| SoeedBb a întrebat:

Bună! Cât costă o analiză anuală la medicul ginecolog privat? Cât se așteaptă până ce se ajunge la medicul ginecolog de stat? Care sunt avantajele și dezavantajele lor?
Vreau să îmi fac check up-ul anual să fiu sigură că fac tot posibilul să remediez dacă am o problemă de sănătate și să fiu sigură că nu am cancer mamar etc. Vă rog să înțelegeți că din frică evitam să merg la ginecolog până acum. Prietenele mele nu își fac analizele ginecologice anuale, deci degeaba le-aș cerut sfat. Am viață sexuală de la 19 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca astepti sa mergi la stat inseamna ca depinzi de plafonul casei de asigurari daca ei numai au bani atunci orice consultatie costă, iar acum inainte de sarbatori nu stiu daca te programeaza la stat ca sunt programari mai vechi care asteapta sa ajunga la medic, pe tine te vor programa in ianuarie daca vor fi fonduri, pe de alta parte poti merge la un cabinet privat de ginecologie plătesti consultatia si te poti programa oricînd incepind de saptamana viitoare, suni dimineata si daca medicul nu este asa aglomerat te poate vedea după amiază, sau peste 2 zile, dar costă cel putin 250 lei consultatia pe care o vei plătii la receptie cand termini consultatia, alta solutie nu ai, ce varsta ai?

| Jassmina a răspuns:

O simpla consulatie la medicul ginecolog costa in jur de 200-250 lei.
Dar ai nevoie si de o analiza citologica, sa se vada daca nu ai luat boli cu tarnsmitere seuxala si daca esti perfect sanatoasa la interior, mai ales daca obisnuiesti sa afci sex fara prezervativ. Asemenea analize citologice si de col uterin, pot sa mai coste inca 30-100 lei si in functie de ce iti iese la analzie, te introci la medic, mai platesti inca o consulatie si primesti tratamentul adecvat.
Consultatia anuala salveaza vieti omenesti, maia les ca un cancer ovarian, uterin sau de col uterin nu doare, decat in ultimile stagii 3 si 4 acnd deja este prea tarziu.

| dinaprilie a răspuns:

Si? Locuiesti in padure si nu ai semnal la telefon? Cauta in zona unde locuiesti si suna sa intrebi! Sau doar vroiai sa faci conversatie cu cineva?