| georgianaanonim1 a întrebat:

Ajutati-ma.
Am fost la plaja si sunt rosie tare si nu exagerez, sunt foarte tare. M-am dat cu un spray de la gerovital, cu iaurt, cu otet diluat cu apa..degeaba. Ma ustura tot corpul.Ce pot face? Nici nu vreau bronz. Il urasc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Baga-te in vana cu apa sau fa un dus, la temperatura cum vine de la robinet.
Intai membrele (mainile, bratele, dupa care - pe rand si picioarele si restul corpului. Toate astea incet, in timp de 3-5 minute.
Mai stai in apa cateva minute, pana ce nu ti se pare prea rece, dupa care iesi din apa.
Nu te imbraci cu nimic timp de un sfet de ora.
Astfel corpul tau se va raci si isi va reveni in cateva zile.
Pana atunci fereste-te sa mai stai la soare!

| darrio2007 a răspuns:

Iaurt cu otet? Ce tampit te-a invatat asta? Iaurt simplu.

| georgianaanonim1 explică (pentru darrio2007):

Virgula chiar conteaza..am uitat sa pun virgula dupa iaurt...

| darrio2007 a răspuns (pentru georgianaanonim1):

Dar nu se da cu otet. Daca stai la soare cate putin zilnic, pielea se obisnuieste si nu vei mai avea probleme cat timp vei mai merge la plaja. Tu ai stat din prima prea mult.

| dannyel86 a răspuns:

Mergi la farmacie. Exista produse pentru ameliorarea disconfortului provocat de expunerea la soare.

| Felys a răspuns:

Indiferent cu ce te-ai dat nu pricepi ca pielea ta e arsa, cine naiba te-a pus sa stai la soare asa mult si probabil si din prima.Ai vrut sa iei tot soarele odata.Acum suporta si imagineaza-ti ce dureri infioratoare suporta cei care se ard intr-un incendiu si zi mersi ca esti doar atat.Toti am trecut la un moment dat prin arsuri solare si crede-ma nu a murit nimeni.Eu sunt din constanta si am invatat ca cel mai indicat pentru a merge la plaja este dupa ora 5 dupamaiaza pentru ca nu exista riscul arsurilor solare.Pe viitor fa si tu la fel.Acum chiar nu stiu cu ce sa te dai sa iti treaca, nu prea exista nimic decat rabdare vreo 2 zile si trece de la sine

| gothicbat a răspuns:

Să aștepți să treacă și să eviți soarele o perioadă.

| AndaAlexandra a răspuns:

Aloe Vera îți calmează pielea. Este la farmacie. Eu mi-am luat sub forma de gel. Am mai auzit că ar funcționa și să te dai cu crema de ras, dar sincer nu știu că nu am incercat.

| gabriel2004o a răspuns:

Asteapta pana trece ca eu asa am facut si nu am murit