| Anonimaanonima6789 a întrebat:

Am 4 cari mici pe 4 măsele de jos sunt puncte mici pe ele negre de la carie am 16 ani și sunt fată.Ce pot face să nu se extindă?(PS:Nu vreau la dentist pentru că îmi e frică )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Urgent la dentist, fiindca este singura solutie sa te scape de carii, sa nu se adanceasca, ca poti pierde dintii.
Spalarea dintilor este obligatorie in situatia ta, cel putin dimineata si seara minim 2 minute si nu mai manca dulciuri!

| gabicoo a răspuns:

Treci peste frică și mergi la dentist - este singura soluție.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să te speli pe dinți peste 3 minute pentru a întări smalțul dinților și de împiedica cariile să se extindă. Eu de exemplu mă spăl 15-16 minute pe zi. 9 minute după masa de prânz și 7 minute după masa de cină.

| eliancodrut a răspuns:

Nu sunt solutii miraculoasa. Cand o sa carieze mai mult si o sa te doara (durerea de masele este foarte mare) o sa fugi singura la dentist, dar s-ar putea sa fie prea tarziu si o sa ramai fara ele.