|

Oamenii buni ajung in rai cei rai in iad, oke! Cei din rai sunt rasplatit, insa cei din iad sunt chinuiti de diavol, right? Asta inseamna ca Diavolul e o entitate buna, nu? avand in vedere ca ii pedepseste pe cei rai, asta e concluzia.

Intrebarea este: Diavolul e o entitate buna sau nu?

52 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bravo!
Realizaţi că doctrina chinului veşnic în focul iadului nu doar că sfidează raţiunea, dar este şi o blasfemie care îl dezonorează pe Dumnezeu şi îi îndepărtează pe oameni de El.
Gândeşte-te la încă un aspect: dacă Satan îi chinuie în iad pe cei care nu ascultă de Dumnezeu, înseamnă că între Dumnezeu şi Diavol există un fel de colaborare; că Satan îi "prestează servicii" lui Dumnezeu, ori Biblia arată că sunt entităţi totalmente opuse.
Argument suplimentar:
Romani 16:20 spune: "Iar Dumnezeul care dă pacea îl va zdrobi în curând pe Satan sub picioarele voastre."
Se pare că Satan va fi nimicit, va fi distrus. Cine rămâne de "fochist" în iad? laughing

| explică (pentru RaduRadu01):

Cel mai bun raspuns, si nu pentru ca asta vreau sa aud. Daca Dumnezeu ne iubeste atat de tare, atat de mult, indiferent de actiunile noastre ar continua sa ne iubeasca, nu conteaza cate greseli am facut. Daca ar fi vrut sa toti sa asemenea lui (buni, iubitori etc) de ce nu ne-a facut perfecti? Keep Safe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MisFit20):

Pentru ca ti-a dat libertatea sa alegi. Se poate iubire cu forta? Pai vezi?
Logic este atunci cand nu crezi in nimic, incercand sa te strecori in mintea oricui pentru a-l aduce de partea ta(ateii). De fapt nu stiu de ce se declar atei pentru ca ei oricum nu cred in nimic. Dar atei credeti ca sunteti? De ce sustineti asta, pe ce baza? Si cu cata convingere, onoare etc.
Dumnezeu a pus dorinte in noi: de cunoastere, de mai bine, de fericire, de iubire, si se mai pot continua. Normal ca in orice Scary movie trebuie sa existe si bad gay. Pacat ca se cheama Satan, Diavol si alte dialecte.
Rau fac, stand si crezand ca, creierul meu stors pe niste taste iti vor aduce adevarul. E nevoie de mila si indurare pentru asta, nu de mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Analytical):

Nu sunt ateu, nu sunt credincios dar am interese spirituale.Nu trag pe nimeni de partea mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
51 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu,iar iadul in Biblie se refera la moarte sau distrugere eterna. Apocalipsa21:8.Dar e foarte bun argumentul tau pentru persoanele care cred in chinul iadului, ca sa inteleaga ca Dumnezeu si Biblia nu e de acord cu asa ceva ci e doar o figura de stil folosita legat de iad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu mai exista bun si rau...toti suntem pacatosi; nu te chinuie diavolul, ci pacatele, si arzi si ciaules.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Treaba sta in felul urmator: dumnezeu e bine/bun, apropierea de el inseamna viata, fericire, liniste, lumina..., diavolul e rau pentru ca incearca sa te departeze de dumnezeu aducandu-ti moarte, tristete, neliniste, intuneric..., nu te pedepseste el, nu pedepseste raul, ci te duce, cu voia ta, intr-un loc unde nu exista dumnezeu, de asta e rau. Sunt atee.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cate stiam eu Diavolul simte o placere cand chinuie sufletele in iad si face de altfel orice sa te ispiteasca in timpul vietii ca sa poata sa iti chinuie sufletul dupa moarte. Asa ca trage si tu concluziile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai putin ai gresit care om e bun din 2, 1 miliarde de crestini? fi serios toti sunt rai

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Veşnicia este o REALITATE pentru toate sufletele!
Ecclesiast 3, 11 -"Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!"

Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt VEŞNICE!
Nu vrea nimeni varianta a doua, happy a îndepărtării de Sursa Vieţii şi a Fericirii, dar în creştinism, Sfanta Scrptură este cea lăsată să se pronunţe, nu iniţiativele unuia sau altuia:

Fără a ne pierde în interpretări neautorizate despre ce a vrut să spună Biblia în acele zeci de versete despre LOCURILE DE FERICIRE sau cele de nefericire, înţelegem pentru început că sufletul este vesnic. Cuvântul repetat de nenumărate ori în Biblie, cuvântul "veşnic", "veşnicie" are un singur sens: ETERN, fără sfârşit…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Nu Dumnezeu este cel ce pedepseşte! Ceea ce va aduce suferinţă unora dintre suflete este tocmai îndepărtarea lui Dumnezeu. Iar dacă de Dumnezeu s-au îndepărtat, un alt motiv de suferinţă va fi acela al "companiei" îngerilor răi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Cum să fie diavolul o entitate buna? Este un eşec total faptul că unii oameni aleg îndepărtarea de bine, de Dumnezeu. Suferinţa acelora nu este un lucru bun pentru nimeni.
Nu. Nu are cum să fie văzut astfel...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Spui că diavolul îi va pedepsi pe cei răi, şi nu eşti prea departe, dar nu este aceasta o acţiune bună sau necesară. Este doar o consecinţă, doar un eşec!

Dar în mod clar nu Dumnezeu este cel ce pedepseşte! Ceea ce va aduce suferinţă unora dintre suflete este tocmai îndepărtarea lui Dumnezeu. Iar dacă de Dumnezeu s-au îndepărtat, un alt motiv de suferinţă va fi acela al "companiei" îngerilor răi... iar existenţa acestora este VEŞNICĂ:
- "…focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."(Matei 25, 41)
- "Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.(Iuda 1, 6)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Cum este posibil ca Dumnezeu să fie IUBIRE, dar să existe şi nefericire de durată?
Un singur răspuns: nu este consecinţa alegerii Lui şi a iniţiativei Lui, ci a RESPECTĂRII LIBERTĂŢII omului şi consecinţa unei mari PĂRĂSIRI: A OMULUI care Îl părăseşte pe Dumnezeu, îl ignoră toată viaţa, îşi părăseşte Sursa Fericirii şi vieţii lui…
De ce "de durată"? Pentru că omul este de la bun început o "investiţie veşnică", o "investiţie" pentru veşnicie…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Deci în mod categoric, diavolul nu e o entitate bună!
Întrebarea este dacă omul riscă să îi calce pe urme? Este posibil ca omul să se încrânceneze pe o poziţie a răului? Omul, ar putea el păstra în mod continuu calea "îndepărtării"?
Dacă vedem exemplul "duhurilor răutăţii" care nu intenţionează să se întoarcă din calea lor rea… înţelegem că din păcate este posibilă şi omului această experienţă a "încleştării" în ură faţă de semeni, faţă de Creatorul său…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

În Apoc. 21, 8, „Moartea a doua" însemnă acolo, pierderea sufletului, „compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea mântuirii!

Unii prin prisma religiei diferite de creştinism, afirmă în mod greşit că în Apoc. 21, 8, „Moartea a doua" înseamnă „distrugere eternă"! Dacă apostolul a spus „moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară „a doua"? Doar pentru ca sufletul să mai fie înviat pentru vreo câteva zile şi apoi să moară iar? Nu putea fi „rezolvată" problema de la început?

"Moartea a doua" se referă la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică!

Pentru lămurire, Biblia oferă zeci și zeci de exemple care vorbesc în mod concret despre veşnicia locurilor sufletelor, atât a celor bune cât şi a celorlalte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe scurt, raiul înseamnă o apropiere de Dumnezeu ca Sursă a vieţii şi a fericirii în diversitatea cu care El deja ne-a obişnuit.

…Iar locul de suferinţă, este locul celor care în virtutea libertăţii lor s-au îndepărtat de Iubirea lui Dumnezeu. Egoismul lor în faţa semenilor şi a Divinităţii poate determina o astfel de stare de încrâncenare spre rău.

Ca să-ţi imaginezi că o astfel de împietrire a sufletului în îndepărtarea de Dumnezeu există, gândeşte-te la duhurile răutăţii, care ştiu calea de întoarcere dar pot totuşi să refuze orice formă de sinceritate şi recunoştinţă...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este iubire, el nu ucide pe nimeni, nu "desființează" sufletul nimănui. Toate sufletele sunt veșnice!

Păcatul este foarte mare, iar asta concret va însemna îndepărtare de Dumnezeu, o negare conştientă a Lui şi a promisiunilor Sale, a darurilor Sale!

Pe de altă parte, nici un suflet nu va muri, ci va trăi veşnic (depinde dacă în preajma lui Dumnezeu sau în îndepărtare totală de Darurile Sale) pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vă rătăciţi pentru că nu cunoaşteţi Biblia!
Ea spune că iadul este moartea a doua. Adică şi cei care nu au ascultat de Dumnezeu vor învia dar ca să fie judecaţi. În curând Domnul Isus Îşi va termina lucrarea de mijlocitor iar oamenii nu vor mai putea să fie iertaţi de păcate. Cei care au rămas cu ele nemărturisite vor rămâne asupra lor. Şi fi vor fi înviati. Vor fi judecaţi. Toţi vor cunoaşte că aceştia au avut posibilitatea să fie salvaţi, să fie mântuiţi şi nu au vrut. Sentinţa lor va fi moartea definitivă. La urmă va muri şi Satan.

SFAT: Nu fiţi cu mintea îngustă luându-vă după concepţiile populare. Şi cine nu a citit niciodată toată Biblia să nu îl aud vorbind de ea. Este o lipsa de educaţie ca omul să vorbească despre ceva doar din auzite fără să se documenteze personal.
Concepţia unui iad care arde veşnic este luată de la catolicism şi acceptată de bor. Biblia nu susţine aceasta teorie. Asta înseamnă că aceste biserici sunt false. Dar mai înseamnă şi pierdere de suflete.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Lucrurile scris in Biblie nu trebuie intelese cuvant cu cuvant, trebuie sa ii intelegi mesajul de dincolo de cuvinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MisFit20):

Uite aici o emisiune interesanta, nu e chiar la subiect dar cred ca o sa iti placa:

http://www.youtube.com/watch?v=uX7hJK0_ZK8

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Amandoi (Yahwe si Satana) sunt la fel de tampiti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta-i una dintre invataturile false ale crestinatatii.ce trebuie tu sa sti.Raiul si Iadul nu exista.Gandeste-te in biblie se spune ca Dumnezeu este iubire.cum ar putea un tata bun si iubitor sa-si pedepseasca copilul bagandu-i mana in foc? dar sa si-l chinuie vesnic intr-un foc? apoi logic satan ii chinuie pe oameni la cererea lui dumnezeu, deci dumnezeu colaboreaza cu satan. FALS. Ortodoxia sustine ca satan sau diavolul este proprietarul sau creatorul iadului.FALS.Singurul care a creat cv este Dumnezeu.deci Iadul nu exista.


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O situatie (filozofica/imaginara dar si reala) are mai multe fatade, depinde din ce unghi privesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca e asa: Satan ii pedepseste pe respectivi pentru ca nu l-au slujit, din cate am inteles cei ce il slujesc pe Satan sunt rasplatiti atat in viata aceasta cat si in cea de apoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bullshit. Adevarul e ca nu stie nimeni si noi doar ne dam cu parerea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este bun si este Binele. Diavolul fiind adversarul Lui (=Satan) este rau. Dar Dumnezeu are capabilitatea sa faca raul sa lucreze spre un scop bun. Chinurile iadului, si iadul in general sunt un astfel de rau: un rau care contribuie la justitie; Facand rau (chinuindu-i pe oamenii din iad), diavolii lucreaza la un aspect al justitiei, iar justitia e un lucru bun.

Chiar si de partea astalalta a prapastiei, in viata aceasta, diavolul are un asemenea rol. El este Ispititorul, iar fara posibilitatea de a gresi, noi nu am avea merit. Asadar, diavolul contribuie ca oamenii sa aiba merit, sa se poata mantui.

Vedem adesea in Biblie ca Dumnezeu isi realizeaza planurile folosind atat oameni cu totul nevolnici (precum Moise, Iosif, David) cat si oameni rai (precum Faraon). Daca Faraon nu i-ar fi persecutat Poporul Ales, acesta nu ar fi plecat spre Tara Fagaduita, fiindca ar fi dus-o foarte bine in Egipt, cu care se obisnuise. Chiar si asa nu toti ar fi plecat, incat e de presupus ca fara Cele Zece Plagi nu ar fi plecat niciunul. Vedem, deci, ca Dumnezeu de multe ori lucreaza si prin cei rai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei buni vor moşteni pământul cei răi vor muri!
ce e atât de greu?
nu există nici un IAD în care să fii chinuit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista Iad si Rai...toti expiram la un moment dat si atat. Caz inchis :3

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu toti oamenii care mor ajung in rai sau in iad. Scrie asta si in (mult prea sau chiar exagerat de) sfanta biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru millyca):

Banuiesc ca esti catolic, In catolicism e prezent si purgatoriul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MisFit20):

Nu. happy Dar e un punct bun si asta. Vezi, unii cred ca exista purgatoriul. Mai cauta si despre "locuinta mortilor", cauta despre "iazul de foc". Iazul de foc, acolo este "plansul si scrasnirea dintilor", un fel de super iad. Dar ca sa iti raspund la intrebare in cele din urma, diavolul cred ca este o entitate folositoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru millyca):

Bun e folositoare, pentru cei ce sunt rai. Da gandim si percepem diferit, lucrurile subiective precum o pictura, o melodie, o carte, un film. Dar daca Biserica spune ca asa e raul in iad, bunul in rai, de ce continuam sa gandim subiectiv...Un fel de matematica abstracta.
Multumesc pentru ideile voastre, sunt ceva din care poti invata. Si va multumesc pentru ca ati impartasit cu mine opiniile voastre, toate sunt bune si interpretate bine, din punctul meu de vedere. Keep SAFE

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce-mi place ca toata lumea e experta in religii si biblii dar de fapt toti cred in aceleasi basme jidanesti de speriat lumea (da, sunt ateu). Asta e cea mai urata si penibil latura a crestinismului (sau a religiilor in general), aceea ca se bazeaza in totalitate pe frica si nici decum pe iubirea aproapelui. Frica de a nu ajunge in Iad sau alte locuri similare si tot odata asteptarea unei rasplate pentru buna purtare a oilor, evident Raiul.
Interesanta totusi abordarea. Diavolu' e mai curand "partea intunecata a lui Dumnezeu", nici decum un alt personaj.
Dar hei, Dumnezeu te iubeste atat de mult incat a creat Iadul sa te arda o eternitate, in caz ca nu-l iubesti inapoi. Pfaahahaha.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

And that's why i don't do religion.
Ai o logica puternica!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, ii pedepseste crud fara mila, pentru ca ei au fost rai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti gasi un raspuns pentru intrebarea ta, iti dai seama ca fiecare gandeste in felul lui, normal ca niste pocaiti ti-ar spune ca Diavolul este cel rau intotdeauna indiferent de ce-ar face, niste atei ti-at spune ca niciunul nu este bun, fiindca nu exista si multe alte chestii de genul asta. Parerea mea este ca noi nu ar trebui sa traim dupa astfel de principii, si nu ar trebui sa punem astfel de intrebari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IustinGood):

Pai uite ca avem libertatea si dreptul de a trai dupa propriile principii si ne putem pute oricate intrebari vrem in legatura cu orice aspect al vietii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru pinacolada4):

Aceea era doar parerea mea, n-am zis ca ne obliga cineva sa nu ne punem intrebari de genul acela

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IustinGood):

Asta am inteles si iti dau dreptate, dar ideea era ca daca nu ne-am pune intrebarile respective, nu am ajunge sa gandim asa cum ai descris tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru pinacolada4):

Vrei sa spui ca e oke sa taceam si sa ne obisnuim cu ideea ca asa e si asa va fi, pentru ca asa trebuie sa fie?
Trebuie sa avem curiozitatea sa vedem ce suntem, unde mergem... happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MisFit20):

Nu, chiar deloc. Nu este nimic ce va fi, doar pentru ca asa trebuie sa fie. Este evident ca fiecare are libertatea de a-si crea viata dupa cum doreste, iar in ceea ce priveste subiectul discutat, parerea mea este ca evident nu exista diavol sau iad... DAR intrebarile legate de acest aspect sunt bune pentru ca ne ajuta sa dezvoltam o gandire critica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde Cum o consideri tu. eu o consider si buna si rea buna in felul ca iti da o lectie si in modul rau ii ca te chinueste si in rai acolo ii fain ca faci tot ce vrei si ii rau ca te vei invata "rasfatat" si se spuna ca isus va reinvia oameni cand ii va reinvia asa vei fi in lumea reala tu nu vei mai gandii. deci fiecare cum gandeste!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Smecherul_Ady_1996):

Bine punctat Ady. Apoi dupa ce Iisus v-a invia pe cei din rai, acestia vor fi rasfatati, iar cei din iad inviati vor fi piosi si fricosi? Se schimba rolurile? Keep Safe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MisFit20):

De fapt aici gresesti de exemplu in caine cand ii mic daca il bati ce se va intampla cu el cand va fi mare? va fi rau si va musca asa se va intampla si cu oameni cei din iad vor fii rai! FUNDA? PLZ

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Smecherul_Ady_1996):

Oamenii au ratiune si sentimente spre deosebire de caini. Omul are sentimentul fricii, odata intors se intoarce cu acea frica? Poate fi o explicatie pentru diferentele de curaj intre oameni?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MisFit20):

Nu stiu da imi dai funda te rog frumos ca n-am nici un raspuns castigator

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Smecherul_Ady_1996):

Ady, cauta o intrebare de-a mea la care nu am dat funda, raspunde ceva la plesneala si te fac eu cu o funda.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru millyca):

Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Profesor de logica ar trebui sa fii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai daca diavolul chinuie inseamna ca e sadic si un om/entitate sadica nu reprezinta binele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O credinta comuna este cea conform careia tot ceea ce exista este dumnezeu, astfel diavolul se supune lui dumezeu sau este o forma de maifestare a acestuia din urma. Prin urmare fabulosul personaj inventat de oameni poate fi bun si/sau rau, dar aceasta concluzie ramane la latitudinea fiecaruia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează