| andradaaa12 a întrebat:

Am auzit ca de la infecția stomacului cu helicobacter pylori poti face cancer de stomac este adevărat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ulcer, se face o gaura in esofag / burta sau duoden si ies toate fluidele pe acolo, aia e moarte curata

| Violleta2022 a răspuns:

De la helicobacter pylori netratat faci ULCER, nu cancer!

| doctorandus a răspuns:

Nu cancer, ci ulcer.

| relian a răspuns:

Sa faci cancer,cineva, ceva trebuie sa intervina la nivel de gene, sa schimbe pe acolo ceva.
Organismul animal, vegetal nu poate fi accesat, ori care cum vrea sa mearga si sa schibe la nivelul ala ceva.
Daca s-ar fi intimplat asa ceva, toata viata s-ar fi dus de ripa.

Nici un organism nu poate modifica genetic alt organism.Cancerele is de fapt dereglari ale propriului organisme,ceva sa intimnplat cindva,undeva in procesul copierii ADN ori ce se mai intampla la nivelul ala si asa aparu cancerul.
Individul sau indivizii respectivi nu au fost eliminati,ba au facut si urmasi si uite asa am ajuns astazi bolnavi de f multe boli,transmitind toate defectele,toate dereglarile.

Un organism strain, intra in corpul tau sa manince, deci face pgube, asta daca nu este eliminat la timp, dar face pagube la nivel de celule de tesuturi, nu intra si modifica mai stiu eu ce in programul genetic.

| mi25 a răspuns:

Da, asa mi-a spus medicul gastroenterolog care m-a consultat. Nu se intampla in toate cazurile, dar se poate intampla.
În 1994, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a clasificat Helicobacter pylori ca agent cancerigen la om, colonizarea stomacului cu această bacterie fiind considerată o cauză importantă a cancerului gastric și a limfomului MALT (limfom al țesutului limfoid asociat mucoasei gastrice).

| mi25 a răspuns:

Majoritatea oamenilor au bacteria H. pylori în intestin, dar nu au simptome. Doar în unele cazuri produce simptome și probleme ca indigestie, dispepsie și ulcere. Deși infecția cu H. pylori nu provoacă boli la majoritatea persoanelor infectate, este un factor major de risc pentru ulcerul peptic și este responsabilă pentru majoritatea ulcerelor gastrice și ale intestinului subțire.

| MihaiSpeedster a răspuns:

50% din populație este infectată cu H-Pylori. Nu este foarte clar daca bacteria cauzează cancer, părerile sunt împărțite, dar cu siguranță Marea majoritate a cazurilor (dacă nu toate) de cancer la stomac au infecție cu H-Pylori.