| 4b a întrebat:

"Voltaire, plimbandu-se printr-un parc, a intalnit un copil care se juca.
Dupa ce l-a chemat la sine, printre altele i-a vorbit:
-„Asculta!…vezi acest pom incarcat cu mere? Toate vor fi ale tale, daca vei putea raspunde la o intrebare."
-„O, daca e din ce am invatat, sunt sigur ca voi raspunde!"
-„Bine!…toate merele vor fi ale tale daca vei putea sa-mi spui, unde este Dumnezeu!"
Baiatul a ramas un moment buimacit; apoi, ridicand ochii, i-a spus cu indrazneala:
-„Dar dumneavostra, domnule, ati putea sa-mi raspundeti unde nu este El?
Acest raspuns a fost ca o lovitura de ciocan pentru Voltaire. El s-a intors si si-a continuat drumul, lasand in urma morala si copilul."
UNDE NU E DUMNEZEU?

Răspuns Câştigător
| WhatheWow a răspuns:

Pacat ca prea putin inteleg esenta unei asemenea pilde; filosofic vorbind bine inteles!

23 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Esti sigura ca intamplarea e adevarata?

| RAY a răspuns:

Saracul Voltaire impresionat de un copil, de unde ai scos basmul asta? pe vremea aia numa sa spui asa ceva erai gratar dar mai sa si intrebi

4bb4 ai inceput cu propaanda religioasa asta nu dovedeste nimic, din miile de intrebari puse de voi doar argumente proaste aduceti, nici macar unul logic

profil =blog

| RAY a răspuns (pentru Thunderstruck):

Din povestea exista mos craciun? dar cine isi aduce cadouri anual vezi ca exista

| 4b explică (pentru RAY):

Usurel...postai si eu ceva si tata lumea sare ca arsa...

| RAY a răspuns (pentru 4b):

Neai ars cu povestea ta

| Inferno a răspuns:

Nu cred ca este adevarata aceasta poveste, cel putin nu partea care spune ca Voltaire a fost atat de incurcat.
Sa nu uitam ca la acea vreme subiectul Dumnezeu era unu foarte comun,chiar mai comun decat este in prezent, existau sute de fiolosofii despre Dumnezeu, sute de filosofi ce incercau sa-L inteleaga prin diferite ratiuni.
Sa nu uitam ca Voltaire a avut legatura cu iluminismul francez, care punea la indoiala toate aceste lucruri despre Dumnezeu, deci este imposibil sa nu fi auzit de Dumnezeu si de ce sustin credinciosii despre El, este absolut imposibil.

| Inferno a răspuns (pentru Inferno):

* unul

| Inferno a răspuns:

Cu alte cuvinte: Esti filosof al iluminismului francez, care sustine ratiunea si se axeaza exact pe lucruri de acest gen, si pe tine te incurca un copil mic?
E ca si cand sunt profesor la matematica si nu stiu sa raspund la o intrebare de clasa a 2-a.

| Dorugar a răspuns:

Evident ca nu este in Biserica crestina!
Si asta vedem in faptul ca de 2000 de ani nu s-a aratat pe acolo, desi se arata zilnic in toate spitalele de pe planeta!
Dar sa nu credeti ca acela care isi face simtita prezenta prin spitale este Dumnezeul crestinilor!
Acela este Dumnezeul Adevarat care salasluieste in fiecare din noi insine.
vezi 2 Corinteni 3.16

| OOOLEOOO a răspuns:

Dumnezeu nu este prezent in Babylon.

| KillerBunny1500 a răspuns:

Acolo unde nu este dorit. Dumnezeu nu te face crestin cu forta, incearca sa te faca, dar daca tu refuzi, El nu te obliga.

| Dandanache a răspuns:

Hop, o poveste morala cu mecanism imoral. O noua mostra din gama naratiunilor neintamplate cu Einstein, Voltaire & Co., ca oricum nimeni nu verifica, si pilda e cea care conteaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ha, ce te-au bagat la colt!
E frumoasa povestea, dar la intrebare nu stiu sa-ti raspund. happy
Numai bine!

| Ben00 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Dar in Seul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E peste tot e ca un ghimb in coaste.

| Raniia a răspuns:

Morala-Dumnezeu este peste tot.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru RAY):

Credeam ca doar te-ai oparit.

| Alphawolf a răspuns:

Prima data trebuie dovedit ca este Dumnezeu, doar apoi se poate pune intrebarea: Unde nu este Dumnezeu? Intrebarea corecta este: Unde este Dumnezeu? Sau si mai corecta ar fi: Dumnezeu este(exista)?

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Ben00):

Seul?

Are vreun semnificat religios sau e vorba doar de Capitala Coreei de Sud?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frumoasa poveste. Si marmota invelea ciucalata in staniol.

| Ben00 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Nu are nici un "semnificat" de prin vechime. Doar ca ar fi un Babilon modern la Pacific.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Ben00):

Babylon semnifica Diavol sau raul lumi, nu ma refeream la poporul Babilones sau locul lor de asezare.

| w33zy a răspuns:

,,Unde nu este Dumnezeu?'' Pai Dumnezeu nu este!