| SuntPrezent13 a întrebat:

Teoria evoluționistă e sigur adevărată?

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nici o teorie nu e sigură.

| Celcestietot a răspuns:

Asta se observa in timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, nu e. O spun multi oameni de stiinta. Dar no, daca asa avem noi manualele la scoala ce sa facem...ne informam. Mai conteaza si cum?

Cand ai niste date si vrei sa tragi niste concluzii pe baza lor, matematic e ca si cand ai avea niste puncte si ai incerca sa desenezi o functie care sa treaca prin toate punctele tale. Baiul e ca interpretarea datelor, respectiv incercarea de a uni punctele în funcție nu are nicio credibilitate daca datele nu-s suficiente.

Mai pe romana: era un banc. Faceau oamenii de stiinta experimente pe o broasca. Si no, au dat un impuls de sunet mic si ea a sarit. Apoi voiau sa vada ce se intampla daca ii taie picioarele. Si i-au taiat picioarele. Au generat iarasi sunetul. Apoi au tras concluzia: daca i se taie picioarele, broasca nu mai aude. Cam asa si aici.

Evolutionismul e un mod de interpretare a unor date. Si se perpetuează pentru ca:
- e comod, omul e mai ușor de multumit daca ii spui ca e regele animalelor
- sunt prea putini oamenii care-s baga nasul peste tot si cauta ei insisi dovezi reale si pro si contra, majortitatea aleg sa isi traiasca linistiti viața asta asa cum e fara sa isi puna intrebari existentiale, pe principiul "mi-e lene sa caut", "crede si nu cerceta"
- e raspandita la nivel de glob si e o ipoteza in care se vorbeste, se scrie in general, ca si cand ar fi deja reala, in realitate exista "niste verigi lipsa" de care nu se prea pomeneste

Am gasit candva un video in care un profesor de pe la Harvard afirma ca sustine evolutionismul apriori, si deci trebuie sa se dedice ipotezei sale si sa conduca descoperirile in asa fel incat sa isi valideze ipotezele.
Nu mai am video-ul dar daca vrei mai intreb si il caut.

Alta dandana e datarea cu carbon14 si alte cele de felul.

Si inca una. De unde stim ca aia e varsta pamantului? De miliarde de ani. Exista de exemplu un mod simplu de a se crea straturi peste straturi de pamant, ape. O catastrofa universala. Gen un potop. Dar cine baga in seama asemenea ipoteze? Noi suntem destepti. Daca avem o idee stiintifica e mai important sa o validăm, decat sa o verificam.

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine a zis ca din plante ies animale? E normal ca nu crezi in teoria evolutiei daca habar nu ai ce presupune.

| anonim_4396 a răspuns (pentru LoveSleep):

Am corectat. Merci.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Potopul mondial de-a lungul istoriei omenirii fusese deja respins inainte ca Darwin sa intre la bordul navei Beagle. https://www.youtube.com/watch?v=YMaUzNlDnSY&t=1h00m22s

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Cat despre Popper, Quine, Kuhn, Feyerabend se pare ca nici n-ai auzit, pentru ca e mult mai comod din punct de vedere intelectual sa bagi o placa de teoria conspiratiei decat sa citesti despre ei.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca ai chiulit de la biologie eu nu-ti pot completa lacunele prin a scrie doua pagini. Ia numara la cate universitati din top 100 din SUA se preda ca evolutia este un fapt obiectiv (adica reala si valida) si la cate dintre ele se preda creationismul sau designul inteligent drept fapt obiectiv.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mulțumim!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu cel mai mare drag.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mosotti știe.

| literallythesamebruh a răspuns:

Aceasta teorie a fost susținută de Charles Darwin prin multele cercetări ale sale în diverse colțuri ale lumii. Într-adevăr a fost subiect de controverse, dar cu siguranță este cât se poate de reală.