| irinasimion a întrebat:

Am o intrebare, și e una cam stanjenitoare... O prietena a fost depistata cu paduchi. Ieri si-a pus gaz in par si astazi si-a mai gasit cativa (putini). A mers la farmacie si si-a cumparat paranix spray. Si-a dat cu el, a stat 35 de minute in loc de 15, s-a spalat si dupa s-a pieptanat cu acel pieptene specific (cu zimtii foarte desi). Din ce am inteles de la ea, nu a reusit sa se pieptene foarte bine... Aveti vreo idee daca lindinii "morti", mai sunt periculosi? In sensul daca mai ies puii din ei? sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din oua vor mai isii, fiindca s-a spalat pe par, deci nu mai are solutie pe cap si aceia vor continua sa iaa.
Am impresia ca trebuie sa faca tratament inca odata cu solutia de la farmacie si este obligatoriu sa faca toata familia, pentru ca au si ei si daca nu se curata toata lumea in acelasi timp, se pot reinfesta cu paduchi.
Apoi se impune o curatare serioasa a casei: fetele de perna, cearsafuril, ahinele, totul trebuie spalat si calcat cu fierul de calcat, ori fierte, ca sa elimine orice paduche viu sau ouale lor.
Nu ar fi rau daca si tu ai face o curatare, mai ales ca-ti este prietena si cu siguranta ati stat una langa alta si ai fii putut lua.

Bula
| Bula a răspuns:

Cand ai paduchi, intreg parul trebuie frecat cu solutia folosita (gaz, alte solutii) si IMEDIAT legat capul strans (parul complet) cu un prosop mare sau alt material des, pentru cca. 30 minute!
Dupa ce se ia prosopul de pe cap, parul trebuie pieptanat foarte bine, deasupra unui ziar sau alta coala mare de hartie, pana ce nu mai cade nimic din par! Piaptanul trebuie sa fie unul "specific paduchilor": cu varfuri dese, groase si lungi.
Dupa pieptanare se spala bine capul si fiert prosopul!
"Actiunea" trebuie repetata inca de 2-3 ori, la intervale de 7-10 zile, pana ce dispar complet paduchii din cap. Repetarea este necesara pentru a distruge si puii iesiti din ouale depuse, lipite de firele de par.

Trebuie verificate TOATE persoanele din anturaj (membrii familiei, colegii etc.), mai ales cei cu care s-a imbratisat sau doar s-a atins persoana infectata!

| GeorgianaDiaconu a răspuns:

Nu e adevarat nimic din ce scrie aici cu gaz si alte tampenii! Si nu e nimic rusinoslaughing Paduchii trag la par curat, nu la mizerie. Eu 5 zile cat m-a tinut tubul de Paranix m-am dat si am stat cate 4-5 ore cu el in cap si am scapat. Fara pieptan, fara nimic

| Brizbriz a răspuns (pentru GeorgianaDiaconu):

Lol, singurul raspuns corect
nu o sa uit in viata mea pe IMBECILUL de Busu de la protv, care, el stie mai bine decat toti ca, elevii aia (despre care era stirea) "nu se spala"

paduchilor le place parul curat, daca il speli zilnic nu scapi, pentru ca isi pot tine respiratia si 12 ore, iar, daca te duci la scoala si stai cu orele in proximitatea unuia cu paduchi e APROAPE IMPOSIBIL sa nu iei

eu am avut numai cand am fost foarte mic, dar, ca baiat, s-a rezolvat instant - tuns la pielewinking