| XxBlueRosexX a întrebat:

Bună, intrebare pentru cei care v-ați lăsat de fumat, cum ați reușit? Eu încerc de jumătate de an și nu reușesc, cel mai mult am stat fără tigari 3 zile după o extracție de măsea apoi am început iarăși că nu mai puteam.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este foarte simplu: nu mai cumperi tigari deloc si nu mai mergi nicaieri unde se fumeaza. Asa a scapat sotul meu de fumat si nu s-a mai intors niciodata la tigari, desi inainte de a decide asta fuma cam 2 pachete pe zi.
Doar ambitia ta este cea care te poate opri.

| Frank51 a răspuns:

Am fumat 2 ani, un pachet la zi, m-am lăsat cu ambiție, altfel nu merge. Nu mi-am mai cumpărat țigări, nu am mai acceptat de la alții, și am încercat să-mi țin pofta in cui cum s-ar spune. Efectele biologice au fost destul de slabe la mine, nu am tremurat nu am avut schimbări majore, puțin hiperactiv dar mi-a trecut în câteva zile.

| eliancodrut a răspuns:

Vointa. Am fumat si 4 pachete pe zi, am fumat destui ani si am destui ani de cand m-am lasat. In primul rand nu am mai baut alcool. Nu am pus nici o tigara in gura. Nu m-am ferit de fumatori. Nu am lasat cafeaua. Nu am avut tigari la mine.
Deci VOINTA!

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu am fumat? niciodată! Am făcut armata și colegii au încercat să mă învețe la fumat și nu au reușit! Nici țigările electrice nu folosesc. Pe scurt, totul ține de voință, de ambiție, de propriul orgoliu! Nu există nici un tratament minune, cum fac reclamă unii, pentru a te lăsa de fumat!

| angel6lust a răspuns:

Vorbește cu medicul tău. Știam că există plasturi și pirule pentru a te lăsa.
Eu încă nu m-am lăsat.

Succes!

| casiSm a răspuns:

Nu există o metodă anume, diferă la fiecare persoană. Eu am fost la un festival o săptămână și am exagerat (am fumat dublu față de obicei). Când m-am întors, m-am îmbolnăvit și atunci am zis „gata, oricum nu pot fuma" și m-am lăsat. Pachetul de țigări început îl aveam mereu la mine vreo trei săptămâni, dar nu fumam. Primele cinci zile sunt cele mai grele, cât timp încă îți cere corpul nicotină, apoi rămâne doar obiceiul care te tentează. Am aproape trei luni de când nu mai fumez și încă mă „mănâncă mâna" atunci când stau într-un grup de fumători, dar orgoliul/ambitia – sau cum vrei tu să-i spui – e mai puternică. Îți recomand să citești Atomic Habits, unde explică cum funcționează viciile și faptul că, de fapt, scapi de o dependență prin înlocuirea ei cu o altă dependență.

| eliancodrut a răspuns (pentru casiSm):

Sa stii ca la mine cea mai puternica dorinta s-a manifestat la trei luni.

| casiSm a răspuns (pentru eliancodrut):

Cred ca depinde si de fiecare persoana. Nu am ajuns la 3 luni inca laughing). Dar si acum parca imi vine sa fumez, doar ca ma abtin.