| iusy98 a întrebat:

Teoria evolutionista vs teoria creationista.Argumente serioase. big grin

Răspuns Câştigător
| martzian a răspuns:

Stai putin, mai bine sa le prezentam pe amandoua, cap la cap si succint. happy

Prima teorie sustine un univers creat din nimic si de catre nimeni, un accident in afara materiei si oricarei forme de existenta, aparitia vietii nu din materie moarta ci fara nici o baza materiala. Nu poate demonstra ceea ce afirma, iar probabilitatea este foarte mica dupa unii, iar dupa altii zero barat. Ceilalti nu conteaza pentru ca probabilitatea se calculeaza pe informatie, nu pe nimic.

A doua teorie sustine ideea unui univers creat de o forma eterna de inteligenta - atotputernica insa. Probabilitatea poate parea tot foarte mica, dar - fara sa poata explica eternitatea si atotputernicia - ea ofera explicatia sursei de energie initiale.

Ambele teorii accepta ideea de etern, infinit in spatiu si timp. Una insa ofera explicatie pentru energie - sursa, cealalta nu. Prin urmare ambele necesita credinta - una in Dumnezeu creator si cealalta in nimic creator.

"Creatorul tau din ce elemente este format?" - Dar creatorul tau din ce elemente este format? Nu poti cere genul asta de explicatii daca nu le poti oferi pentru cealalta teorie, in compensatie. happy

Stii care este o diferenta majora dintre cele doua teorii? Una se schimba anual si se zbate in zadar sa gaseasca explicatii care se demonsetreaza a nu sta in picioare, cealalta ramane mereu la fel si nu poate fi demontata, desi a fost lansata prima. In fine, nu poti sa ai un minimum de cunostinte de fizica, chimie, biologie si sa accepti gogosile evolutioniste.

Pana la urma, unul dintre cei mai cunoscuti atei din lume (Richard Dawkins) spune: "nu pot fi sigur ca nu exista Dumnezeu". Intelegi? Omul onest de stiinta, cat ar fi el de capos, nu poate elimina posibilitate asta...

Din fericire putem fi siguri de raspuns. Cum, ma vei intreba, daca informatia nu ne ajuta? E simplu: PRIN EXPERIENTA.

Cauta... si vei gasi. happy

31 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și de ce trebuie să accept aceste teorii?
Pa, pa.

| Nucreeed a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Ma tu citesti intrebarea inainte sa comentezi?rolling on the floor) n'are niciun sens raspunsul tau...mai bine nu mai dai...toate raspunsurile tale contin doar "buna."; "pa, pa." rolling on the floor)

| Geass a răspuns:

Bin Laden vs Superman, Superman are o poveste mai amplă, are super-puteri şi poate opri un tren cu dinţii.Bin Laden, un simplu om, care este( sau era ) cunoscut ca un terorist şi nu prea multă lume îl plăcea. Diferenţa dintre ei este că Bin Laden există( sau a existat ) pe lângă când Superman nu.Cam asta este şi cu cele două teorii, una explică totul logic, cealaltă bate câmpii spunându-le oamenilor cât de superiori sunt ei pentru că au fost făcuţi din ţărână.

| danay72 a răspuns:

Ştiinţa şi relatarea biblică despre creaţie
Mulţi afirmă că ştiinţa contrazice relatarea biblică despre creaţie. În realitate însă, contradicţia nu este între ştiinţă şi Biblie, ci între ştiinţă şi convingerile grupărilor religioase care interpretează Biblia în sens strict literal. Unele grupări de acest fel susţin în mod eronat că întreaga creaţie fizică ar fi fost adusă în existenţă în şase zile a câte 24 de ore, acum circa 10 000 de ani.
Totuşi, Biblia nu sprijină această idee. Dacă ar sprijini-o, multe descoperiri ştiinţifice din ultimii 100 de ani ar pune sub semnul întrebării exactitatea ei. Un studiu atent al textului biblic dezvăluie că faptele ştiinţifice nu vin nicidecum în contradicţie cu Scripturile. Având în vedere toate acestea, Martorii lui Iehova nu sunt de acord cu mulţi creaţionişti. În continuare vom vedea ce ne învaţă în realitate Biblia.
Când a fost ‘începutul’?
Relatarea din Geneza se deschide cu o afirmaţie simplă, dar plină de forţă: „La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul" (Geneza 1:1). Mulţi biblişti sunt de acord că acest verset se referă la o lucrare care nu a avut loc în timpul zilelor de creare, descrise începând cu versetul trei. Implicaţiile sunt profunde. Conform afirmaţiei de la începutul Bibliei, Universul, inclusiv planeta Pământ, exista cu mult timp înainte de începerea zilelor de creare; Biblia însă nu specifică de când.
Geologii estimează că vârsta Pământului ar fi de patru miliarde de ani, iar astronomii afirmă că Universul ar avea nu mai puţin de 15 miliarde de ani. Oare aceste date — şi eventualele lor ajustări — contrazic afirmaţia din Geneza 1:1? Nicidecum, întrucât Biblia nu precizează vârsta ‘cerurilor şi a pământului’. Prin urmare, ştiinţa nu contrazice textul biblic.
Cât au durat zilele de creare?
Dar cât au durat zilele de creare? A fost fiecare literalmente de 24 de ore? Unii susţin că, întrucât Moise, scriitorul Genezei, a făcut mai târziu referire la ziua care a urmat celor şase zile de creare ca la un model pentru sabatul săptămânal, fiecare zi de creare trebuie să fi fost o zi propriu-zisă, de 24 de ore (Exodul 20:11). Sprijină textul din Geneza această concluzie?
Nu. Termenul ebraic tradus „zi" se poate referi la diverse intervale de timp, nu doar la un interval de 24 de ore. De pildă, când prezintă lucrarea de creare realizată de Dumnezeu, Moise se referă la toate cele şase zile de creare ca la o singură zi (Geneza 2:4). În plus, în prima zi de creare, „Dumnezeu a numit lumina Zi, iar întunericul l-a numit Noapte" (Geneza 1:5). Aici, doar o parte dintr-un interval de 24 de ore este definită „zi". Putem spune, aşadar, că nu există nicio bază biblică pentru a susţine, în mod dogmatic, că fiecare zi de creare a fost de 24 de ore.
Dar atunci cât au durat acestea? Biblia nu specifică. Totuşi, capitolele 1 şi 2 din Geneza lasă să se înţeleagă că a fost vorba de intervale lungi de timp.
Şase perioade de creare
Moise şi-a scris relatarea în ebraică, din perspectiva unui observator ce s-ar fi aflat pe Pământ. Ştim, de asemenea, că Universul exista înainte de începerea perioadelor, sau zilelor, de creare. Aceste informaţii elucidează în mare parte controversa referitoare la relatarea despre creaţie. În ce fel?
O analiză atentă a relatării din Geneza dezvăluie că durata unor lucrări de creare nu s-a limitat la o „zi", ci a cuprins două sau mai multe „zile". De exemplu, înainte de prima „zi" de creare, lumina ce provenea de la Soarele deja existent era împiedicată întrucâtva să ajungă la suprafaţa Pământului, probabil de nişte nori groşi (Iov 38:9). Pe parcursul primei ‘zile’, această perdea de nori a început să se rărească, permiţând luminii difuze să pătrundă în atmosferă.
În ‘ziua’ a doua, atmosfera a continuat să se limpezească, între norii groşi de deasupra şi oceanul de dedesubt formându-se un spaţiu. În ‘ziua’ a patra, atmosfera s-a limpezit atât de mult, încât cei doi aştri, Soarele şi Luna, au apărut „pe întinderea cerurilor" (Geneza 1:14–16). Cu alte cuvinte, din perspectiva unui observator de pe Pământ, aceşti doi aştri au devenit vizibili. Toate aceste evenimente s-au derulat treptat.
Relatarea din Geneza mai spune că în a cincea „zi" au început să apară ‘creaturile zburătoare’, termen care se referea inclusiv la insecte şi vietăţi cu aripi membranoase.
Limbajul Bibliei lasă să se înţeleagă că e posibil ca unele evenimente majore din timpul fiecărei zile, sau perioade, de creare, să fi avut loc treptat, nu dintr-o dată, şi ca unele dintre ele să se fi desfăşurat şi pe parcursul următoarelor zile de creare.
După „specia" lor
Demonstrează oare apariţia treptată a plantelor şi a animalelor că Dumnezeu s-a folosit de evoluţie pentru a produce marea varietate de organisme vii? Nu. Din relatarea biblică reiese cât se poate de clar că Dumnezeu a creat toate ‘speciile’ de bază atât din regnul vegetal, cât şi din cel animal (Geneza 1:11, 12, 20–25). Au fost aceste ‘specii’ originare programate să se adapteze la condiţii de mediu mereu în schimbare? Ce anume delimitează o ‘specie’, diferenţiind-o de toate celelalte? Biblia nu ne spune. Ea afirmă doar că vieţuitoarele ‘mişunau după specia lor’ (Geneza 1:21). Această afirmaţie transmite ideea că variaţiile posibile în interiorul unei ‘specii’ sunt totuşi limitate. Şi, într-adevăr, atât dovezile fosile, cât şi studiile moderne arată că principalele categorii de plante şi de animale au suferit foarte puţine modificări de-a lungul unor intervale mari de timp.
Contrar concepţiilor anumitor grupări religioase, Geneza nu ne spune că Universul, inclusiv Pământul şi vieţuitoarele de pe el, ar fi fost creat într-un interval scurt de timp din trecutul relativ recent. De fapt, descrierea pe care o găsim în Geneza cu privire la crearea Universului şi la apariţia vieţii pe Pământ este în armonie cu descoperirile ştiinţifice din epoca modernă.
Din cauza propriilor convingeri filozofice, mulţi oameni de ştiinţă resping declaraţia Bibliei că Dumnezeu a creat tot ceea ce există. Este interesant însă că, în străvechea carte biblică Geneza, Moise a scris că Universul a avut un început şi că viaţa a apărut în etape, progresiv, de-a lungul unor intervale mari de timp. Dar cum putea avea Moise acces la informaţii ştiinţifice exacte acum 3 500 de ani? Există o singură explicaţie logică. Cel care a avut puterea şi înţelepciunea de ‘a crea cerurile şi pământul’ a fost, cu siguranţă, în măsură să-i ofere lui Moise asemenea informaţii. Aceasta dă greutate declaraţiei pe care o face Biblia despre sine, că este „inspirată de Dumnezeu" (2 Timotei 3:16).

| RAY a răspuns:

Teoria evolutionista este un fapt nu o teorie cum cred uni,teoria evolutiei este dovedita prin fosile, adn, selectia naturala artificala s-a facut la grau, caini, porumbei etc
http://istoria-lumii.ucoz.com/load/dovezi_teoria_evolutiei/84
toata lumea stiintifica din toata lumea este de acord teoria evolutiei este un fapt, chiar si creationsti accepta o parte din ea desigur ce le convine din ea semn ca teoria evolutiei e un fapt


teoria creationista nu explica absolut nimic, nu detine nici macar o singura dovada, e doar un basm nu se poate teorie ea find o simpla ipoteza fara caracter stiintific
e atat de usor sa crezi in teoria creatiei cum s-a format pamantul
raspuns pai dumnezu si gata tea oprit din curiozitate, gandire daca nu ceezi ajungi pe veci in iad

teoria evolutiei e simpla
selectia naturala transmite cele mai bune gene mai departe in timp se nasc noi specii si prin izolare geografica
uitate la caini cate rase am facut noi in cateva mii de ani dar sute de milioane de ani ce se putea face

| AvalohAlyn a răspuns:

Există dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Vei găsi mai jos câteva motive clare şi sincere care ne fac să credem că există Dumnezeu…



De Marilyn Adamson


Nu-i aşa că ţi-ar plăcea ca măcar o dată să vină cineva la tine şi să îţi arate clar dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Fără nici o forţare din partea nimănui. Fără afirmaţii de genul: „Trebuie să crezi şi gata." Ei bine, iată, încerc aici să îţi ofer câteva motive care sugerează existenţa lui Dumnezeu.

Dar mai înainte aş vrea să te gândeşti puţin… Dacă cineva respinge până şi posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, atunci orice dovadă s-ar aduce, el o poate demonta, respingând-o printr-o explicaţie sau alta. Este ca atunci când cineva refuză din principiu să creadă că oamenii au ajuns pe Luna şi, oricâte informaţii ar primi, nu se va răzgândi. Fotografii ale astronauţilor în timp ce merg pe Lună, interviuri cu astronauţii, roci selenare… toate dovezile n-ar avea nici o valoare dacă persoana respectivă a ajuns deja la concluzia că oamenii nu pot ajunge pe Lună.

Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că unii oameni au văzut suficiente dovezi, dar că aleg să înăbuşe adevărul despre Dumnezeu.1 Pe de altă parte, acelora care vor să ştie dacă există Dumnezeu, Dumnezeu Însuşi le spune: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit."2

Înainte de a analiza datele referitoare la existenţa lui Dumnezeu, răspunde-ţi la întrebarea: „Dacă Dumnezeu chiar există, aş vrea să-L cunosc?" Iată apoi câteva motive care ne pun pe gânduri…
1. Există Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.

Ar putea fi date multe, poate nenumărate, exemple care reflectă „mâna" creatoare a lui Dumnezeu. Dar iată aici doar câteva:

Planeta noastră… mărimea sa e perfectă. La suprafaţa Pământului există un strat subţire de gaze, în cea mai mare parte azot şi oxigen, strat care se înalţă doar cam 80 km deasupra suprafeţei planetei. Dacă Terra ar fi fost mai mică, ar fi fost imposibil să aibă atmosferă, cum este cazul planetei Mercur. Dacă ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar conţine hidrogen liber, cum este pe Jupiter3]. Din câte se ştie, Terra este singura planetă a cărei atmosferă este alcătuită dintr-un amestec de gaze perfect pentru a susţine viaţa vegetală, animală şi umană.

Terra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.

Şi Luna, satelitul nostru, are mărimea perfectă… şi se află la o distanţă perfectă faţă de Terra, cu atracţia sa gravitaţională. Luna creează fluxul şi alte mişcări importante ale oceanelor – astfel încat apele oceanice să nu stagneze – şi în acelaşi timp împiedică vastele oceane să inunde uscatul4.

Apa… deşi incoloră, inodoră şi insipidă, totuşi nici o vietate nu poate supravieţui fără ea. Plantele, animalele şi oamenii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din apă (cam două treimi din trupul uman este apă). Vei vedea imediat de ce caracteristicile apei o fac să fie atât de propice vieţii:

Are un punct de fierbere şi un punct de îngheţ neobişnuit de ridicate. Apa ne îngăduie să trăim într-un mediu cu schimbări de temperatură, menţinându-ne în acelaşi timp organismul la o temperatură constantă de 36, 5 grade.

Apa este un solvent universal. Aceasta proprietate a sa face ca mii de substanţe chimice, minerale şi nutritive să poată fi transportate în tot trupul nostru şi în cele mai mici vase de sânge5.

În plus, apa este neutră din punct de vedere chimic. Fără să influenţeze componenţa substanţelor pe care le transportă, apa îngăduie ca medicamentele, alimentele şi mineralele să fie absorbite şi folosite de către organism.

Apa are o tensiune superficială deosebită. Aşa se face că apa din plante poate să curgă în sus, învingând forţa gravitaţiei, transportând apa şi substanţele hrănitoare până în vârful celor mai înalţi copaci.

Datorită faptului că apa îngheaţă de sus în jos şi pluteşte, peştii pot trăi chiar şi iarna.

Cam 96% din apa Terrei se află în oceane. Dar aici pe Terra există un sistem care îndepărtează sarea din apa oceanică şi apoi o distribuie pe toată suprafaţa planetei. Prin procesul de evaporare, se înlătură sarea din apa oceanică şi se formează norii; aceştia sunt mişcaţi cu uşurinţă de către vânt, împrăştiind astfel apa pe deasupra Pământului, pentru hidratarea vegetaţiei, a animalelor şi a oamenilor. Acest sistem de furnizare a apei şi de purificare a ei, de reciclare şi refolosire, ajută la menţinerea vieţii pe planeta noastră6.
2. Există Dumnezeu? Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa.

Creierul omenesc… procesează simultan un volum impresionant de informaţii. Creierul tău primeşte informaţii referitoare la toate culorile şi obiectele pe care le vezi, la temperatura din jurul tău, la presiunea cu care apasă picioarele pe podea, la sunetele din jurul tău, la cât de uscată îţi e gura, chiar şi cum apare acest articol pe ecran. Creierul înregistrează şi procesează toate emoţiile, gândurile şi amintirile. Totodată el urmăreşte continuu funcţiile trupului, cum ar fi ritmul în care respiri, mişcarea pleoapelor, senzaţia de foame şi mişcările muşchilor mâinilor.

Creierul uman procesează peste un milion de mesaje pe secundă7. Creierul analizează importanţa tuturor acestor informaţii, sortându-le pe cele relativ lipsite de însemnătate. Această funcţie de filtrare îţi îngăduie să te concentrezi şi să acţionezi cu eficienţă. Şi crezi tu că acest creier care se ocupă de peste un milion de informaţii în fiecare secundă, evaluându-le în acelaşi timp importanţa şi îngăduindu-ţi apoi să acţionezi în funcţie de cele mai pertinente informaţii… crezi tu că acest creier a apărut, pur şi simplu, la întâmplare? Au apărut dintr-o dată acele cauze biologice care au dus la formarea în mod desăvârşit a ţesutului, a fluxului sanguin, a neuronilor, a întregii structuri cerebrale? Creierul funcţionează altfel decât celelalte organe. Se caracterizează prin inteligenţă, prin capacitatea de a raţiona, de a provoca sentimente, de a visa şi de a planifica, de a acţiona şi de a comunica cu ceilalţi oameni. Cum putem explica existenţa la întâmplare a creierului uman?
3. Există Dumnezeu? „Întâmplarea" sau „cauzele naturale" nu pot explica în mod credibil toate aceste lucruri extraordinare.

Dacă nu credem că există Dumnezeu, atunci nu ne rămâne decât să credem alternativa: că tot ceea ce există în jurul nostru a apărut la întâmplare, din cauze naturale. Dacă cineva ar juca zaruri, ce şanse ar avea să dea doi de şase? Destul de mare, nu-i aşa?! Dar care ar fi probabilitatea ca pe nişte zaruri albe-albe să apară acele puncte negre? Ceea ce a încercat să dovedească Pasteur cu secole în urmă este confirmat acum de ştiinţă: viaţa nu poate apărea din ne-viaţă. Atunci de unde a apărut viaţa umană, animală şi vegetală?

Şi încă ceva: „cauzele naturale" nu pot explica de ce există un volum atât de mare de informaţii foarte exacte în ADN-ul uman. Celui care respinge ipoteza existenţei lui Dumnezeu nu-i mai rămâne să creadă decât că tot ceea ce există a apărut la întâmplare – fără nici o cauză, fără nici un plan, pur şi simplu, la noroc. Dar este o ofensă pentru raţiune să vezi un plan foarte complex şi să consideri că a apărut la noroc.
4. Exista Dumnezeu? Pentru a putea afirma cu siguranţă că nu există Dumnezeu, trebuie să ignori complet pasiunea unui număr enorm de mare de persoane care sunt convinse că există Dumnezeu.

Nu vreau să spun că un lucru este neapărat adevărat dacă un număr suficient de mare de oameni îl crede. În ştiinţă, de pildă, s-au descoperit despre univers adevăruri noi care au desfiinţat concluziile anterioare. Dar pe măsură ce ştiinţa a progresat, nici o nouă descoperire ştiinţifică nu a infirmat probabilitatea ca o minte inteligentă să fi conceput toate aceste lucruri. Ba chiar, cu cât se fac mai multe descoperiri despre viaţa umană şi despre univers, cu atât descoperim că acestea sunt mai complexe şi mai exact concepute. Noile dovezi nu numai că nu ne îndepărtează de Dumnezeu, ci indică cu şi mai mare precizie spre o sursă inteligentă care a creat totul. Oricum, dovezile obiective nu sunt totul.

Mai este o chestiune mult mai vastă. De-a lungul istoriei miliarde de oameni de pe tot globul şi-au confirmat convingerile ferme despre existenţa lui Dumnezeu – concluzii la care au ajuns în urma unei relaţii personale, subiective, cu Dumnezeu. Şi în zilele noastre milioane de oameni pot relata amănunţit despre viaţa lor cu Dumnezeu. Ei ne-ar arăta răspunsurile primite la rugăciunile lor, modul clar şi minunat prin care Dumnezeu le-a împlinit nevoile şi i-a călăuzit în luarea unor decizii personale importante. Ne-ar putea descrie în detaliu nu numai propriile convingeri, ci şi cum a acţionat Dumnezeu în viaţa lor. Mulţi oameni sunt siguri că există Dumnezeu, că este iubitor şi că li s-a dovedit credincios. Dacă încă eşti sceptic, poţi spune totuşi cu certitudine: „Eu am dreptate absolută, iar ei se înşală în ce-L priveşte pe Dumnezeu"?
5. Există Dumnezeu? Ştim că există fiindcă în mod constant caută să ne atragă la El.

Pe vremuri nu credeam în existenţa lui Dumnezeu. Şi nu ştiu cum se face că, precum toţi ceilalţi atei, eram foarte deranjată de faptul că unii credeau totuşi în El. Ce se întâmplă cu ateii… de folosesc atât de mult timp, atenţie şi energie, căutând să combată ceva ce ei nici nu cred că există?! Ce ne determină să facem asta? Când eram atee, îmi închipuiam că o fac fiindcă îmi pasă de acei sărmani oameni naivi… că o fac pentru a-i ajuta să-şi dea seama că îşi pun nădejdea în ce nu trebuie. Ca să fiu sinceră, mai aveam încă un motiv. Când îi provocam la întrebări pe cei ce credeau în Dumnezeu, eram în adâncul meu curioasă să văd dacă mă pot convinge că au dreptate. Căutam să fac acest lucru în parte şi deoarece doream să mă eliberez de „enigma Dumnezeu". Dacă le puteam dovedi în mod convingător că greşesc, atunci îmi puteam lua gândul de la subiectul acesta şi-mi puteam vedea de viaţa mea.

Nu mi-am dat seama însă care era adevaratul motiv pentru care eram atât de măcinată de subiectul „Dumnezeu"… fiindcă Dumnezeu Insuşi îl aducea la lumină. Am ajuns să înţeleg însă că Dumnezeu vrea să fie cunoscut. Ne-a creat pentru ca să-L cunoaştem. Ne-a înconjurat cu dovezi ale existenţei Sale şi ne pune chiar sub ochi această chestiune a existenţei Sale. Parcă nu puteam să nu mă gândesc la posibilitatea existenţei lui Dumnezeu. De fapt, chiar în ziua când m-am hotărât să recunosc că Dumnezeu există, mi-am început rugăciunea astfel: „OK, ai câştigat!" Poate că motivul subtil pentru care ateii sunt deranjaţi de cei care cred în Dumnezeu este că Dumnezeu este Cel care nu îi lasă în pace.

Nu sunt singura care a trecut prin aşa ceva. Filosoful Malcolm Muggeridge scria: „Aveam impresia că într-un fel sau altul, în îndelungile mele căutări, eu eram cel urmărit." C. S. Lewis îşi amintea: „…noapte de noapte, ori de câte ori îmi luam gândul de la munca mea, chiar şi pentru o clipă, simţeam apropierea constantă, neostoită, a Aceluia pe care, îţi spun sincer, nu-mi doream să-L cunosc. În cele din urmă, am avut parte tocmai de acel lucru de care mă temusem îngrozitor. Am cedat şi am recunoscut că Dumnezeu este Dumnezeu, am îngenuncheat şi m-am rugat; cred că în clipa aceea nu exista în toată Anglia un păcătos întors la credinţă, care să fie mai nefericit şi mai reticent ca mine."

Dupa aceea Lewis a scris o carte intitulată „Surprised by Joy", ca urmare a faptului că L-a cunoscut pe Dumnezeu. Nici eu nu aveam nici un fel de aşteptări… în afară de aceea de a fi cinstită şi de a recunoaşte pe drept existenţa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, de-a lungul lunilor care au urmat momentului recunoaşterii lui Dumnezeu, am devenit tot mai uimită de dragostea Sa pentru mine.
6. Există Dumnezeu? Spre deosebire de celelalte revelaţii ale lui Dumnezeu, Isus Hristos este imaginea cea mai evidentă şi mai directă a lui Dumnezeu.

De ce Isus? Analizează puţin toate religiile majore ale lumii şi vei vedea că Buddha, Mahomed, Confucius şi Moise s-au considerat toţi învăţători sau profeţi. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodată ca ar fi egal cu Dumnezeu. Dar, în mod surprinzător, Iisus Hristos a susţinut că este egal cu Dumnezeu. Aceasta Îl deosebeşte pe Iisus de toţi ceilalţi. El a spus că Dumnezeu există şi chiar acum vă uitaţi la El. Când vorbea despre Tatăl Său din ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era într-o unitate extrem de strânsă, necunoscută oamenilor. Iisus a spus că cine L-a văzut pe El L-a văzut pe Tatăl şi că cine crede în El crede în Tatăl.

El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."8 El a susţinut că are calităţi pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta păcatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile păcătoase, de a le da o viaţă bogată şi viaţă veşnică în ceruri. Spre deosebire de alţi învăţători, care îi determinau pe oameni să se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus îi conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."9

Ce probe a adus Iisus Hristos pentru a dovedi că este Dumnezeu? A făcut ceea ce oamenii nu pot face. A făcut minuni. A vindecat pe bolnavi… orbi, şchiopi, surzi; chiar a înviat şi doi oameni din morţi. A dovedit că are putere asupra lucrurilor… a înmulţit mâncarea într-atât încât au putut mânca pe săturate câteva mii de oameni. A făcut minuni şi în ce priveşte natura… a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice să înceteze. Oamenii de pretutindeni mergeau după El fiindcă le îndeplinea nevoile şi făcea minuni. El a spus oamenilor că dacă nu vor să creadă ceea ce le spune, ar trebui să creadă în El măcar fiindcă văd minunile pe care le face.10

Iisus Hristos ne-a arătat că Dumnezeu este blând, plin de dragoste, conştient de egoismul şi de defectele noastre şi că totuşi… Îşi doreşte din suflet o relaţie cu noi. Hristos ne-a revelat că, deşi Dumnezeu consideră că suntem păcătoşi şi că merităm să fim pedepsiţi, totuşi dragostea Sa pentru noi a biruit, făcându-L să Se gândească la un alt plan pentru scăparea noastră. Dumnezeu însuşi a luat chip de om şi a primit în locul nostru pedeapsa pentru păcatele noastre. Ţi se pare ridicol sau absurd? Poate… dar cunosc mulţi taţi care, dacă ar fi posibil, ar face bucuroşi schimb de locuri cu copilul lor aflat pe patul de spital, din cauza cancerului. Biblia spune că motivul pentru care îl putem iubi pe Dumnezeu este că… El ne-a iubit mai întâi.

Iisus a murit în locul nostru, pentru ca noi să putem fi iertaţi. Dintre toate religiile din lume, veţi vedea ca numai prin Iisus Dumnezeu le întinde o mână oamenilor, deschizându-le astfel calea unei relaţii personale cu El. Iisus ne arată dragostea lui Dumnezeu, care caută să ne împlinească nevoile şi să ne atragă la Sine. Datorită morţii şi învierii lui Iisus, astăzi ni se oferă o viaţă nouă. Putem primi iertarea de păcate, putem fi total acceptaţi şi iubiţi de către Dumnezeu. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!"11 Iată-L, aşadar, pe Dumnezeu în acţiune!

Există Dumnezeu? De vrei să ştii răspunsul, caută să afli cât mai multe despre Iisus Hristos. Biblia ne spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."12

Deşi Ii stă în putere să ne oblige să credem în El, totuşi Dumnezeu nu o face. Dimpotrivă, El ne pune la dispoziţie suficiente dovezi ale existenţei Sale, pentru ca noi să alegem singuri să Ii răspundem. Distanţa perfectă a Terrei faţă de Soare, proprietăţile chimice deosebite ale apei, creierul uman, ADN-ul, numărul mare de oameni care confirmă faptul că Il cunosc pe Dumnezeu, dorinţa – care ne macină inima şi mintea – de a afla dacă există Dumnezeu, dorinţa lui Dumnezeu de a Se lăsa găsit prin Iisus Hristos. Dacă vrei să ştii mai multe despre Iisus şi despre motivele care te îndeamnă să crezi în El, te rog să citeşti „Dincolo de credinţa oarbă".
Dacă vrei să începi o relaţie cu Dumnezeu chiar acum, o poţi face.

Trebuie să iei singur această hotărâre; nimeni nu te obligă s-o faci. Însă dacă vrei să fii iertat de către Dumnezeu, dacă vrei să ai o relaţie personală cu El, poţi începe chiar acum, rugându-L mai întâi să îţi ierte păcatele şi să vină în viaţa ta. Domnul Iisus a spus: „Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine."13 Dacă vrei să faci acest pas, dar nu eşti sigur ce anume să-I spui, iată aici o rugăciune după care te-ai putea lua: „Doamne Iisuse, Îţi mulţumesc că ai murit pentru păcatele mele. Tu-mi cunoşti viaţa şi ştii că am nevoie să fiu iertat de păcatele mele. Te rog chiar acum să mă ierţi şi să vii în viaţa mea. Vreau să Te cunosc cu adevărat. Vino, Te rog, în viaţa mea acum. Si Îţi mulţumesc că doreşti să ai o relaţie personală cu mine. Amin."

De acum Dumnezeu consideră relaţia Sa cu tine permanentă. Iisus a spus despre toţi aceia care cred în El: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea."14

Având în vedere toate cele de mai sus, putem trage concluzia că există Dumnezeu, că este plin de dragoste şi că poate fi cunoscut în mod personal, de aproape.

Sursa:every student

De asemenea mai sunt si multe multe argumente si articole interesante pe acel site.

| martzian a răspuns:

Nu prea ai ce compara, ce-i drept. Teoria evolutionista a avut mereu lacune demonstrabile, situatiile sunt inca la nivelul de "nu se stie inca". Ea se schimba de la an la an, fara sa ofere un raspuns multumitor.

Apropo de fapte, s-a calculat probabilitatea ca un om sa fi implinit doar 8 din profetiile implinite de Isus - care se regasesc in "manualul" celei de-a doua teorii. Rezultatul a fost socant, anume de 1 / 10 la puterea 17. Daca am avea atatea bucati de gresie am acoperi pamantul... In plus Biblia a facut afirmatii stiintifice considerate mai intai idioate (si mai demonstrate ca fiind adevarate) cu mult timp inainte ca stiinta sa aiba mijloacele pentru a le descoperi. (Vezi sfericitatea pamantului, curentii de aer ori alte notiuni ce tin de genetica sau pedagogie). Multi au contestat - niciunul nu a reusit sa contrazica in mod stiintific si satisfacator.

| nogomani a răspuns (pentru martzian):

"Apropo de fapte, s-a calculat probabilitatea ca un om sa fi implinit doar 8 din profetiile implinite de Isus - care se regasesc in "manualul" celei de-a doua teorii. Rezultatul a fost socant, anume de 1 / 10 la puterea 17. "

Iar din asta ce concluzie putem sa tragem?
1. Isus a fost intr-adevar cine pretinde ca este, ceea ce este foarte improbabil, avand in vedere primitvismul de care da dovada Dumnezeu prin acest sacrificiu.
2. Evangheliile care au fost selectionate pentru biblie au fost scrise dupa decenii bune de la moartea lui Isus de oameni care cunoasteau profetiile vechiului testament(se observa ca autorii evangheliilor chiar cunosteau VT), iar foate convenabil Isus le-a indeplinit pe toate in scris.
Nu exista profetii, cel putin nu profetii exacte. Daca s-ar fi spus exact perioada in care aceste profetii se vor implinii, atunci ar fi meritat studiat subiectul, dar asa sunt doar niste predictii care in timp au posibilitatea sa se implineasca.
Daca eu spun ca Romania va fi lovita de un cutremur atat de grozav incat va omori 1 milion de oameni, cel mai probabil o sa am dreptate, dar nu in anul, deceniul, secolul sau mileniul acesta.

| martzian a răspuns (pentru nogomani):

Nogomani, statisticienii au luat in calcul si faptul ca Biblia nu ofera anul exact. Daca il oferea, rezultantul ar fi fost si mai socant. Vorbim de un singur om care a implinit peste 300 de profetii. Stii care ar fi fost probabilitatea pentru asa ceva daca la numai 8 a fost cea de mai sus? Dar te asigur ca omul ar fi fost la fel de reticent si daca avea si ora si minutul...

| nogomani a răspuns (pentru martzian):

Daca se spunea exact ziua cand aceste profetii trebuiau sa se implineasca, Isus ar fi venit prea devreme sau prea tarziu si cel mai probabil ar fi ramas un anonim in istorie.
Cartile selectate de popime care sa alcatuiasca NT au fost scrise de oameni care cunosteau VT si profetiile din el, iar voit si fortat au scris despre Isus povesti care sa se potriveasca cu acele profetii. Oricum sunt in biblie profetii care au dat gres, dar se pare ca le ignori: http://rationalwiki.org/wiki/Failed_biblical_prophecies

Eu nu cred in profetii, as crede doar daca s-ar deranja cineva sa puna exact ziua in care anumite evenimente profetite de "x" se vor implini in viitor cu o marja de eroare de 0%. Exista doar predictii bazate pe principiul cauza si efect, dar aceste predictii au o marja de eroare bine determinata.

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Gandire logica vs gandire instinctiva, nu ai cum sa le compari. Daca ai crezi de 40 de ani in cer exista pitici verzi care iti indeplinesc dorinte... nimeni nu te mai poate convinge acum ca ei nu exista

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu l-am vazut pe creatorul.il cunosc persional.TU? il cunosti pe evolutionistul? vreau argu...armu..agur,, de alea de spuneai tu, serioase./

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Creationismul nu este o teorie. "Puf si gata" sau "magie" nu reprezinta o teorie iar "pai scrie in cartea asta" nu reprezinta o dovada. Creationismul este o "parere".

Si cand zici creationism, la care versiune te referi ca sunt multe religii? Fiecare are propria varianta a creatiei. Toate religiile au aceleasi dovezi. Nu exista religie care sa poata sa ofere niste dovezi cu adevarat bune.

Cat despre comentariul lui danay, nu merge sa zici "zeul meu a facut-o" daca nu poti sa dovedesti ca zeul tau chiar exista. Si eu pot sa-ti ofer citate din scrierile altor religii dar din cauza ignorantei si favoritismului le vei ignora chiar daca sunt aceleasi argumente/dovezi dar folosite de altii pentru a demonstra ca zeul/zeii lor exista. Ai nevoie de ceva mai bun decat "pai scrie in cartea asta". Si eu pot zice ca pe servetelul magic scrie ca Zambazulu face parte din cei 3 mari creatori (Zambazulu, Nexar si Menar) care au facut universul iar zeii din "Casa celor 13" sunt cei care au oferit viata animalelor (printre care si oamenii). Dovada mea este la fel de valida ca a ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Presupun ca s-a referit la evolutie vs creationism (nu stiu cui i-a lasat raspuns pentru ca nu apare din cauza funditei). Nu stiu daca userul marzian imi vede raspunsul dar fie :

1 - "Prima teorie sustine un univers creat din nimic"... GRESIT. Evolutia nu are legatura cu aparitia universului. Cum poti sa fi atat de ignorant incat sa faci asemenea afirmatii? Cum poti sa iti dai cu parerea cand tu nu stii despre ce vorbesti?
2 - Nu poti sa fi atat de tupeist incat sa zici "evolutia nu poate sa prezinte dovezi valide" cand tu nu poti sa oferi dovezi valide pentru creationismul crestin. "Pai scrie in cartea asta" nu e o dovada pentru creationism si pentru zeul crestin la fel cum "pai scrie pe servetelul asta" nu e o dovada pentru zeul Zambazulu. Sau accepti "scrie pe servetel" drept argument valid pentru zeul Zambazulu? (mai mult ca sigur nu). In plus, biblia demonstreaza existenta zeului crestin si validitatea creationismului crestin la fel cum scrierile sacre din alte religii demonstreaza existenta acelor zei si validitatea acelor versiuni ale creatiei. Cand vine vorba de religia ta, consideri aceste argumente ca fiind valide iar cand vine vorba de religia altora, exact aceleasi argumente pe care le considerai cu cateva secunde in urma ca fiind valide le vei considera ca fiind invalide. Din cauza favoritismului si ignorantei esti capabil sa-ti distrugi propriile argumente doar pentru a incerca sa demonstrezi ca religia ta este corecta iar zeul tau este real.
3 - Sa presupunem ca evolutia e gresita. Intrebarea e : asa si? Creationismul crestin (si nu numai) nu a prezentat dovezi cu adevarat bune iar "caderea" evolutiei nu inseamna puncte in plus pentru crestinism. Chiar daca evolutia e gresita, creationismul (indiferent din ce religie este), fara dovezi cu adevarat bune nu este o alternatiVA VAlida.
4 - Si ce importanta are daca X a zis ca nu poate fi sigur? Nu crezi ca esti putin cam ignorant la faza asta? Daca eu te intreb pe tine "esti 100% sigur ca nu exista si alti zei?" vei zice ca esti 100% sigur. Totusi, cand vine vorba de altii care spun de zeul tau, spui cu mandrie "ui ba, ala nu e sigur ca zeul meu nu exista (deci el exista)". Alegi doar ce iti convine. Cum ramane cu crestinii care spun ca nu sunt sigur ca zeul tau exista? Cum ramane cu zeii din alte religii?
5 - Nu poti sa o arzi cu "omul onest nu poate elimina posibilitate asta" atata timp cat tu elimini din start restul zeilor. Asta e doar favoritism.

Nu inteleg de ce ai dat funda unui raspuns ce tine de favoritism, ignoranta, un raspuns plin de erori si lipsit de argumente serioase.

| Calininio a răspuns:

Cea evolutionista are dovezi la tot pasul ( structura Terrei, legile fizicii, oasele de dinozaur, etc ) In vreme ce aceste dovezi, sunt mai degraba "contra-dovezi" pentru teoria creationista. Simple as that.

| nogomani a răspuns:

Nu exista teoria creationista, nici nu putem face o comparatie cu teoria evolutionista.
Dumnezeu a creat... sau nu stim cum... deci Dumnezeu a fost responsabilul, nu poate fi considerata o teorie, in cel mai bun caz poate fi considerata o gluma.

| martzian a răspuns (pentru nogomani):

"Nu exista teoria creationista," - asta e din ciclul neuronul stingher? laughing Teoria exista. Ca nu esti tu de acord cu ea, e altceva...

| nogomani a răspuns (pentru martzian):

Prezinta-mi si mie te rog aceasta teorie stiintifica care sustii ca exista. Cum anume a creat Dumnezeu omul din tarana? Cum anume a creat pamantul? Cum a creat soarele? Ce metoda a folsit in creara luminii fara stele ca sa lumineze pamantul? Cum a creat stelele si cum de le putem vedea avand in vedere distanta lor fata de noi? Creatorul tau din ce elemente este format? Cum a fost format creatorul tau? De ce ne-a proiectat cu atat de multe defecte fizice?

| Inferno a răspuns (pentru martzian):

Nu este o teorie, este considerata adevar fundamental.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Buna observatie! Pentru unii este doar o teorie. Cei care "au facut cunostinta" cu sursa cunoasterii si a tot ceea ce exista o considera adevar fundamental.

| nogomani a răspuns (pentru martzian):

"Prima teorie sustine un univers creat din nimic si de catre nimeni"
Nu sutine un univers creat, doar teistii sustin un univers creat.

Si in plus nu mi-ai prezentat inca teoria ta creationista, ai mers doar la origini unde iti este tie mai convenabil sa il arunci pe Dumnezeu in fata deoarece ne lipsesc sau imi lipsesc niste informatii in ceea ceea ce consta aparitia unor fenomene naturale. Cum anume a creat Dumnezeu ceva(alege ce doresti)? Ca doar trebuie sa stii macar un singur proces prin care Dumnezeu a creat ceva, ca sa tragi concluzia ca Dumnezeu a creat ceva.

"Stii care este o diferenta majora dintre cele doua teorii?"
Da una dintre teorii cauta sa gaseasca adevarul spunand umila ca nu stie totul si este in contiuna cautare si adaptare la noile informatii, iar alta spune ca deja stie exact cum anume si cine anume ne-a creat, dand dovada de o aroganta fara limite, dar fara nici o dovada.

"Pana la urma, unul dintre cei mai cunoscuti atei din lume (Richard Dawkins) spune: "nu pot fi sigur ca nu exista Dumnezeu". Intelegi? Omul onest de stiinta, cat ar fi el de capos, nu poate elimina posibilitate asta... "

Da este o posibilitate sa fim creati de cineva(nu la modul biblic, adica din pamantlaughing ), dar este foarte improbabil, dar sa spui ca acel ceva este si Dumnezeul in care crezi tu, care se implica in mod activ in viata ta, devine absurd si te face probabil sa te simti atat de important si de valoros incat nici nu te mai intereseaza orice alta posibila explicatie.

| martzian a răspuns (pentru nogomani):

"Nu sutine un univers creat, doar teistii sustin un univers creat." - Nu-mi spune ca nu ai inteles nuanta. Cand pui termenul "creat" langa "nimic" o faci cu scopul de scoate in evidenta absurdul din spatele rationamentului. Si evolutie este impropriu spus, nu-i asa? happy

| nogomani a răspuns (pentru martzian):

Bine, dar puteai sa o faci corect macar, puteai sa spui ca "a aparut in existenta" din "nimic"(aici ti-am spus ca eu nu stiu, doar tu stii ca Iahwe a fost responsabilul) si nu creat, deoarece creat te duce automat cu gandul la un creator si aici ajungem la opiniea ta creationista. Ce fel de creationist esti? Crezi intr-un unviers tanar de ~6000 de ani creat in 7 zile sau esti un evolutionist teist?

| Inferno a răspuns (pentru martzian):

Ideea este ca biserica nu vorbeste despre teoria creationista, ea vorbeste despre creatie. Nu stiu cine a adaugat cuvantul "teorie" langa "creatie", dar este gresit din toate punctele de vedere.
Asa zisa teorie creationsita nu respecta cerintele unei teorii, in nici-un caz al unei teorii stintifice. O teorie trebuie sa fie falsicabil. "Teoria" creationsita nu este falsicabila, ea fiind (considerata) un FAPT.
""Nu exista teoria creationista," - asta e din ciclul neuronul stingher? Teoria exista. Ca nu esti tu de acord cu ea, e altceva..."
Ai avut sau nu dreptate aici?

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

"Ai avut sau nu dreptate aici?" - Sigur ca da. Exista oameni de stiinta crestini care au formulat-o si au publicat-o ca teorie. Inca o data, nu spun ca e obligatoriu sa fim de acord cu o terie sau alta dar nu ne putem preface ca nu exista...

| martzian a răspuns (pentru nogomani):

Stai putin, mai bine sa le prezentam pe amandoua, cap la cap si succint. happy

Prima teorie sustine un univers creat din nimic si de catre nimeni, un accident in afara materiei si oricarei forme de existenta, aparitia vietii nu din materie moarta ci fara nici o baza materiala. Nu poate demonstra ceea ce afirma, iar probabilitatea este foarte mica dupa unii, iar dupa altii zero barat. Ceilalti nu conteaza pentru ca probabilitatea se calculeaza pe informatie, nu pe nimic.

A doua teorie sustine ideea unui univers creat de o forma eterna de inteligenta - atotputernica insa. Probabilitatea poate parea tot foarte mica, dar - fara sa poata explica eternitatea si atotputernicia - ea ofera explicatia sursei de energie initiale.

Ambele teorii accepta ideea de etern, infinit in spatiu si timp. Una insa ofera explicatie pentru energie - sursa, cealalta nu. Prin urmare ambele necesita credinta - una in Dumnezeu creator si cealalta in nimic creator.

"Creatorul tau din ce elemente este format?" - Dar creatorul tau din ce elemente este format? Nu poti cere genul asta de explicatii daca nu le poti oferi pentru cealalta teorie, in compensatie. happy

Stii care este o diferenta majora dintre cele doua teorii? Una se schimba anual si se zbate in zadar sa gaseasca explicatii care se demonsetreaza a nu sta in picioare, cealalta ramane mereu la fel si nu poate fi demontata, desi a fost lansata prima. In fine, nu poti sa ai un minimum de cunostinte de fizica, chimie, biologie si sa accepti gogosile evolutioniste.

Pana la urma, unul dintre cei mai cunoscuti atei din lume (Richard Dawkins) spune: "nu pot fi sigur ca nu exista Dumnezeu". Intelegi? Omul onest de stiinta, cat ar fi el de capos, nu poate elimina posibilitate asta...

Din fericire putem fi siguri de raspuns. Cum, ma vei intreba, daca informatia nu ne ajuta? E simplu: PRIN EXPERIENTA.

Cauta... si vei gasi. happy

| pilifalexandru a răspuns:

Niciodata nu poti afla un raspuns apeland la dogmatism ori fanatism ci doar apeland la o experienta bazata pe intuitie si inspiratie. Asa ca'i intreb pe sustinatorii teoriei evolutioniste: au vazut ei vreodata o specie sa dea nastere unei alte specii? Iar pe sustinatorii teoriei creatiniste: L-au vazut ei pe Dumnezeu cum a creat omul din tarana? Ambele tabere se bazeaza doar pe speculatii, concepte si credinte! Adevarul niciodata nu se afla la extreme ci doar la mijloc, doar impacand religia cu stiinta, putem sa aflam cum a fost creat omul!
Va recomand studiul Kabhalei.

| SergiuSireteanu a răspuns:

Asa cum un tablou nu se picteaza singur, fara un pictor, asa cum o casa nu se construieste singura fara constructor, asa cum o poezie nu se compune singura, fara poet, asa si pamintul n-a aparut fara Creatar, fara Domnul Dumnezeu Savaot, Cel Atotputernic, Cel Atotstiitor, Cel ce se afla in afara timpului si in afara logicii omenesti, Cel fara de inceput, dar si fara de sfarsit, Cel ce calca peste inaltimile universului...Cine nu crede in existenta lui Dumnezeu va plinge cu lacrimi de singe in focul cel vesnic! Sfarsitul este aproape, semnele apocaliptice din Biblie deja sunt prezente. Nimeni nu va scapa nerasplatit de Judecator, ori cu viata vesnica in rai, ori cu chinuri vesnice in iad. Pocaiti-va si cereti-va iertare de la Domnul, pentru ca numai in viata pamanteasca avem posibilitatea de a ne salva!

| FullOfAnxiety a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=gxxgrDnvIv0

ii un intreg documentar despre evolutionism

| Paraschiv_Gheorghe_1947 a răspuns:

ARgumentatie logica, fara posibilitatea de contrazicere cu argumente de indubitabile.

| HaiSaVaZic a răspuns:

Sa va aduc un fapt sa il analizati si voi si sa spuneti daca am dreptate.
In inceput vreau sa fac clare doua lucruri:
1. Teoria Crationista se bazeaza pe Biblie.un aspect foarte important care nu trebuie uitat si il voi dezbate putin mai indata.
2. Teoria Evolutionista se bazeaza, practic, doar pe niste afirmatii si niste cercetari din care majoritatea eronate.voi dezbate si aici.
Deci..incep cu evolutionismul...sunt surse si puteti verdica faptul ca faimosul cercetator ce a folosit CO2 pentru a determina varsta oaselor de dinozaur a recunoscut la sfarsitul vietii faptul ca a falsificat acele informatii si de fapt nu au mai mult de 5000-6000 de ani..si aceste i formatii au si suport biblic..va pot spune ca in Geneza este precizat ca Dumnezeu A EXISTAT MAI INAITE DE TOT ...in Cartea Iov si puteti cauta, se vorbeste despre un animal care era avea doar coada cat cedrul din Liban..ati vazut vreodata cat de mare e un cedru din Liban? ..imaginati-va cat de mare e restul corpului..colosal as putea zice...ei. icepe sa va sune cunoscut? ..seamana putin cu jucausul nostru "dinozaur cu gat lung" cum il numeam cand eram mici... dupa ordinea cronologica a intamplarilor din biblie aceasta descriere nu putea fi facuta cu mai mult de 1000 de ani inainte de nasterea lui Hristos..prima dovada pentru existenta de doar cateva mii de ani a Pamantului. Pentru a combate din nou Evolutionismul as vrea sa va preint cv:
Stiti ca organismele sunt alcatuite din celule.f bine...pe langa cili flagrli membrana nucleu exista niste organite celulare numite "MITOCONDRII"...au rol in respiratie si in hranirea celulei...acum..teoria evolutionista sustine ca la inceput aceasta celula a existat fara Mitocondrii si abia apoi Mitocondria s-a gandit sa intre in interiorul celulei...este un nonsens complet pentru ca o celula nu poate trai fara organul care o ajuta sa respire si sa se hraneasca... logic nu? teoria logica s-a dovedit a nu mai fi la fel de logica in comparatie cu logica unei afirmatii perfect logice si dovedite de catre cercetatorii din zilele noastre.
Cred ca aeatea doua sunt de ajuns...deci priviti... avem asa...1 la mana. opinia cum ca Pamantul ar avea miliarde de ani cand de fapt are doar cateva mii..mai putin de 10 si dinozaurii au existat cam cu 5000-6000 inaintea noastra...si 2 la mana, eroarea care face parte din baza evolutionismului pentru ca ei sustin ca totul a pornit de la celula, cu alte cuvinte tocmai am atacat radacina acestei teorii si am dovedit ca este complet irationala si ilogica.

Asa...acum sa trec la Creationism. dupa cum vedeti la Evolutionism am avut atat de mult de scris....Creationismul e simplu...e credinta ca exista un atotputernic Dumnezeu care a existat de la iceputul vremurilor si a creat ceea ce vedem azi...dovezile cele mai puternice se afla in Biblie pe tot parcursul ei...dar daca am vazut ca multi se leaga de ideea de profetii atunci va recomand sa cititi evangheliile.In ele Domnul Isus prezice ca nu va rame piatra pe piatra din Templul Ierusalimului.Deocamdata puteti spune ca a fost o ghiceala.Dar priviti aici, Domnul Isus mai face anumite "predictii" si spune ca vor fi in viitor tot mai multe cutremure de Pamant calamitati naturale razboaie boli si tot asa....spuneti-mi....pana atunci nu erau ata de frecvente bolile..nici cutremurele si ce sa zic de calamitati? ..astazi s-au intetit toate...cum putea un om care daca stiati sau nu, n-a fost la scoala, sa prezica asemenea lucruri cand n-avea cunostinte deloc despre geografie istorie si alte stiinte exacte? ...si mai interesat e ca tot El a prezis ca exact cand acestea vor fi ajuns sa fie din ce in ce mai rele va fi reconstruit templul din Ierusalim..si evreii adica poporul sau se vor strange sa formeze o singura natiune..hai sa fim seriosi si realisti..cate de mult putea sa dea cu ghicitul o persoana si sa prezica intocmai viitorul peste 2000 de ani? ..cred ca ati urmarit incercarea disperata a evreilor de a se intoarce toti acasa..acesta este un alt semn- cand evreii imprastiati se vor aduna in tara lor-....deci astfel am dovedit ca Biblia nu minte, prin urmare este o baza mult mai solida ecat teoriile lui Darwin de care chiar EL S-A DEZIS PE PATUL DE MOARTE....atat am vrut sa spun

Întrebări similare