| timoteidoi a întrebat:

Plecand de la acest verset Biblic care ne arata ca si inainte de sacrificiul lui Isus era suficient "detergent" de spalat pacate:

Evrei 9.13. Căci dacă sângele ţapilor şi al taurilor şi cenuşa
junincii, stropind pe cei spurcaţi, îi sfinţeşte spre curăţirea trupului,
14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos.

De unde au impresia credinciosii crestini ca Isus trebuia sa se sacrifice pentru iertarea pacatelor omenirii, pentru ca vedem din Biblie ca era bun si sangele caprei sau a junincii?

Cine stie sa-mi explice?

33 răspunsuri:
| martzian a răspuns (pentru timoteidoi):

E irelevant sa ii amintesti ce ai intrebat, in conditiile in care eu ti-am oferit raspunsul la intrebare. Faptul ca nu ai obisnuinta de a citi nu este vina nimanui.

"Te rog nu mai imi posta romane ca nu am timp sa ti le citesc." - In cazul acesta nu mai pune intrebari! Ti-am dat raspunsul, citeste-l... Nu ma poti contrazice daca nu stii ce am spus, nu?

Cateva certitudini:
1. Isus ESTE Dumnezeu.
2. Noul Legamant ESTE dat de catre Dumnezeu. El a fost proorocit cu multi ani inainte de nasterea Domnului, ai si referinta mai sus.
3. Nu l-am "acuzat" pe Isus de nimic. Faptul ca vorbea sau nu limba greaca este irelevant. Eu am dat in urma cu ceva ani interviuri la BBC si la NBC, pe vremea cand eram director de organizatie. Chiar si cele date in limba romana reflecta exact ceea ce am spus, nu m-am putut plage ca varianta in engleza ar diferi cu ceva. Nu avem nici o baza sa afirmam ca relatarea din greaca a cuvintelor Lui si-a pierdut din acuratete. Iar cuvintele lui, asa transcrise in greaca cum sunt, schimba vieti, chiar si la aproape 2000 de ani distanta.

PS: Ti-am mai spus, viata e frumoasa. Enjoy! happy

Răspuns utilizator avertizat
| martzian a răspuns (pentru timoteidoi):

Ti-am recitit o parte dintre comentarii. Din fericire esti inofensiv pentru ceilalti. Abordarea asta paranoida si intentionat impinsa catre irational nu poate starni decat mila sau manie - la orice om cu un minimum de minte - nu poate fi luata in serios. Din nefericire iti faci rau propriei persoane - nu ma refer doar la nivelul adevarului religios ci chiar si in chestiuni ce tin de relatii, folosirea timpului liber si inclinatia catre a permite instalarea unor dependente.

La "raspunsurile" de mai sus nu prea ai ce sa raspunzi, iar tu stii asta. Noi maine mergem cu familia la muzeu. Te sfatuiesc si pe tine sa faci ceva similar - altceva decat sa faci pe teologul de serviciu pe internet. Pentru ca, oricat te-ai incorda, adevarul nu se poate modifica.

Fii binecuvantat!