|

Ajuta la ceva MemoPlus, sau Lecitina?

Vreau sa stiu ca in vara urmeaza sa dau bacul si sunt curios daca ajuta la ceva acele pastile, chiar sunt folositoare, ajuta la ceva sau sunt doar povestiMultumesc

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, ajuta Memo Plus. Contine ginkgo biloba extract si cofeina. Nu are efecte adverse. Ginkgo biloba intensifica circulatia la nivel periferic si cerebral. Cofeina stii si tu ce face. Mai mult oxigen, mai multa activitate mai mult efect.
Lecitina insa, DEZASTRU! Se spune ca este buna pentru memorie pentru ca este implicata in sinteza tecii de mielina din axonul neuronal. Aceasta sinteza este un proces care are loc intre 2 si 9 ani si este dependent de cantitatea de lecitina din alimentatie. Adica mananci lecitina atunci (sau iei pastile) mielinizarea se realizaeaza la maxim. Nu mananci atunci (intre 2 si 9 ani) procesul de mielinizare NU MAI ARE LOC. Care este diferenta dintre axonul mielinizat si cel nemielinizat. Pai informatia circula in neuron sub forma de impuls electric. Impulsul poate circula circular in axonul nemielinizat sau liniar in axonul mielinizat pentru ca mielina nu conduce curentul electric. Clar drumul este mult mai scurt cand ceva merge drept si nu spiralat. de aceea este si mai rapid. Prin urmare, circuland informatiile mai rapid creste ideatia. Cam asta este resortul din spatele afirmatiei mele : lecitina peste maxim 10 ani NU AJUTA LA INVATAT!

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, ajuta dar ia-le doar pe perioada scurta si cand ai nevoie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da ajuta ...la prajirea creierului. Trebuie sa stii ca dupa folosirea acestor droguri vei avea rezultate favorabile iar dupa intreruperea tratamentului nu vei mai fi capabil sa memorezi nici titlul unei carti citite! Deci mai bine nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

MemoPlus, nu prea ajuta, sunt bune doar pe durata scurta, 2, 3 zile, in schimb, Lecitina, daca iei una pe zi, ajuta foarte mult la memorie, dar trebuie sa incepi mai din timp, o luna inainte, ceve de genuL.happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu iau lecitina si e ok dar cel mai bine e sa o iei cu 1 luna 2... Ca sa ai mintea libera si sa nu te panichezi in timpul bacului, examenului etc... Oricum stii cum e vorba aia "Nu ingrasi porcul in Ajunul Craciunului"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Eu am luat Memo Plus, apoi am trecut la Bilomag pentru ca nu imi convenea ca Memo Plus contine cafeina.
Ideea este ca in perioada de surmenaj psihic te ajuta doa sa nu te ia durerile de cap, nu te gandi ca iei pastila si nu mai trebuie sa inveti nimic. Poate este efectul placebo ca iei o pastila si ai mai mult chef de invatat sau nu te mai doare atat de mult capul. Eu, de exemplu nu stiu daca isi fac efectul, sincer iti spun, desi le iau cu o luna inainte de a incepe sesiunea.
Toate componentele Memo plus au un rol important in functionarea creierului, mai ales Ginkgo Biloba, lecitina- este buna in orice perioada a vietii- este un fosfolipid, iar creierul este plin de fosfolipide. Poti sa incerci, si crede-ma ca functionezi normal daca le intrerupi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca voi chiar vreti sa luati chestii din asta va trebui sa stici ca va trebui sa luati mai tot timpul din astea pentru ca creierul o sa se obisnuiasca cu astea si dupa ce nu mai luati o sa ajungeti cum a zis si Justmed nu o sa mai puteti tine minte nici titlul unei carti, oricum voi faceti ce vreti asta e parerea mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, dar efectul pozitiv e minim si de scurta durata. Efectele negative pot fi mai grave. Ca fapt divers 99% din suplimentele alimentare gen vitamine ar trebui luate numai in cazuri extreme cu prescriere de la doctor altfel fac rau sau nu fac nimic. Daca te astepti ca aceste suplimente sa aiba un efect vizibil dincolo de jumatate de punct vei fi dezamagit. Nu vei deveni o masina de memorat pentru creierul nu functioneaza asa. Daca vrei sa inveti cateva reguli simple:
1. incearca sa transcrii de mana pe alta hartie textul.
2. nu invata in ziua examenului niciodata
3. pentru stocarea informatiilor creierul are nevoie de CEL PUTIN O NOAPTE DE SOMN. Asa ca cel putin in perioada cu examenele evita sa inveti noaptea ci foloseste-o pentru somn.
4. incearca sa structurezi informatia cat mai mult. Pentru invatarea de lucruri complexe greu de memorat exista asa numitele exercitii mnemonice ca de exemplu asocierea unei expresii sau a unui serii cu o propozitie simpla.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează