|

Buna, medicamentele Omez si Paduden sunt antibiotice? Va rog nu raspundeti daca nu stiti, iar un antibiotic din momentul in care l-ai luat, dupa cat timp se poate consuma si bautura cu alcool? Multumesc frumos, dau funda.

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, nu sunt antibiotice, dar nici nu pot fi asociate cu alcool. De la ultima doya de Omey sau Paduden pana la prima gura de alcool trebuie sa treaca minim 12 ore.
Daca iei antibiotice, e intelept sa nu bei alcool 48 de ore dupa ultima doya. Daca trebuie sa mergi la o petrecere sau ceva de genul asta in cele 48 de ore, poti bea 20-30 ml de bautura tare sau 100 ml vin, dar nu mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Brigaela):

Ok, dar daca am luat aseara pe la ora 11 un antibiotic, si azi pe la ora 6 merg la petrecere si beau e de rau? Ce se poate intampla? Am luat doar o pastila roclarin 500 mg.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru StaiCaTrag):

E rau, e foarte toxic hepatic. Poti bea o gura mica de alcool, ca sa dai noroc, dar nu te aventura peste acest nivel. E suficient sa bei o gura, nu e momentul acum sa bei mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Omez şi Paduden NU sunt antibiotice, dar NU se consumă alcool în timpul tratamentului cu aceste medicamente!

La fel, nici în cazul tratamentului cu antibiotice ( Roclarin 500 mg ), NU se consumă alcool timp de cel puţin 24 ore, dar este RECOMANDAT ca timp de 48 de ore să NU consumi alcool!


Vezi Prospectele acestor medicamente la linkul :
http://www.medipedia.ro/....../OMEZ.aspx

http://www.medipedia.ro/......00-mg.aspx

http://www.medipedia.ro/......G-400.aspx

http://www.medipedia.ro/......00-mg.aspx


Toate cele bune şi multă sănătate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna!
Nu sunt antibiotice.
Uite aici exemple de antibiotice,
http://kidz.garbo.ro/......otice.html
Omez poti lua de exemplu cand te doare stomacul,sau se ia ca si protectie pentru stomac,atunci cand urmezi un tratament cu antibiotice,sa nu-ti strice stomacul.
Paduden este un antiinflamator, bun in cazurile de dureri de cap, de burta.
Pe toata durata tratamentului, nu ai voie niciun alcool!
Dupa ce termini tratamentul, ai voie!
Cu placere!
Te pup!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand incepi un tratament cu antibiotice trebuie sa te tii minim 3 zile de el asta e o regula, iar antibioticele au un efect cam de 12 ore, asa ca ai grija!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează