| Annasicamy a întrebat:

Am fobie sociala,am avut niste probleme medicale iar prin perioada liceului au fost câțiva care au avut grija sa îmi facă fiecare zi un calvar, erau zile întregi în care chiuleam de frica, iar acum la 3 ani de la terminarea liceului parcă e mai rău,m-am izolat, menționez că acum locuiesc cu iubitul meu,dar nu vreau să îmi fac prieteni aici pentru că îmi e frica că ar rade de anxietatea mea,și s-au înrăutățit acum tremur in preajma strainilor,e groaznic,financiar nu stau bine că sa mă duc la medic,nu lucrez pentru că nu reușesc în stadiul meu să mă angajez, familia mea parcă nu vede ce am și cât de greu e,eu n-am viața doar treabă acasă,mâncare și până la supermarket, fara prieteni, cu rudele lui nu păstrăm legătură.și nu stiu ce sa mă mai fac...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

La ce ti a mai trebuit prieten cu ce te ajută? Sa ti dea bani sa te duca la doctori daca chiar te iubeste, sau îi place asa cum esti?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cu parintii tai ar trebui sa ti legatura nu cu ai lui, parintii lui nu au nici o treaba cu tine nu esti fata lor, tu trebuie sa vorbesti cu mama ta sa te duca la medic sa vada ce ai, fobia asta sociala o ai demult? Ce varsta ai? Nu este bine sa stai asa se vor agrava lucrurile sai ajungi rau depresiva sau mai rau schizofrenie, mergi la un psiholog pentru inceput si daca nu merge cu psihologul atunci psihiatrul este cel care te mai poate ajuta.

| Violleta2022 a răspuns:

Izolarea este taman ceea ce NU trebuie sa ti seintample, fiindca aia adanceste depresia si anxietatea, evoluand boala psihica.

Trebuie sa-ti impui sa iesi afara si sa socializezi cu oamenii, in fiecare zi cate putin, daca vrei sa te vindeci!

Mergi la biserica pentru inceput, ca te poti aseza singur intr-un colt de biserica si poti sa te rogi sau sa meditezi, daca nu esti credincios, dar este un prim pas extrem de important, ca sa poti usor-usor sa inveti sa socializezi si sa reintri in normalitate.

| haileewatson a răspuns:

Trebuie sa mergi la psiholog ca sa scapi de chestia asta, si bineinteles sa ceri ajutorul prietenului tau. Altfel vei ramane asa toata viata

| TheFox a răspuns:

Trebuie sa incepi sa faci terapie cu un psiholog sau psihoterapeut bun și să-ți dezvolți încrederea în tine.

| Ava1231 a răspuns:

Iubitul tau nu te face sa te simți mai bine?
Și eu am anxietate însă nu am iubit și n am avut vreodată dar sunt sigura că dacă aș avea, nu as mai fi anxioasa.
Serios? Nu are grija de tine? Nu te ia în brațe să îți spună că te iubește? Nu iese cu tine afara să faceți activități? Nu aveți intimitate sa vă simțiți bine?
De ce îl mai tii daca nu îți oferă o stare psihica buna?

| SkysetDarkkax a răspuns:

Poate ești o persoana emotiva, și mie mi se intampla sa am anxietate atunci când sunt multe priviri atitintite spre mine pentru ca te simți cumva stresat și neliniștit. Nu mai fi timida, încearcă sa ieși din zona de confort, fa exerciții în privința socializarii si totul o sa fie bine, se va rezolva. Cat despre partea financiara nu știu ce sa spun, gandeste-te la ce job poți aplica astfel încât sa fie bine.

| KronstadtRevival a răspuns:

Învață să lucrezi de acasă, online, dar ceva care să te ducă puțin și în contact cu clienții. De exemplu, ceva care ține de grafică publicitară, web design, artă, etc. E un domeniu non invaziv, care te lasă să iei deciziile așa cum vrei. Până la urmă vei reuși. happy

| KronstadtRevival a răspuns:

@RetardDinBucuresti, bă, nu-i treaba ta de ce i-au trebuit ei prieten. Dacă nu poți da un sfat serios vis a vis o problemă serioasă, vezi-ți de drum. Eu ți-am mai spus că ești limitat, de multe ori. Dar tu, nu și nu. Ești ambițios, dar în direcția greșită. Mai lasă clanța aia de duhovnic online second-hand și apucă-te de croșetat. laughing

| ChrisBV a răspuns (pentru KronstadtRevival):

@Cristi din Bucuresti e de departe cel mai cringe si dus cu pluta utilizator masculin de pe TPU.

| Fantaspirit2k23 a răspuns (pentru ChrisBV):

E frustrat că e virgin la 34 de ani sau cât are săracul sad

| KronstadtRevival a răspuns (pentru ChrisBV):

Clar. big grin

| RosaliaOriginala a răspuns:

Si intrebarea? Unde e?