|

Vă recomand un site:www.everystudent.ro unde putem studia și găsi răspunsuri la subiecte și intrebari legate de Dumnezeu,religie, spiritualitate, credință, probleme de viață dar și existența lui Dumnezeu.E cel mai super site pentru studiat și aflat răspunsuri din toate câte știu.
Voi mai știți și alte site-uri?
Ce aplicații și site-uri despre acest subiect mai cunoașteți? Știați site-ul acesta?

41 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, știam. Am folosit multe siteuri când am mai vrut să citesc cate ceva, dar cea mai bună metodă de învățare este de a citi, de a învăța de la predicatorii americani creștini. Caută-i pe forumuri, bloguri, site searching (cu un domeniu respectiv), YT s-a.m.d. Ei fac parte din lumina lumii în cea mai avansată formă aș putea spune.

| a răspuns:

E un site fantezist. Nu cunosc site-uri de genul asta si nici nu caut. O dovada a existentei lui Dz cel atotputernic si iubitor e ajutorul pe care-l da bolnavilor din spitale, de au ramas spitalele goale fara nici un bolnav.

| a răspuns (pentru Algo098):

Dar de cate ori o să mai scrii așa ceva? Dumnezeu nu intervine, iar daca citeai din Biblie, cunoșteai asta.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

E buna smecheria cu Dz nu intervine, e si bun si iubitor si atotputernic. Se poate vedea bunatatea, puterea si iubirea lui Dz cand lasa oamenii fara ajutor. Si eu daca sunt bun, puternic si iubitor si vad pe cineva in nevoie, nu trebuie sa-l ajut, trebuie sa-l las in durerea lui, ca sunt bun, puternic si iubitor.

| a răspuns (pentru Algo098):

Dumnezeu nu intervine, pentru ca tu esti om. Trebuie sa il ajuti pe cel de langa tine, este planeta oamenilor si avem datorie morala unul fata de altul.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

E foarte bun un Dz invizibil inventat, atotputernic si iubitor care nu intervine. Trebuie sa il iubim si sa il apreciem pentru ca nu intervine. Asa cum acum nu intervine, tot asa nu va interveni niciodata si ne va darui o viata vesnica in imparatia cerurilor. Dz ajuta omul dupa deces, deci e un Dz al mortilor care imediat ce ai murit te ajuta si dupa ce ai murit o data, nu mai mori si a 2-a oara, deci ai viata vesnica cu ajutorul atotputernicului si iubitorului Dz.

| a răspuns (pentru Algo098):

A explorat omul fiecare coltisor al Universului?
Nu este un Dumnezeu al mortilor, pentru ca tocmai El a creat pe omul viu. Si cum am mai scris, noi oamenii trebuie sa ne ajutam unii pe altii.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca omul nu a explorat fiecare coltisor al Universului, atunci exista Dz. Dz care nu intervine, dar ajuta omul dupa ce a murit, e Dz-ul viilor, nu al mortilor. Dz a creat omul dupa chipul si asemanarea lui, deci foarte inteligent. Nu stiu dupa care chip a creat celelalte vietuitoare. Noi oamenii ne mai ajutam, dar suntem mai pacatosi, nu avem atata bunatate, putere si iubire ca Dz care nu intervine. Probabil ca si noi daca nu am interveni, am da dovada de putere, iubire si bunatate comparabile cele ale lui Dz, ale carui calitati sunt demonstrate clar prin neinterventie.

| a răspuns (pentru Algo098):

Pai o spui exact cu o atitudine extremista, cred ca intr-un mod intentionat, pentru ca logic ar fi sa nu excluzi fiecare posibilitate. Animalele au fost create pentru om, nu ar fi trebuit dupa un anume chip. Artistii inventeaza fel si fel de monstrii prin ecranizari, care nu au existat niciodata pe acest Pamant. Cu ce ar fi Dumnezeu mai prejos la capitolul imaginatie? Ei bine, cu nimic! Indumnezeirea vine cu munca, nu astepta mura in gura de la Dumnezeu sa intervina fortat, sa strice si echilibrul evolutiei noastre spirituale s-a.m.d. Si aici :,, Probabil ca si noi daca nu am interveni, am da dovada de putere, iubire si bunatate comparabile cele ale lui Dz, ale carui calitati sunt demonstrate clar prin neinterventie.'' nu are rost sa ne comparam cu Dumnezeu.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

E clara logica: "daca omul nu a explorat fiecare coltisor al Universului, atunci exista Dz". Daca citim biblia, vedem logica stramba, fantezia, generalizarea pe invers si povesti miscatoare "care sa-ti ajunga la suflet".
Avem de ales dintre teoria evolutiei si teoria fantezista a reproducerii consangvinice a 2 indivizi facuti "gresit" si lasati sa "greseasca" de un Dumnezeu foarte iubitor, atotputernic si atotstiutor, teorie imaginata de niste oameni primitivi care aveau un nivel redus de cunostinte. Deci ar trebui sa nu tinem cont de stiinta, de cercetarile unor oameni inteligenti care au facut ceva in viata ci sa credem in niste povesti rupte de realitate, scrise cu mii de ani in urma. Stiinta e considerata inutila si falsa, viata reala e considerata ca ceva de valoare redusa in comparatie cu "viata vesnica". Oamenii obisnuiti care nu au gresit nimic niciodata sunt considerati pacatosi. Pana si copii care n-au apucat nici sa vorbeasca sunt considerati tot pacatosi. E acceptata ideea ca pedepsirea unui nevinovat echivaleaza cu iertarea pacatelor celor vinovati de ceva. E acceptata si discriminarea legata de sex. Cartea cu povesti ne sugereaza ca mortii sunt vii, dar ca nu-i putem vedea si nu putem vorbi cu ei.
Asta e credinta: valorizarea unor povesti scrise cu mii de ani in urma si ridicarea lor la rang de adevar si mod de viata.

| a răspuns (pentru Algo098):

M-am referit la posibilitatea existentei lui Dumnezeu, iar tu o excluzi cand vorba aia, ai fost doar pana la magazin si acasa si gataaaa, se aude :,, DUMNEZEU NU EXISTA '' (in ciuda faptului ca tu doar o bucata din lume ai vazut-o, indraznesti sa spui ca Dumnezeu nu exista). Asa sunteti voi ateii, negati, negati si iar negati, dar aveti incredere, CREDETI in savanti. Tu, culmea, ai spus ca nu esti nici cu oamenii de stiinta, dar nici cu creationistii, dar, in mod DOGMATIC favorizezi stiinta, CREZI in cuvintele, in vorbele, in informatia transmisa de aceasta. Daca nu ai facut tu o lucrare cu mana ta, o cercetare, sa datezi cu carbon si astfel de operatii complexe, se numeste ca, CREZI, NU ca STII. Stii pe baza CREZULUI, nu pe cea a cercetarii individuale. Spuneti voi de crestini ca EI CRED, dar si VOI CREDETI, asa ca nu sunteti cu NIMIC MAI PRESUS ca noi. SAVANTII care sunt CREATIONISTI, de ce sunt cu CREDINTA in mana? Deci, nici ACESTIA care au fost la locul de fata SA CERCETEZE, nu cred MINCIUNILE cu PRAFUL DE STELE sau povestea cu OASELE LUI LUCY si a PRIETENILOR SAI rolling on the floor. Arunci cu vorbe din popor la adresa BIBLIEI, adica cu informatii FALSE, nebazate pe sursa BIBLICA, tu stii Biblia dupa ureche, ca daca o stiai ca la carte, nu mai imprastiai pe aici cu asemenea baliverne. Dar, asta iti este CREDINTA, in TEORIA EVOLUTIONISTA, nu trebuie sa fugi de aceasta, este casa ta, nu o renega, pentru ca nu are rost si SE VEDE CLAR ca esti ATEU, NU AGNOSTIC.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Exclud existenta lui Dz asa cum e descris in cartea cu povesti. Un asemenea personaj nu exista. Daca exista, spitalele erau goale. Deci poate exista doar un Dz care nu e bun la nimic. Faptele vorbesc, nu vorbele, iar faptele lui Dz sunt: "nu intervine". Pe cine sa cred, pe un om de stiinta sau pe un primitiv care nu e in stare sa faca nimic si care explica orice cu Dz?

| a răspuns (pentru Algo098):

Inteleg ca esti ateu.
Ce tangente ai cu religia?
De ce comentezi la categoria unde nu stii nimic.
Du-te si comenteaza la categoria filme si seriale.
Sau uita-te pe discovery sa-ti vezi stramosii. Ca dupa cum observ stramosii tai chiar ca sunt maimute. Acum inteleg de ce tot te bati in piept ca stramosul tau a fost un babuin iar stramosul babuinului a fost o mangusta.

| a răspuns (pentru 1973191019982018):

Nici ceilalti care raspund la categoria asta nu sunt adevarati cunoscatori si raspunsurile lor arata ca asa e. Poti sa te crezi fiul unui Dz invizibil, atotputernic si iubitor care din atata iubire si putere lasa oamenii in suferinta dovedindu-si inexistenta si inutilitatea. Inteleg ca e mai usor sa crezi in basme si povesti, decat in cunoasterea reala care e si mai greu accesibila. Credinta e buna pana la un anumit moment dat cand isi dovedeste limitele. A crede e ceva normal, insa nu vad rostul sa crezi orice ti se spune, asa cum se intampla in cazul povestii cu Dz cel atotputernic, iubitor, invizibil si inutil. care dupa ce ca nu face nimic, iti mai si promite viata vesnica dupa ce ai murit. E o fantezie absurda si ma mir ca exista oameni care se lasa inselati in asa masura de o poveste veche si primitiva care incearca in absenta cunoasterii sa explice orice cu un Dz inventat.

| a răspuns (pentru Algo098):

Sa stii ca eu te iubesc fiindca vad ca ai dragoste fata de suferinzii din spitale. Si apropo ai rabdare dragule fiindca il vei cunoaste si tu la un momentat pe cel care din lipsa de cunoastere il ponegresti.

| a răspuns (pentru 1973191019982018):

E frumos sa poti iubi si arata bunatate fata de semeni si e un lucru foarte bun pentru toti. Ceea ce zic eu e ca nu trebuie sa ne lasam inselati de orice poveste scrisa tot de oameni care se stie ca pentru a-si realiza obiectivele nu spun intotdeauna adevarul.

| a răspuns (pentru Algo098):

Iarasi, intaresti imaginea unei persoane extremiste. Daca TU nu l-ai vazut pe Dumnezeu, nu inseamna ca nu exista, asta este foarte clar si logic. Ti-am mai spus ca El nu intervine, vad ca nu intelegi, trebuie sa citesti din Biblie ca sa vezi cum sta treaba. Poti sa CREZI pe cine vrei tu, pentru ca TU DOAR CREZI, poti CREDE un savant (pe care tu il consideri ca are intentii bune, CREZI asta) sau pe un,, om primitiv'' care a fost capabil sa construiasca cel putin o centrala electrica, pe langa alte inventii avansate. Pana la urma CREZI ce vrei, ca doar asta poti face, SA CREZI.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu e vorba de extremism, e vorba de adevar si minciuna. Daca imi spune cineva ca exista un Dz iubitor si atotputernic, cu o bunatate infinita si eu vad spitalele pline cu oameni bolnavi si divinitatea buna si puternica nu ii ajuta cu nimic, atunci vorbele acelui om care ma asigura de existenta acelei divinitati nu sunt un adevar pentru nimeni, inclusiv pentru mine.

| a răspuns (pentru Algo098):

Dumnezeu este cu adevarat iubitor si atotputernic. Ia uite ce scrie in Biblie :

,, 16. Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.''

| a răspuns (pentru Celcestietot):

La fel si cu viata vesnica dupa moarte: Daca eu ti-as spune sa ma imprumuti cu 100 lei ca am sa iti dau acei bani inapoi dupa ce ai murit, ti se pare OK? Nu. Atunci ti se pare mai OK cand nu e vorba de 100 lei ci de viata ta sa iti spuna cineva ca iti va da viata dupa ce ai murit si tu sa il crezi? E viata ta mai putin valoroasa decat 100 lei ca pentru 100 lei sa nu-l crezi pe cel care iti zice ca iti da banii inapoi dupa moarte, iar pe scamatorul care iti promite ceva cu mult mai valoros - viata, sa il crezi ca spune adevarul?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Crezi ca exista asa ceva? Ce te convinge de existenta unei vieti vesnice? Niste cuvinte scrise pe o hartie primeaza asupra logicii elementare si a realitatii?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Trebuie sa fii constient ce inseamna viata vesnica. E infinit. Ce valoare am eu care sunt finit, adica zero fata infinit ca sa imi dea cineva un infinit? Daca citesc niste povesti scrise de primitivi, ma stropesc u apa, citesc poezii, nu fur gaina din curtea vecinului, nu mint cum fac scamatorii care au scris cartile cu povesti, am capatat eu valoare ca sa primesc un infinit? Pentru ce primesc eu infinitul? E logic ca eu sa nu fac nimic si sa primesc un infinit? Cine imi da acel infinit? Prsonajul invizibil inventat de scamatori? Si pentru ca nu am facut nimic?
Asa mica valoare are un infinit? Unde e logica? Sau nu trebuie logica, trebuie credinta in scamatori si povestile lor cu care fac cativa bani ca sa-si duca pana la capat viata simpla pe care o au inseland naivii si credulii.

| a răspuns (pentru Algo098):

Pe langa faptul ca, CRED, mai si STIU, iar a stii se numeste a experimenta.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Incearca sa relizezi in ce crezi, ca un om simplu cu o viata finita va primi pentru nimic o viata infinita de la un personaj imaginar invizibil.

| a răspuns (pentru Algo098):

Daca nu l-ai vazut pe Dumnezeu, nu inseamna ca nu exista, trebuie sa recunosti asta. Este pe cat se poate de reala realizarea infinitului.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Clar, daca nu am vazut pe nimeni ca a daruit luna de pe cer persoanei iubite, sigur exista cineva care a facut-o sau se poate face. E o logica perfecta. Daca eu nu am vazut obiect albastru care e galben, sigur exista obiect albastru care e galben. E foarte reala realizarea infinitului, daca nu iti dai seama ce inseamna infinit si crezi ca il poti avea citind carti scrise de primitivi si facand lucruri egale cu zero.

| a răspuns (pentru Algo098):

Omul isi va lua dupa moarte ceea ce merita, iar cititul din Biblie este recomandat in gasirea unor solutii specifice acestei probleme

| a răspuns (pentru Celcestietot):

E bine asa ca pentru nimic sa primesti un infinit. Dupa fapta si rasplata.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Partea proasta e ca pentru nimic, omul va primi un infinit pe hartie, deci si mai putin decat nimicul pe care l-a facut omul in viata.

| a răspuns (pentru Algo098):

Infinitul este energie, iar energia nu se pierde conform uneia din teoriile termodinamicii, deci, acesta este cat se poate de real, iar acea teorie intareste cuvintele Bibliei cu privire la vesnicie.

| a răspuns (pentru Algo098):

Ceea ce se vede pe hartie a fost scris la comanda divinitatii.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Gandeste-te la schimbul de energie. Daca pentru ce faci in viata care e nimic si primesti infinit, vezi cat de puternice sunt cuvintele din biblie. Schimbi nimic pe infinit. E logica puternica, biblica.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Oricine poate spune ca divinitatea i-a dictat fanteziile pe care le scrie pe hartie. Mai trebuie si putina logica ca sa nu te lasi inselat de niste scamatori.

| a răspuns (pentru Algo098):

Nu este chiar nimic, este mai insesizabila treaba pentru novici, experientele avute duc la cresterea sau scaderea nivelului de energie.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Clar, doar scamatorii au acces la informatii privilegiate si din generozitate impartasesc si cu ceilalti (nestiutori) pretioasele cunostinte si invataturi divine.

| a răspuns (pentru Algo098):

Si ce este rau in faptul ca vreau sa iti impartasesc, sa te ajut? Asta scrie in Biblie, nu este dintr-o sursa privata, ci aceasta este una publica, deci accesibila oricui. Am gresit cu ceva ca iti ofer ajutorul meu? Tu cand ne spui noua aici pe site ca Dumnezeu nu exista, nu faci scamatorii cu noi?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Eu spun ce se vede cu ochiul liber, iar tu spui fanteziile din carti primitive. Probabil ca omul era mult mai destept inainte de a scris asa minunatie de carte si acum e mai prost. Cu cat trece timpul e mai prost nu e asa destept ca scamatorii care au scris cartea cu povesti. Ar trebui nici sa nu mai merg cu masina sau sa ma uit la tv ca e ceva rau. Mai bine citesc povestile scamatorilor scrise cu cateva sute de ani in urma, ca de acolo izvoraste adevarul si dupa ce fac efortul asta urias si plin de valoare, (ãsta cu cititul povestilor), divinitatea inexistenta, buna si iubitoare, atotputernica (care cu puterea si iubirea pe care le are lasa oamenii bolnavi in spitale) imi va darui viata infinita pentru nimicul pe care l-am facut. Asta da adevar si cunoastere. Nici nu ma mai trag din maimuta, sunt fiul divinitatii care l-a facut pe tata sa pofteasca la mama si sa nasca asa o creatura desteapta ca mine cu viata infinita de la pretioasa divinitate. Cine nu crede sa citeasca cartea cu povesti, ca acolo scrie in detaliu cum sta treaba. E minunat, trebuie numai credinta si se rezolva. Ce daca eu cred ca pot zbura si n-am zburat pana acum. Cred acum in viata vesnica si precis voi avea una sau mai multe, ca scrie clar in carte.

| a răspuns (pentru Algo098):

Te-ai cam repetat, iar eu ti-am dat deja raspunsul, dar ai bagat si adaugiri care nu isi au locul in Biblie + structuri sarcastice. Intr-un final, tot la CREDINTA TA ai ramas, dar, nicio problema, este normal SA CREZI.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Am incercat sa ma fac inteles. Pentru mine generalizarile facute pornind de la exceptii nu au valoare de adevar. Eu sunt obisnuit cu lucruri incontestabile si nu am cum sa fac saltul de la realitate la credinta si sunt multumit de lucrul asta. In cazul unor lucruri relativ simple naivitatea nu ma caracterizeaza deloc.

| a răspuns:

Mai stiu si de aplicatia "got questions" preferabil in engleza, ca in romana sunt mai putine articole. Mi se par raspunsuri foarte obiective si biblice happy