| Doremifa a întrebat:

Am probleme cu spatele, nu am fost la medic sa vad un diagnoz concret, dar observ un mic gheb, spatele ma doare strasnic si trebuie sa il pocnesc de intervale de vreo 3-5 min mereu, nu conteaza daca sunt asezata sau nu. Aveti ceva sfaturi sa pot inlatura durerea sau sa o reduc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

1. Evita sa faci activitati care provoc durerile
2. Nu-ti "pocni" spatele, risti sa rupi coloana!
3. Evita ridicarea greutatilor. Daca tot esti nevoit, foloseste brau, strans.
4. Nu fa miscari rapide de aplecare
5. Daca stai mult pe scaun, foloseste colac de sustinere (iti poti face singur)
6. Foloseste gel /crema pentru prvenirea si atenuarea imflamatiei (Diclofenac, Voltaren), INAINTE sa te doara, inainte sa faci efort.
7. Mergi la medic pentru clarificarea starii coloanei vertebrale.

| Doremifa explică (pentru Bula):

Cum sa imi fac singura colac de sustinere? Nu pot fara sa pocnesc spatele, prea tare ma doare

| Bula a răspuns (pentru Doremifa):

Cauti un palton de stofa, mai groasa.
Tai o maneca cu foarfeca, iar restul paltonului il inghesui in maneca taiata.
Faci coloac, maneca umpluta si cosi capetele laolalta.
Acest colac este deosebit de util cand stai pe scaun tare, deoarece "coada" coloanei tale vertebrale va fi in gaura, in aer, si nu se va mai apasa.

Ai ceva poze sau video ca exemplu?

Nu am.
Colacul pe care l-am avut s-a rupt cu timpul, iar eu mi-am cumparat un scaun de birou ergonomic, care ma fereste de apasarea coloanei.

Stii ceva exercitii sau alte metode pe langa colac?

Foloseste gel /crema pentru prvenirea si atenuarea imflamatiei (Diclofenac, Voltaren), INAINTE sa te doara, inainte sa faci efort.

6 răspunsuri: