Părerea mea e că ești deshidratată, dacă ai bea destule lichide ar trece răceala.Eu nu te trimit la spital(acolo merg doar ăi bolnavi) dar iti spun cum scap eu de răceală. Baie cu apă calda si sare la picioare iar seara faci o căldură extremă in cameră și te imbraci foarte gros, prin transpiratia abundenta vei elimina răceala și dimineată vei fi bine.Dar eu cred că de la picioare ai răcit. Poate ai mers desculță prin casa sau fără papuci.
Ai vorbit ca și cum m- Ai cunoaște. -
Asa este, am stat în pat pana acum și nu am mâncat, nu am băut apa.
Asa voi face; o baie, spa cu sare și infuzie cu ceaiuri.
Dar ma îngrijorează faptul ca mi s- a schimbat mirosul.
Daca nu ai facut vaccinul antigripal acum ai facut o forma grava de gripă, trebuie sa te internezi in spital deoarece tu nu te poti trata acasa singura, daca faceai vaccinul antigripal toamna trecuta prin noiembrie, acum numai aveai nimic. Faceai o forma usoara de raceala care trecea in cateva zile.
Dacă ai febră, ia paracetamol (nu mai mult de patru grame pe zi).
Bea lichide multe. În rest nu lua alte medicamente, cu excepția celor pentru tuse.
Altceva nu-ți trebuie.
Cumpara-ti o radacina de ghimbir, da o bucata de ~5cm pe razatoarea mare, stoarce 2 lamai de marime potrivita, ce au fost tinute macar 5 zile la temperatura camerei (cele tari sunt si ele ok, dar nu elibereaza multa zeama),
si fa rost de niste miere, de preferat poliflora, pentru ca e mai bogata in nutrienti si minerale decat cea de salcam sau tei (pentru reteta asta ajung 150-170ml).
(NU miere cumparata din Lidl sau alte supermarketuri!)
Amesteca ingredientele si lasa-le macar 2 zile la macerat intr-un borcan inchis cu capac (nu uita sa scuturi borcanul in fiecare zi).
Apoi iei chiar si 12-15 linguri zilnic (le imparti de 3 ori pe zi).
Contra temperaturii ia paracetamol, sau si mai bine, aspirina, ori de cate ori e nevoie.
Daca ai o stare atat de proasta incat refuzi mancarea, incearca totusi sa mananci ceva. Ce functioneaza la mine in momente de genul:
o felie de paine toast integrala, prajita, cu usturoi dar fara unt sau untura, un ou fiert tare, si niste telemea (sau mozarella din saramura, gasesti prin orice super-market).
Baia calda sau caldura la picioare sunt importante iarna cand esti racit, dar daca ai nasul extrem de infundat, sau sinuzita, o oala cu apa fierbinte si un prosop deasupra fac minuni (si capul intre cele doua, atat de aproape de apa cat suporti. Atentie sa nu iti produci arsuri pe fata sau gat.).
Merge si sauna, pentru cine are acasa.
Daca ai incercat cu ceai si nu a ajutat, incearca fie ceai de scai vanat, fie decoct de nuci (la 1 l de apa, adaugi 8-10 nuci sparte cu tot cu coaja, si 10 linguri generoase de zahar, fierbi totul la foc mediu, pana scade 1/3 din apa.
Pentru un efect mai puternic, poti adauga si o ceapa mai mica, plus cojile de la alte 3-4 cepe. Bineinteles, si nucile si ceapa - bine spalate )
Eu mananc ghimbir regulat (dar si lamai si citrice in general), si din 2018 de cand am inceput, nu am mai fost racit.
Am avut covid de 2 ori, insa forme destul de usoare, nu am luat tratament.
Am luat de la fratele meu, care a fost mai grav.
Pai cam singura soluție e sa mergi la spital, trebuie sa-ti prescrie un antiviral.Nu ai alte soluții.
Părinții mei au fost răciți cobza și tot așa,au luat toate minunile din lume, nimic!
Până nu au luat antiviral, nu le-a trecut.
O avut simptome mai complicate, ii dureau oasele și au zăcut în pat câteva zile.
Și nu, n aveau covid.
Uffff! Îmi pare rău!
Acum am sărit din pat și mi- am făcut o infuzie de mușețel și tei. Sper sa ma ajute. Însănătoșire grabnică!
Poți veni pe privat?
Eu in general nu iau pastile.
Dar vad ca ai o stare generala proasta, daca este de maio multe zile vorbeste cu medicul de familie. Nu trebuie sa mergi la spital, ii aglomerezi si pe ei pentru ceva ce poate rezolva medicul de familie.
Parasinus/theraflu, vitamina c, olynth, multe ceaiuri si odihna. Asta fac mereu si imi trece in 5 zile
Tusesc de 4 zile dar am luat medicamente și la mine a trecut răceala dar tusea e ca in scai, sănătate!
Eu iau de cand se raceste si pana vara de imunitate si nu ma racesc. Cel putin de cand am avut covid in 2020 toata familia, nu am mai avut probleme de genul. Nu am facut vaccin antigripal de foarte multi ani. Antibiotic ai incercat sa iei? Bunicu de 88 ani a fost racit in decembrie-ianuarie, dar i-a trecut cu ce i-a prescris dr de familie. Ibuprofenul e foarte bun de febra, atunci cand chiar nu scade.
Eu nu inteleg de ce ia lumea nurofen, teraflu si alte basme din astea, nu au nici un efect raceala trece in 7 zile cu pastile si intr-o saptamana fara
Singurul care are efect la gripa/raceala este antibioticul dar asta se ia doar daca iti da medicul.
O alternativa buna e sa bei multe ceaiuri.
Foarte multe persoane sunt răcite acum, deoarece e sezonul răcelilor, grupelor ca în fiecare an în sezonul rece. Dacă nu îți trece de la acele medicamente trebuie să mergi la doctor. Cel mai probabil îți va prescrie un antibiotic, și alte medicamente. Nu e cazul să mergi la spital, din moment ce nu e atât de grav, și cum spuneai și tu e haos. E mai ok să mergi la medicul de familie.
Ar putea fi gripa. Ia parasinus 2 pastile pe zi, ceai cu lămâie și mănânci supe ciorbe fierbinți și usturoi cateva zile.
Nu suport sa mănânc usturoi, dar am mâncat acum. - sper sa ajute. Mulțumesc!
Ajuta foarte mult, oricum stai în casă nu te miroase nimeni. Sa fi iubita și multă sănătate
Mulțumesc, asemenea -
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
Unii dintre voi, îmi sugerați sa merg la mdf, însă, pentru a ajunge la medicul de familie, trebuie sa suni în call center și sa obții o programare, nu poți merge de capul tău.
Weekend fiind, clar nu este acolo.
O sa cumpăr un test rapid sa vad dacă nu e mai mult decât o răceală, pentru ca mi s- a modificat puțin mirosul și gustul ( știu ca asta se întâmplă și la grupa ) și starea nu îmi este buna, sunt slăbită și dacă as vrea sa merg la spital, nu as putea sa aștept ore în șir pana ma cheamă în cabinet.
Habar nu am ce sa fac, ca peste tot e plin de oameni bolnavi. -((
Va mulțumesc tuturor în egala măsură!
Sper sa îmi revin cât de curând și fata sa ajung în spital.
Sa fim sănătoși cu toții!
RealKing01 întreabă: