| Oral a întrebat:

Salutare de cateva zile nu pot sa dorm seara deoarece ma tot gandesc la ce e dupa moarte sau daca e ceva...
Asa ca am vorbit cu mai multe persoane si acestea mi-au zis:
1. Din punctul de vedere al unui ateu pamatul si toate sau creat de la big bang si omul a aparut prin evoulutie.
Dar aici apare o intrebare Uninfersul cum a fost creat si de cine?
2. Din punct de vedere al unui credincios (Crestin, catolic, musulman, etc) Dumnezeu a creat tot universul si tot ce e in el.
Si cu asta putem raspunde la intrebarea 1...
Dar odata cu aceasta apare o alta intrebare. Dumnezeu de cine a fost creat? Sau cum a loat nastere?
Facand o paranteza ce rost are viata daca oricum odata si odata nu o sa mai existi.
De ex uni oameni zic nu traiesti degeaba ca faci o familie si iti lesi copilu sa iti duca numele si chestii din astea.
Dar stai oleaca eu nu mai exist ma doare in pla de copilul meu... Iao logic. Odata si odata nici el nu o sa mai existe eu nu vad rostu vieti... )
Daca ma poate si pe mine lamuri cineva. Cred ca nu am fost prea direct. Dar sincer ma zgarie aceste intrebari pe creier de ceva timp si as vrea sa vad daca ma poate lamuri cineva.
Am mai auzit ca se intampla diferite minuni 1 data pe an, de ex de pasti si de craciun si inca cateva sarbatori asa e?

Răspuns Câştigător
| martzian a răspuns:

Buna seara, imi cer scuze ca intervin, pentru ceva clarificari.

"teoria Big Bang raspune in primul rand la intrebarea "Cum a aparut Universul?" - Va contrazic ferm. Sunt mai multe versiuni de teorie BB si niciuna nu a reusit sa explice punctul zero al aparitiei Universului si nici sa o demonstreze. Principiile termondinamicii sunt contrazise in cazul aparitiei din nimic. Daca nu ma credeti, va rog sa rezumati aici aceasta "teorie".

Apropo de incest, eu am raspuns de mai multe ori la aceasta intrebare. Un simplu search v-ar fi lamurit. Dumnezeu a interzis această practică - numindu-o pacat - la multi ani dupa acest moment (vezi Levitic 20). Ceea ce Dumnezeu numeste pacat are ca justificare de multe ori protectia noastra, la fel si in acest caz. Ca sa nu redau ceea ce deja am spus de multe ori, va ofer un articol scris tot de mine pe aceasta tema: http://martzian.wordpress.com/2009/09/29/incestul-nu-este-biblic/

63 răspunsuri:
| martzian a răspuns (pentru Inferno):

"Si e spre binele tau, crede-ma. Faca asta doar ca sa pot sa iti acord mai mult credibilitate." - O sa te rog sa nu fii obraznic. Ma refer, desigur, la sugestiile mincinoase, nu la altceva. Sau, de ce nu, o sa te rog sa ma decredibilizezi, demonstrand, odata pentru totdeauna, ca singura referire pe care o fac eu la stiinta (anume ca ea NU ofera demonstratia pentru aparitia lumii din nimic, ba chiar o contrazice) este apa de ploaie si ca de fapt exista o astfel de demonstratie. Aroganta ta nu da bine, dragul meu. Nu simt nevoia sa ma protejezi.

| Inferno a răspuns (pentru martzian):

Eu stau pe TPU din dorinta de a ma apropia din ce in ce mai mult de Dumnezeu si religia crestina, incercand sa invat de la intelepti ca tine, si ca alti crestini de aici, tainele Universului. Ma ghidez in viata dupa vorbele inteleptilor crestini de pe TPU, deoarece vreau sa urmez calea lui Hristos intru mantuirea sufletului. Evident este vorba de o atracie uman-divina pe care Dumnezeuva lasat-o in fiecare dintre noi.

| Inferno a răspuns (pentru martzian):

Te-am jignit? Partea cu "intelepti ca tine" a sunat mai dur decat am intentionat.