|

Vreau sa stiu cat mai multe informatii despre sectele religioase, cum actioneaza, de ce, cum reusesc sa le spele mintile oamenilor,

32 Raportează Evaluează
32 răspunsuri:
| a răspuns:

La fel cum o fac si religiile traditionale, doar ca la scara mai mica si, uneori, mai radical.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ei, fac si ei un brainwashing, ce mare lucru?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Actioneaza si spala pe creier exact ca ortodocsismul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Scuzati ca ma bag ca musca-n laptelaughing
e vreun ateu pe aici? e careva care nu crede in divinitati? sau toti sunteti spalati pe creier laughing?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună, ai dreptate sunt foarte periculoase, au Dumnezeul lor şi un stil total diferit, acţionează într-un stil parcă ar fi o haită de lupi, am avut pe scară era anti lumina o stingea imediat, nu scutura nu ieşea din casă cânta unele melodii care te înfricoşa e grav! Mi-e nu mi-au spălat minţile niciodată şi nici nu le voi lăsa.
O zi frumoasă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e nevoie.ai creierul deja spalat.incepand cu desenele animate, jocurile de calculator, si scoala romaneasca[virgula] care nu fac altceva decat zombie.deci libertatea de constiinta se afla doar in religie si credinta, fiindca nu te obliga cu nimic, iar dreptul de a crede ce vrei si de a visa nu ti-l poate lua nimeni.deocamdata.insa toate regulile legile, si normele societatii iti vor fi doar limite si piedici in manifestareata ca om asa zis liber.nu vei avea decat dreptul sa spui; am inteles.pana si intyrebarea ta; ai pus-o fiindca asa stii si ti s-a spus.nu ai experimentat singur sa vezi unde e minciuna si unde adevar.dar vrei o minune.un adevar absolut.pai nu pe TPU il vei gasi disteptule cu creier plin cu de toate.cauta unul cu mintea curata.dar nu odihnita.doar curata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

In legatura cu desenele animate si jocurile de pe calculator, la sate e ceva mai rar, unii nu-isi permit sa aiba tv, mai ales PC acolo la sate sunt cele mai multe secte.iar de asa zisa spalare a creierului se ocupa "pastori" parerea mea; sunt cat mai dese si au anumite tehnici de a atrage persoanele catre asa zisa lor casa de rugaciune, sunt TOTAL DISTRUCTIVE pentru societatea romaneasca.my opinion.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sectele ca orice religie e plina de doctrine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

La fel ca si Biserica Ortodoxa si cea Catolica! Sunt cele mai bune exemple de spalat minti.
Priveste atent numai la ce se intampla in Romania cand vine vorba de BOR si de gloata de prosti care o slavesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Domnule tu intrii pe un teren minat când vrei să vorbești despre secte.
Dacă ești ortodox și te interesează niște cărți în domeniu trimite-mi mesaj pe privat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sectarul, ca termen generic desemnează un om anarhic față de legea divino-umană a lui Dumnezeu.

La fel cum diavolul s-a revoltat împotriva ierarhiei îngerești și a rânduielii, la fel se revoltă și sectarul împotriva Bisericii lui Hristos și a arhieriei preoțești.

De aceea tinde să-și creeze propria biserică în poate fi și predicator și tămăduitor și prooroc și tălmaci fără să dea socoteală nimănui și fără să pună la încercare duhurile din care îi izvorăsc "harurile".

O trăsătură dominantă a sectarului este aceea că bolește de slavă deșartă.

Sectarul e genul de individ care trăiește cu impresia că în baza unei declarații formale de credință, este absolvit de păcat și de acolo înainte nu mai poate păcătui.

Ca atare în mintea lui el crede că a și atins înălțimea morală din care își poate permite să-i critice pe ceilalți.

Sectarul e genul de om care este bolnav sufletește, ca majoritatea dintre noi, dar, preferă să-și creeze propriul adevăr doar ca să nu admită că se află în înșelare.

Altfel zis

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba" Arsenie Boca

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sectele religioase încearcă să profite de oameni care se află în dificultăți financiare și sufletești.

De oamenii care adeseori sunt neînțeleși de familiile lor sau sunt marginalizați de societate.

Ca atare îi momesc pe aceștia propagând dezbinarea, dezinformarea- minciuni scoase din context și beneficii materiale.

Dacă vei auzi vreodată vreun "misionar" care vorbește mai mult despre păcatele personale ale preotului sau ale altor oameni decât, despre iubirea lui Hristos, poți fii sigur că acela e un sectar.

Nimeni nu poate pretinde că vine în numele lui Hristos și în același timp să propovăduiască ura, neascultarea și judecata altuia.
Hristos a fost blând și smerit și nu le-a scos ochii oamenilor care-i cereau ajutorul.
Femeii desfrânate nu i-a dat cu piatra în cap ci a apărat-o.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Sectele incearca sa profite de oamenii care se afla in dificultati financiare? Interesant....pana acum parca era vorba ca sectele atrag oamenii ca sa le smulga bani ( vesnica poveste cu 10 % )... Si da la sectanti se vorbeste de pacatele personale mult deoarece trebuie sa scapi de ele, nu sa le ti pana la Paste cand mergi sa te spovedesti. Si din propie experienta, umbland in multe biserici sectare nu am auzit in nici una propovaduindu-se ura, neascultarea sau judecata. Dimpotriva cat am umblat la ortodocsi am mai auzit cat de mult sunt ponegriti neoprotestantii ( nu la toti ortodocsii, dar la destui de multi ). Hristos a aparat femeia desfranata dar cu pacatul a fost radical! Foarte radical!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

Nu știu de ce ai impresia că m-am referit la tine, dacă te-ai simțit nu e problema mea.

Au fost tot felul de cazuri de oameni amăgiți să treacă la diferite secte pentru ajutoare, că aveau familii numeroase sau bătrâni prostiți că vor primi medicamente rare, ce se găsesc doar afară.

Cu cât un cult, afiliat la entități străine, are mai mulți săraci declarați, cu atât i se permite să păstreze pentru filiala locală mai mulți bani pe care teoretic îi redistribuie la săraci, cel puțin pe hârtie și cu atât mai mult sunt îndreptățiți să solicite noi ajutoare.

Cei săraci, ajutați adeseori au sentimentul îndatorării și ca răsplată sunt trecuți la munca de jos să împartă pliante și să aducă alți oameni și se subordonează adesea, fără comentarii.

"Si da la sectanti se vorbeste de pacatele personale"

Ar fi bine dacă s-ar încuraja doar enunțarea păcatelor proprii nu și ale altora care nu sunt de față și asta distinct, neamestecând mesajul iubirii lui Hristos cu judecata aproapelui.

"Dimpotriva cat am umblat la ortodocsi am mai auzit cat de mult sunt ponegriti neoprotestantii"

Eu n-am auzit live nici o predică în Biserică pe tema neo-protestanților pentru că ar însemna să li se facă o reclamă indirectă.

Ortodocșii sunt la fel de huliți ca dovadă că de la misionariat și până la clipuri video, chiar și cu muzică psaltică apar elemente care nu au loc de ortodocși sau nu se pot mântui de ei și de păcatele preoților.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Nu m-am simtit ca ai facut referire la mine. Eu nu incerc sa tin cu careva pe aici. Ceea ce incerc eu e sa pun pace si in acelasi timp sa arat oamenilor ca au nevoie de Isus pentru a avea o viata mai buna ( fara a predica Evanghelia prosperitatii). Cu privire la ajutoare, da se ofera la noi la biserica, insa noi insine le facem. Ajutoare de dincolo, cel putin in orase, au venit doar dupa revolutie. Poate ca mai vin si acum dar pentru bisericile de la tara, sarace. Insa niciodata nu am auzit ca se se spuna ca daca trec la un anumit cult atunci primesc ajutoare. Ajutoarele se acordau tuturor celor in nevoie, indiferent de cultul/religia/secta din care faceau parte. Mesajul iubirii lui Hristos sta in faptul ca El a venit, si s-a lasat rastignit ca noi sa putem avea viata din belsug. Iar noi ca sa avem viata trebuie sa ne pocaim conform Bibliei ( adica nu sa trecem la neoprotestanti, ca nu asta inseamna pocainta ). Imi pare rau daca am lasat de inteles ca am auzit predici pe seama neoprotestantilor. Nu, nu am auzit. Ci doar am auzit cuvintele grele, chiar foarte grele, stand de vorba cu preoti sau enoriasi de-ai acestor preoti. Totusi cunosc oameni care mi-au spus ca preotul le-a predicat despre neoprotestanti. Nu vreau sa si spun ce pentru ca e umilitor sa auzi ca asemenea vorbe pot iesi din gura celui care ar trebui sa fie calauzit de sus. Eu cred ca misiunea unui adevarat crestin nu e a vorbi de rau pe altii, ci de a arata dragoste, dragoste dumnezeiasca fata de toti cei din jur si de a semana cu Isus Hristos. Asta e cred ca e adevaratul crestinism care lipseste incepand de la neoprotestanti pana la ortodocsi sau catolici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

"Insa niciodata nu am auzit ca se se spuna ca daca trec la un anumit cult atunci primesc ajutoare"

Nu dar, e de ajuns să frecventezi un anumit cult și să oferi ceva garanții credibile că vei face "pasul cel mare" pentru a primi.

Eu la sate m-am referit în special, acolo oamenii sunt măguliți și pentru câteva creme de mâini și niște săpunuri, vă spun că am văzut personal, oameni care au primit, chiar mi-au povestit cu satisfacție ce le-au dat lor americanii și încercau să-mi convingă bunicii să treacă.

Românu', a fost mereu avid să primească lucruri de aia suntem o țară de asistați sociali.

La sărăcia din RO orice e gratis, prinde, chiar și Bibliile cu note de subsol modificate după interpretările oficiale ale cultului și cu coperți frumos colorate.

Eu oricum vă felicit că nu ați trecut pentru bani, dar nu puteți să-mi spuneți mie că nu sunt astfel de persoane.

Sau că unii n-au trecut pentru burse afară la școlile din Vest și multe alte beneficii, pe care nu are rost să le înșir, că nu interesează pe nimeni.

"Eu cred ca misiunea unui adevarat crestin nu e a vorbi de rau pe altii, ci de a arata dragoste."

Așa să fie și de acum înainte să dea Dumnezeu să ajungem la lumina conștiinței supreme- dragostea de Dumnezeu și de aproape.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Ajungem pe teren minat. Nu stiu daca conteaza ca au trecut sa nu la alt cult/secta. Pentru mine nu ar fi nici o suparare sa fie toti ortodocsi dar sa fie niste crestini adevarati. Ca si-au schimbat cultul pentru mine ( si cred ca si pentru Dumnezeu ) nu inseamna nimic. Ceea ce cred ca e important e sa fim crestini adevarati, formati dupa modelul Domnului Isus Hristos. Bibliile ce se impart de obicei sunt dupa traducere lui Cornilescu. Nu e asta cea mai buna traducere, dar eu consider ca nu te desparti de Dumnezeu citind-o. Cand am ceva nelamuriri caut de obicei in KJV ca o consider mai buna ca oricare alta. Greaca sau ebraica nu stiu ca sa caut altundeva mai aproape de original. Multa binecuvantare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

"Ca si-au schimbat cultul pentru mine nu inseamna nimic."

Nici pentru mine nu contează că și-au schimbat cultul, e viața fiecăruia și nu mă bag.

Ceea ce e relevant în schimb e abordarea

Adică și-au schimbat cultul în numele Sfintei Treimi sau pentru beneficiile promise de diferite asociații?

Cât de Biblic e principiul să aduci pe cineva la credință cu promisiuni materiale?

Unde a făcut Hristos așa ceva?

Și mai ales, până unde se întinde sfera ajutorării frățești și de unde începe amăgirea cu iluzia unui câștig și a bunăstării din alte țări?

Astea sunt niște teme destul de interesante de reflectat măcar pentru o etică a pastorației.

"Bibliile ce se impart de obicei sunt dupa traducere lui Cornilescu. Nu e asta cea mai buna traducere"

Nu m-am referit doar la traducere, care într-un procentaj ridicat se poate asemăna cu celelalte versiuni ortodoxă și romano-catolică.

Ci, la interpretările din notele de subsol care pot fi diametral opuse.

Prin interpretări se implantează în subconștientul omului, foarte eficient semințele duhului protestant, mai ales unuia de la sat care de multe ori nu e instruit să treacă informația prin filtrul critic și prin cercetare proprie.

Și ca să-ți dau exemplu Vechiul Testament, chiar dacă are o traducere aproape fidelă cu cea din creștinism; evreii înțeleg în multe puncte cu totul altceva decât creștinii.

Interpretarea subiectivistă face diferența.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Nu ma pot pronunta cu privire la aducere cuiva la o credinta pe baza promisiunilor materiale. Asa ceva nu am auzit numai in America unde se mai propovaduieste Evanghelia prosperitatii. Domnul Isus promite odihna sufletului trudit si impovarat. Dupa cate stiu eu traducerea Cornilescu nu are note la subsol care tin de interpretarea Scripturii. Bibliile ce au interpretari nu cred ca se distrubuie in primul rand din cauza costurilor. Nu stiu cat cost o Biblie cu explicatii ortodoxe dar cea cu explicatii din punct de vedere neoprotestant costa undeva de la 150 de lei in sus. Stiu ca de obicei se impart Biblii sau Noul Testament de la cei de la Gideons (www.gideons.org). Astea nu au nici o interpretare la subsol.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

"numai in America unde se mai propovaduieste Evanghelia prosperitatii."

Întâmplător, multe culte au fost finanțate și instruite de bisericile mamă din America.

Ironic, nu?

Cel puțin, misionarul, are o versiune oficială, pentru a lămuri oamenii.

Și asta e o tehnică de marketing, arunci semințele confuziei dându-le oamenilor o mostră iar, apoi ei vin înapoi pentru mai mult, în acest caz, interpretarea.

Adevărul e că în ziua de azi, cel puțin la orașe, oamenii caută răspunsurile pe internet, dar în zonele rurale e prăpăd, sunt cazuri și de 5-6 biserici la un sat de 30 de oameni.
În zonele fără internet, e foarte eficientă metoda.

Cam pe acolo e prețul, eu am în casă Biblii protestante, scurtate, adică, VT e scos, iar NT e tradus în unele puncte cu o topică schimbată față de versiunea ortodoxă și veșnica "icoană-chipul Fiarei", care chip al Fiarei în orice caz nu poate fi confundat cu Chipul lui Hristos.

Asta pentru că Scriptura a fost consemnată în forma aceasta și nu în sutele de variante care circulau atunci, tot "de popii" care s-au întrunit în Sinod.

La fel și icoana, tot în Sinod e confirmată, deci dacă e să respingi icoana pe motiv că e introdusă de oameni, atunci ar trebui să respingi și Scriptura care a fost CULEASĂ și REUNITĂ în forma actuală, TOT DE CĂTRE OAMENI, alții decât evangheliștii cărora le-a fost insuflată.

Un sectar veritabil, ar putea reproșa oricând, că, nu a fost culegerea făcută bine și că alte texte trebuiau reunite, cuprinse sau scoase.

Ori le respingi pe amândouă pe motiv că sunt adăugate de oameni, ori le confirmi pe amândouă.

Ortodocșii au doar o credință nefragmentară, Scriptura scoasă din contextul ei socio-religios este noaptea minții.

La nici o universitate de prestigiu din lume, studiul Biblic nu se face fără cel istoric și contextual.

E ca și cum ai reîncerca să reconstitui un vitraliu, dintr-un...2004 - 2211 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

Aparentele inseala intodeauna; trebuie sa gandesti putin mai lucid.in fine, toti avem dreptul la opini chiar daca nu corespund cu ale celorlalti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Ai foarte multa dreptate, sunt de acord cu tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru farsoareaehheee):

"Ai foarte multa dreptate"

Dreptatea mea de om mic și păcătos, e nimic, eu am vrut doar să ilustrez mărturisirea ortodoxă.

Dacă am criticat ceva, a fost abordarea, greșită a Scripturii doar în literă, doar într-o fracție.

Încercând, din fracție să răstorni întregul, cum fac sectarii.

Biblia, scoasă din contextul în care a fost creată, nu face decât să se întoarcă împotriva argumentelor lor.

Eu n-am nimic personal de împărțit cu ei dar, nici nu voi lăsa un sectar să mă prostească la fel ca la un joc de-a alba neagra.

Mă bucur că lumea deschide ochii și vede că o ramură a creștinismului folosește marketingul, persuasiunea, dezinformarea și iluzia propășirii materiale în Occident, pentru a atrage omul, speculând sărăcia, naivitatea sau închipuirea de sine a românilor.

Poți să citești și alte posturi de pe profil în care am criticat anumite exagerări.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Da am observat comentariile tale, si sunt de parerea cu tine deoarece am vazut cu proprii mei ochii exact ce ai spus tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru farsoareaehheee):

Din fericire eu n-a trebuit să ajung în adunarea lor pentru a observa înșelarea.

Să știi că nici tu nu ești de condamnat, mărturisirea ta poate ajuta oamenii să deschidă ochii tu te-ai întors lămurită și mai tare de acolo.

De multe ori, se îngăduie omului să cadă în ispită pentru a se ridica mai puternic.

Nimeni nu te poate condamna de ceva, Slavă Domnului că te-ai întors la timp.

Au fost oameni care și-au pierdut familia, casa, bunurile materiale și sănătatea mentală după ce au căzut în plasa sectelor pentru că nu au știut când să spună STOP.

Ai grijă de tine pe viitor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Da,mersi si tu sa ai grija in tot ceea ce faci PE VIITOR mult SUCCES.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista o singura religie corecta si adevarata, cea care este cu Isus si cea de care noi nu putem sti. Ca se spune ca e cea ortodoxa sau cea catolica e una, dar sunt doar niste preziceri. Avand in vedere ca si biserica ortodoxa are niste clisee interzise in Biblie precum icoanele, moastele sfintilor, unii sfinti la care se roaga oamenii etc. sectantii s-au intors impotriva acestor lucruri si au incercat sa faca o biserica dupa Biblie, insa unele pasaje sunt interpretative, si fiecare biserica a interpretat in fel si chip. Eu sunt penticostala, am fost ortodoxa 16 ani dar de 3 ani merg la o biserica de penticostali carismatici. Am studiat foarte mult in legatura cu aceste religii, nu am vazut raul pe care il pot provoca sectantii care sustin dragostea Agape, dar am vazut diferentele mari din Biblie care se regasesc in biserica Ortodoxa. "Cerceteaza tot si alege ce e bun" asta am facut, am cercetat tot, am mers in toate bisericile si am ales ce am crezut ca este mai bun pentru mine. Poate tu iti gasesti linistea si calea intr-o bisericia Ortodoxa, e foarte bine atat timp cat dragostea ta pentru Isus si pentru aproapele tau este aceeasi indiferent de circumstanta, daca in orice moment cand cineva te provoaca reusesti sa spui "nu-i nimic, eu tot te iubesc" atunci nu conteaza carei biserici apartii. Isus nu a fost religios, El doar a iubit oamenii si a devenit un exemplu pentru noi in ceea ce priveste viata si comportamentul nostru. Eu ma simt mult mai atrasa de acest cult al carismaticilor, poate si din faptul ca s-au adaptat altfel la nou fata de biserica ortodoxa si aici simt eu ca imi este locul. But, credinta este o relatie cu Dumnezeu si nu o religie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista doar 2 feluri de oameni: mantuiti care vor ajunge in cer si nemantuiti care vor merge in iad. atat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intr-adevar iti spala creierul, eu am fost din pacate la "slujbele " lor si sunt niste oamenii care se roaga in cor in gura mare spun ceva de genul unor incantati demonice, se crede cei mai bravi si milostivii da nu e deloc asa, atrag persoanele slabe de inger cu bani sau unele ajutoare, in casa aia a lor sunt cei mai blanzi da in afara lor te-ar manca de viu, cred ca un om care ar trece la religilee astea sectante sa-r revolta cu buna stiinta in potriva adevaratului dumneazeu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru farsoareaehheee):

Asa sunt de obosit sa tot citesc comenturi de la persoane care vorbesc din auzite, nu au citit macar odata in viata Biblia, si totusi sunt mari credinciosi si cunosc voia lui Dumnezeu ( banuiesc ca de la stirile ProTV ). Una din definitiile de pe net date asa numitei spalri de creier : "Spălarea creierului este încercarea conştientă şi intenţionată de a schimba crezurile şi de a implementa un nou set de comportamente - indiferent dacă este vorba despre cumpărarea de săpun, adoptarea unei ideologii sau uciderea vecinilor." Karl R. Schlotterbeck. Si uite aici cateva metode de spalare a creierului : www.factnet.org/coercivemindcontrol.html ( este in engleza. Imi pare rau pentru cei care nu cunosc engleza, nu stau acum sa traduc ). Nu cred ca o folosit pe tine cineva din "casa aia a lor " vreo metoda din alea, sau alte metode. In al doilea rand : ce e rau in a ma ruga cu voce tare? Ma rog cum vreau, in gand, cu voce inceata sau strig, ca nu se face o precizare undeva ca trebuie sa te rogi doar cu voce inceata sau in gand. In plus rugaciunea cu voce tare ma ajuta sa ma tin concentrat asupra ceea ce zic, sa nu imi mearga mintea in alta parte. In al doilea rand : ce incantatii demonice ai mai auzit tu pana acum de ti s-o parut ca semanau cu cele din "casa aia a lor"? Daca nu sunt milostivi cum atrag oamenii cu ajutoare si cu bani? Sau cum atrag oamenii cu bani cand cea mai mare problema pentru voi este ca ei i-au banii oamenilor? Daca iau banii oamenilor si dau bani oamenilor, mi se pare foarte ok. Cine n-ar vrea ca si in tara asta sa se ia din banii celor care se scalda in ei si sa sa dea celor care sunt in nevoie? Mi se pare ca generalizezi foarte mult lucrurile. Te asigur ca daca exista un sectat care te-ar manca de viu, exista si un ortodox care te-ar manca de viu, un ateu care te-ar manca de viu, un musulman care te-ar manca de viu si un budist care te-ar manca de viu. Impresia mea este ca aici se discuta despre doctrina si invatatura acestor secte, nu despre...2008 - 2111 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

Vai draga,toata discutia pe care ai tinut-o lasa mult de dorit,uite ce e: mi-am spus parerea, poate acolo la secta ta sunt altfel de persoane, da din cate am vazut eu, unde am vazut, sunt niste egoisti, trufisti si multe alte calitati "pozitive":mai inceteaza cu raspunsurile tale lungi si pline de incapatanare paa. si sper ca discutia sa inceteze

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează