| Alexandra2383 a întrebat:

Buna! De 3 zile am nasul infundat (in timpul zilei mai putin dar noaptea este groaznic) si nu stiu ce sa mai fac ca sa-l desfund.Mi-am pus picaturi,am facut infuzie,am baut ceai si degeaba, ce sa mai fac ca sa scap? Este foarte neplacut si nu-mi place deloc sa respir pe gura, help

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să fierbi apă cu sare. Să faci inhalație adică pui apa fierbinte într-un vas cu gura largă, acoperi capul cu un prosop și inspiri aburii aceia seara înainte de culcare.

| Benny09 a răspuns:

Am aceeași problema de cel puțin 5 luni. Am făcut dependență la rhynxil ha și spray-ul cu apa de mare. Am fost la medic, m-a diagnosticat cu rinita vasomitorie. Din cauza măștilor. Alergie. Cică se vindecă cu timpul.

| anonimg a răspuns (pentru Benny09):

Trebuie dormit cu geamul deschis; nu trebuie deschis la maxim, ci doar atât să ne asigurăm că aerul din cameră este un pic răcoros pe timpul nopții.

| mihaela000ela a răspuns:

Nasul filtrează şi agenţi patogeni ca virusuri şi bacterii. Rinitele virale dau obstrucţie nazală pe o perioadă de câteva zile, fără secreţii purulente, fără o febră mare, fără dureri de cap. De aceea, tratamentul cu ceaiuri calde, inhalaţii, aburi calzi ("a la bunica"), paracetamolul sau alte antiinflamatorii simple ce se pot cumpăra direct din farmacie, spălăturile nazale şi orice fel de picături dezobstruante nazale pentru 3-5 zile, pot determina vindecarea rapidă, în maximum o săptămână.