei vedea cati au sa accepte aceste raspunsuri. Poate vine cu solutii adevarate la probleme sociale, ca cei din Africa ce n-au de mancare si "sunt cu leii lor". Biblia spune multe, dar nu prea vad sa le dea de mancare, sa ii vindece. Ingineria genetica insa o face, stiinta omoara bolile date de Dumnezeu ca ei sunt pacatosi cu medicamente, si tot asa!

| Anonim a răspuns (pentru KhludCiprian):

Mai superficialule? in biblie mantuitorul spune ca; omul nu traieste numai cu pane si apa, ci cu orice cuvant care vine de la Dumnezeu.deasemeni,mai zice; eu sant apa vietii.veniti cei insetati, ca sa traiti vesnic.nu stiu cat intalegi tu din toate astea.dar daca faci precum romanul la porunca; sa nu preacurvesti; pai eu NU PREA, e clar.probabil nu ai auzit nici de dreapta masura? bolile date de Dumnezeu? hai bafta ca nu am cu cine.

| KhludCiprian a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii traiesc doar cu paine si apa, dar drept dovada ca doar 1/3 sunt crestini, cei mai multi traiesc 2/3 cu orice altceva dar nu cu cuvintele de la Dumnezeu, daca consideri ca doar Biblia e cuvantul lui Dumnezeu. Daca mai pui ca nu toti crestinii sunt crestini exact cu versetele care le spui, vei ajunge ca o mica minoritate pare ca traieste si cu altceva decat cu "paine si apa".

Dar inteleg, acum vorbim de Ev. dupa Ioan, ce e una foarte simbolica, dar ignori cam orice altceva legat de boli, dat fiind ca citatele dvs nu zic nimic de boli? Ci de subzistenta.

Nu stiu de ce crezi ca "nu prea" inteleg din toate acestea. Dar sa zicem ca nu as intelege: nu arata cel putin ca "Legea lui Dumnezeu nu e scrisa in inima mea"? Asta era punctul ce se pare ca l-ai citat din Epistola catre Romani, care merge sa judece pe oricine, mai putin cand il punem in aplicare!

Te rog citeste mai jos cateva versete legate de boli (voi folosi Cornilescu):
Exod 23:25
25 Voi să slujiţi Domnului, Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvînta pînea şi apele, şi voi depărta boala din mijlocul tău.
Iacob 5:14-15
14 Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe presbiterii (Sau: bătrîni.). Bisericii; şi să se roage pentru el, după ce -l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.
15 Rugăciunea făcută cu credinţă va mîntui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.

Deuteronom 29:22
Vîrsta de oameni care va veni, copiii voştri cari se vor naşte după voi şi străinul care va veni dintr'o ţară depărtată, -la vederea urgiilor şi bolilor cu cari va lovi Domnul ţara aceasta,

Ai citit Iov!?

Bonus:

Lev 20:18
Dacă un om se culcă cu o femeie care este la sorocul femeilor, şi -i descopere goliciunea, dacă -i descopere scurgerea, şi ea îşi descopere scurgerea sîngelui ei, amîndoi să fie nimiciţi din mijlocul poporului lor.

Daca asta e extra, pe langa "apa si paine", personal nu vreau sa primesc!

| Anonim a răspuns (pentru KhludCiprian):

Are dreptate biblia in cele postate de tine.nu ai tu dreptate in cum interpretezi, iar eu am spus, nu am cu cine; fiindca nu doresc o cearta de vorbe si nici nu caut pietre de poticnire.fiindca alea vin si fara sa le caut.caut doar sa le ocolesc si sa caut adevarul si intelepciunea in cunoastere despre Dumnezeu si despre cel trimis de el, aceasta fiind viata vesnica.ce vrei tu si ce nu vrei nu ma intereseaza.in privinta religiei si a credintei, nu TPU, ne poate ajuta si mai ales nu oamenii, fiindca este scris; se cade sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.

| Zamolxe777 explică (pentru anonim_4396):

Pai uite imi fac probleme pentru altii, pentru ca imi pasa.Eu imi traiesc viata mea, dar asta e una din micile mele preocupari.Mersi de raspuns.

| Zamolxe777 explică (pentru KhludCiprian):

Stiinta nu omoara in totalitate bolile "date" de Dumnezeu.In ultima vreme stiinta s-a industrializat si a servit ca aliat al puterii.A fost folosita pentru interese nationale si personale.Si nu cred ca bolile sunt date de Dumnezeu.Adica unii oameni sufera de anumite boli din cauza lipsurilor de vitamine, minerale etc.Insa tu ce crezi, legat de intrebare?

| KhludCiprian a răspuns (pentru Zamolxe777):

Din intelegerea de azi bolile apar cand corpul nu mai este in balanta cu mediul de lucru. Sunt multe motive pentru care acestea apar, dar cele mai cunoscute sunt:
- microbi
- lipsa sau surplus de macro-nutrienti (adica mananci prea putin sau prea mult)
- lipsa (mai rar surplus) de micro-nutrienti (vitamine, metale, etc.)
- otravuri si elemente toxice (de exemplu poluarea aerului, poluare fonica, etc.)
- alti factori externi precum: stres social, iradiatii (Cernobil sau ca stai prea mult la soare si nu ai suficienta melanina), etc.

Legat de corporatii si implicarea lor, cred ca ai dreptate: corporatiile au fost criticate ca ele nu au o motivatie morala asa cum sunt definite, ce fac inclusiv cele ce sunt in industria medicamentelor sa fie la fel (adica imorale).

Legat de sursa bolilor avem doua perspective:
- cea stiintifica (ce e aceea ce a inceput odata cu Pasteur in secolul XIX) si e in acord cu primul meu paragraf
- si cea teista (de obicei e formulata: in fiecare eveniment este o cauza transcedentala - cauta argumentul Kalaam ce "dovedeste pe Dumnezeu"). Interpretarea stricta a Bibliei spune ca Dumnezeu e sursa bolilor (dar si solutia la ele) si chiar orice interpretare (de exemplu un a creationista: cine ar fi putut sa creeze microbii decat Dumnezeu!?) in jurul acesteia trebuie sa implice pe Dumnezeu ca generator. Sunt interpretari ce zic ca bolile au fost facute odata cu caderea omului in pacat si universul a fost corupt, dar acestea sunt deja interpretari elaborate, si ii las pe cei ce le tin sa le apere/sustina). Legat de Diavol (sau Satan, sau Lucifer, etc.), acesta nu este sursa bolilor, el poate doar influenta pe Dumnezeu (ca sa puna oamenii la incercare, precum in Iov), sau sa ii faca pe oameni sa pacatuiasca (si Dumnezeu sa dea boli pentru ca ei sunt pacatosi).

| KhludCiprian a răspuns (pentru anonim_4396):

Te citez: "Mai superficialule?"
Cred ca am fost destul de detaliat (cred ca e opusul cuvantului Superficial) si de asemenea ti-am dat interpretarea ce cred ca e singura ce se poate justifica din Biblie legata de boli, deci cred ca altcineva din noi doi n-a citit atent Biblia. Dar oricand te rog sa imi dai clarificari (inclusiv biblice).

De asemeni, a spune ca am sarit versete ca nu stiam unele versete, cred de asemenea ca a fost o mica "scapare" din partea ta. Ai auzit de "Jesus seminar"!? Vei vedea ca toata Evanghelia dupa Ioan este considerata de exegeti ca fiind o dimensiune filosofica a lui Isus (adica Isus n-a zis nimic din ea) si ca Ev. Ioan spune multe lucruri cu "Eu sunt..." si azi in majoritatea exegetica se considera ca istoric Isus n-ar fi zis astea. Asta inclusiv de exegeti crestini precum D. Wallace sau C. Evans! Dar multumesc ca imi citezi Ioan in necunoasterea mea...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dupa biblia voastra putem face noi cele mai bune fapte de pe pamant tot degeaba, a nu crede in mos craciun e pacat mare si te duci langa mos cracila jos

anonim_4396
| Anonim a răspuns:


Sunt convins ca ne nastem de sute ori ca sa dobandim perfectiunea.
Iadul si raiul sunt concepte pentru incepatori asa cum unui copil ii spui ca barza ii va aduce un fratior.

| DarkAndDreary a răspuns:

Nu. Nu se va intampla nimic cu ateii. Sau agnosticii sau oamenii primitivi.

| Peaches a răspuns:

Curiozitatea ta este nemasurata! happy De fapt ce este raiul si ce este iadul? Cine face trierea si..hm... o multime de intrebari. Uite, cauta si afla ce a spus Miceal Ledwith; vei auzi lucruri interesante de la aceasta persoana care a fost consilierul papei Ioan Paul al II-lea si a avut acces la tot felul de documente. Nu raspunde neaparat la intrebarea ta dar abordeaza problema intr-o maniera diferita.

| Zamolxe777 explică (pentru Peaches):

Mersi de informatie! Acum il caut!

| King18name a răspuns:

Doar Dumnezeu iti poate da un raspuns sigur... restul sunt doar pareri. Si oricum, nu e treaba noastrawinking

| Zamolxe777 explică (pentru King18name):

Interesant raspuns! Si este treaba mea.Sunt foarte curios si ma intereseaza!

| King18name a răspuns (pentru Zamolxe777):

E ok sa te intereseze, dar sa stii ca nu ai cum sa primesti un raspuns sigur la aceasta intrebare. cel mai bine intreaba-l pe Dumnezeu, poate o sa-ti raspunda laughingwinking

| Zamolxe777 explică (pentru King18name):

Cu ce sunt eu mai presus de unii oameni ca sa poata Dumnezeu sa-mi raspunda? Sunt asa de important? Si daca as fi, ar fi asa de corect sa-mi zica numai mie? Sunt alte zeci de mii de oameni care probabil isi pun aceeasi intrebare.

| LeeMinHo00 a răspuns:

Dumnezeu ii judeca pe toti dupa fapte, nu dupa credinta.

| NI_KA_IC_XC_1993 a răspuns:

Vor fi 3 mari Judecati: 1. Cea dupa Evanghelie, adica,, crestinii''. 2.Cea dupa lege, adica Evreii, care tin legea iudaica, cele 10 porunci! Si 3. Judecata dupa legea naturala. Insa ateii care au avut ocazia de a primi crestinismul si l-au refuzat, vor arde in iad!