| Adrian022 a întrebat:

Am aproape tot timpul nasul infundat,iar daca pun picaturi(doar cu bixtonim mi se desfunda), dupa 2 ore mi se infunda inapoi.Cam intotdeauna respir pe gura,noaptea la fel, dar nu sforai. Vreau sa stiu daca sunt 100% polipi, si daca polipii se opereaza cu anestezie generala.Sunt foarte speriat de asta..va rog ajutati-ma. Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Veme a răspuns:

De cat timp ai nasul infundat? De cat timp iti dai din cand in cand cu picaturi?

| Adrian022 explică (pentru Veme):

Am de vreo 2 ani, dar intr-o vara nu stiu parca mi-am suflat o data nasul si 2 luni nu am mai avut probleme.iar picaturi nu mi-am pus deloc in ultima vreme ca stiu ca alea sunt cele mai rele(Bixtonim)

| Veme a răspuns (pentru Adrian022):

Asta vreau sa-ti spun si eu. Este posibil sa fii sanatos tun si de fapt sa ai dependenta la Bixtonim, care se manifesta exact cu nas infundat! Adica, sfatul meu ar fi, pentru a-ti trece, sa nu mai iei deloc picaturi de nas, si nu ma refer doar la Bixtonim, ci la NICI O PICATURA DE NAS. Este posibil ca dupa ce o vreme o sa ai nasul infundat foarte tare, sa-ti treaca. Dar ai rabdare, tu de 2 ani ii dai cu picaturi, da-i timp cateva luni sa-ti treaca!

| Adrian022 explică (pentru Veme):

Da nu incontinuu.pun maxim o saptamana si fac pauza 2-3 luni.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E posibil sa ai polipi. Poti merge la ORL sa faci un control. Daca se infunda o nara si poti respira doar un pic cu cealalta nara, apoi se desfunda una si se infunda cealalta, polipi e sigur.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Buna!
Este foarte posibil sa ai polipi sau sa suferi de o alergie.
Mergi la medic pentru niste investigatii.
Pe mine cand m-a operat la 3 ani de polipi, nu mi-a facut nici o anestezie, nimic!
Direct totul!
Acum se poate face si cu anestezie.
Te pup!

| piticelm a răspuns:

Nu neaparat polipi,poti avea cornetele nazale marite,iar atunci cand dormi,impiedica patrunderea aerului.Cel mai bine este sa te duci la ORL, dar ai grija la cine te duci. In ceea ce priveste frica, asta este, decat sa mori in somn, mai bine suferi o luna.

| Adrian022 explică (pentru piticelm):

Si in caz ca am cornetele nazale marite trebuie tot operatie?

| piticelm a răspuns (pentru Adrian022):

Da,operatie cu radiofrecventa. Dureaza cateva minute, nici macar anestezie cu injectie nu-ti face.Eu m-am operat de asa ceva, aceiasi problema, nu puteam respira.Acum ma simt super bine.

| Adrian022 explică (pentru piticelm):

Aia nu doare? mie tare frica de operatie straight face in caz ca sunt polipi cum ma opereaza? cu anestezie generala? si cum se face acea anestezie? si la asta cu radiofrecventa cum adica?

| piticelm a răspuns:

Pai cu radiofrecventa adica te frige. Daca am suportat eu ca fata, clar vei suporta si tu.Anestezia ti-o face cu multe picaturi si cu niste mese pe care ti le baga in nas.La polipi nu stiu.