| Gal_Flavia_1997 a întrebat:

Buna, s-a mai confruntat cineva in sarcina cu glucoza mare in urina și valorile la glicemie normale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Glucoza mare in urina indica clar diabet, deci si glicemia creste nu o ai normala atita timp cit ai glucoza zahar in urina, aici vorbim de diabet in sarcina si după ce nasti ori se regleaza glicemia si numai faci diabet, ori glicemia creste si vei avea nevoie de insulina.

| Gal_Flavia_1997 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am discutat si cu diabetologul si nu am diabet, problema e ca glucoza tot mare e in urina

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Gal_Flavia_1997):

Asta semnifica un diabet renal chiar daca glicemiile sunt bune, mergi dimineata pe stomacul gol si fa ti glicemia, ce varsta ai si in cîte luni de sarcina esti? Si ai mai putea duce urina la analize, prima urină de dimineata o faci in recipientul pe care il cumperi din farmacie le ceri lor recipient pentru urina ca au ei si nu costă mult.

| Violleta2022 a răspuns:

Diabetul gestational este des intalnit la femeile gravide, care iau foarte mult in greutate.
Fa-ti teste lunare si mergi la un diabetolog.
Sanatate maxima!

| Mosotti a răspuns:

Mai poate aparea si daca ai vreun defect tubular la rinichi fara legatura neaparat cu diabetul.
Deci trebuie sa te duci la un medic specialist in renale, poate urolog sau medic pe organe interne.

| Floridori a răspuns:

Glucoza in urina in prezenta unei glicemii a jeun normale poarta numele de "glicozurie".
Glicozuria este destul de des intalnita si considerata normala in ultimul trimestru de sarcina, fiind influentata de lactoza prezenta in laptele matern. Daca acesta este cazul tau, de regula este necesara doar monitorizarea constanta pentru ca medicul sa se asigure ca nu dezvolti diabet gestational.

Daca este vorba de o sarcina mai mica, dar totusi ai experimentat secretii de lapte/colostru devreme in sarcina (trimestrul 2, sau chiar finalul trimestrului 1 in unele cazuri), cauza poate fi aceeasi.

Daca nu te regasesti in cele descrise mai sus, iar problema era existenta inaintea sarcinii si va fi prezenta si dupa nastere, ar putea fi vorba despre un diabet renal.

In orice caz, este necesar sa monitorizezi atent situatia.

Multa sanatate si sarcina usoara!